İngiltere'deki koronayla ilgili son araştırmanın bulguları açıklandı

İngiltere'deki koronayla ilgili son araştırmanın bulguları açıklandı

İngiltere'deki koronayla ilgili son araştırm... İmperial College London'ın İngiltere'de yaptığı yeni bir araştırma, son Covid-19 dalgasının çocuklar ve gençler arasında pik seviyeye ulaştığına, ancak 55 yaş üstü kişilerde yayılmaya devam ettiğine işaret ediyor

İmperial College London'ın İngiltere'de yaptığı yeni bir araştırma, son Covid-19 dalgasının çocuklar ve gençler arasında Mart ayında en üst seviyeye ulaştığına işaret ediyor.

Imperial College uzmanlarının React adlı araştırmasına göre Mart ayında İngiltere'de nüfusun yüzde 6,37'si koronavirüse yakalandı ve bu oran bir rekor.

Araştırmacılar, virüsün gençler arasında en üst düzeye ulaştığını ancak 55 yaş üstü kişilerde ve toplumun en savunmasız kesimlerinde yayılmaya devam ettiğini belirtiyor.

Uzmanlar, vaka sayılarında yaşanan bu yükselişin BA.2 olarak adlandırılan ve diğerlerinden daha bulaşıcı olan Omicron varyantından kaynaklandığını düşünüyor.

8-31 Mart arasında 109 bin kişiden alınan sürüntü örnekleriyle yapılan çalışmanın bulguları, Şubat ayında İngiltere'de Covid-19 kısıtlamalarının sona ermesinden sonra vaka sayılarının yaklaşık yüzde 3 arttığını gösteriyor.

Çalışma, Mart sonunda vaka sayılarının çocuklar arasında en üst düzeye ulaştığına, 18-54 yaş arasındaki yetişkinlerde ise duraklamaya geçtiğine işaret ediyor.

Imperial College London'da Epidemiyoloji Başkanı olan ve araştırmayı yöneten Profesör Paul Elliott, "Genç gruplarda vaka sayılarının düşüyor olması bize güven veriyor. Sayılar sonsuza kadar artamazzdı" diyor.

Ancak Elliott, virüsün 55 yaş üstü insanlarda ve çeşitli hastalıkları olup daha savunmasız olan kişilerde yayılmaya devam etmesinin "endişe verici" olduğunu ekliyor.

Araştırmadan elde edilen veriler, 31 Mart'ta 55 yaş üstü kişilerin yüzde 8,31'inin Covid-19'a yakalandığını, bu yaş grubunda vaka sayılarının Mayıs 2020'den bu yana neredeyse 20 katına çıktığını gösteriyor.

Imperial College London ekibine göre mobil telefonlardan elde edilen veriler, insanların son haftalarda daha çok sosyalleştiğini, artışın bundan kaynaklanıyor olabildiğini öne çıkarıyor.

Elliot, "Aynı zamanda 55 yaş üstü grupların üçüncü hatırlatma aşısını Ekim veya Kasım ayında yaptırdığını biliyoruz, aşı etkisini kaybediyor olabilir" diyor.

Covid: İngiltere hastalık belirtileri listesini güncelledi İngiltere'de ücretsiz Covid testi uygulaması son buluyor: Bilim insanları kaygılı Covid: Çin'de Şanghay kenti tamamen karantinaya alındı

Omicron XE varyantı

Araştırma kapsamında Mart ayında alınan yaklaşık 3 bin 400 pozitif test örneği, baskın varyantı tespit etmek üzere labaratuvarda test edildi.

Örneklerin yüzde 90'ının Omicron'un BA.2 varyantı olduğu ortaya çıktı. 5 örneğin ise Omicron XE adlı yeni varyanttan oluştuğu tespit edildi.

Omicron XE varyantının Omicron BA.1 ve BA.2 varyantlarının karışımından oluştuğu düşünülüyor.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'na göre ülkede 22 Mart'a kadar toplam 637 Omicron XE vakası tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü ise XE varyantının BA.2'ye göre yüzde 10 oranında daha bulaşıcı olabileceğini, bu konuda araştırmaların devam ettiğini ifade ediyor.

"İngiltere'deki koronayla ilgili son araştırmanın bulguları açıklandı" haberi, 06 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan İngiltere'deki koronayla ilgili son araştırmanın bulguları açıklandı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere'deki koronayla ilgili son araştırmanın bulguları açıklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Sağlık Haberleri