İnternetten Süpürge Almak İsteyen Vatandaş 96 Bin Lira Dolandırıldı

İnternetten Süpürge Almak İsteyen Vatandaş 96 Bin Lira Dolandırıldı

İnternetten Süpürge Almak İsteyen Vatandaş 9... nternet üzerinden Dyson marka şarjlı süpürge almak isteyen H.Y., şüphelilerin para blokesini kaldırma bahanesiyle toplamda 96 bin lira dolandırıldığını fark etti. Mağdur, dolandırıcılardan şikayetçi oldu ve bankasına harcama itirazında bulundu.

İnternet sayfasında gördüğü 6 bin liralık Dyson marka şarjlı süpürge makinası almak isteyen vatandaşı, "gönderdiğiniz para bloke oldu ve bu blokenin kaldırılması için yeniden para gönderin" diyerek 96 bin lira dolandırdılar.

Bir internet sayfasında Dyson marka şarjlı süpürge makinası reklamı gören mağdur H.Y., reklama tıkladığında sosyal mesajlaşma platformuna yönlendirildi. Platform üzerinden şüpheliler A.T.Ö, Y.E.T, H.Ö ve A.S. ile mesajlaştığını söyleyen H.Y., şahsın kendisine, "Nişanlımdan ayrıldım, yurt dışına gideceğim. Bu nedenle süpürgeyi satmak istiyorum" dedi. Şüphelilerle anlaşan mağdur kısımda 6 bin liralık ücreti bankadan gönderdi. Şahıs ise açıklama bölümünü boş bırakılmadığından dolayı parayı çekemediğini, sistemin parayı bloke ettiğini ve ikinci kez ödeme yapılması durumunda blokenin kalkacağını söyledi.

H.Y., şüphelilerin hesabına tekrardan 6 bin lirayı açıklama kısmına yazı ve rakam yazarak banka hesabından gönderdi. Geri dönüş sağlayan şüpheli şahıslar açıklama kısmına sadece numara yazılması gerektiğini belirtti. Şüpheliler bu esnada mağdura, gönderilen 12 bin liralık ücretin üzerine bankanın bloke koyduğunu, blokenin kalkabilmesi için 6 bin, 6 bin lira olmak üzere toplamda 12 bin lira daha para göndermesini talep etti. Yaşanan duruma anlam veremeyen H.Y., şüphelilerin yönlendirmesiyle ücreti gönderdi.

Bu sırada şüpheli şahıslar sistemin arıza verdiğini bu nedenle gönderilen paraların banka tarafından bloke edildiğini söyleyerek mağdurdan 24 bin lira para göndermesini talep etti. 24 bin lirayı şüphelilerin hesabına gönderen H.Y. şüphelilerin, "24 bin lirayı hesabına gönderebilmemiz için tekrardan 24 bin lira göndermen gerekiyor" cevabıyla karşılaştı. Toplamda şüphelilere 48 bin lira gönderen mağdur H.Y. para göndermesine rağmen kendisine bir iade olmadığını belirtti. Şüpheliler hesaplarına geçen 48 bin liranın iadesinin gerçekleşmesi için H.Y.'den 48 bin lira daha göndermesini talep ettiler. Bu talebi de gerçekleştiren mağdur H.Y. dolandırıldığını anladı.

Toplamda 96 bin lira dolandırılan mağdur, şüphelilerden şikayetçi olurken, bankasına müracaat ederek, harcama itirazında bulundu.

"İnternetten Süpürge Almak İsteyen Vatandaş 96 Bin Lira Dolandırıldı" haberi, 12 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan İnternetten Süpürge Almak İsteyen Vatandaş 96 Bin Lira Dolandırıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnternetten Süpürge Almak İsteyen Vatandaş 96 Bin Lira Dolandırıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:22 Ticaret Bakan Bolat yıl sonu kişi başı milli gelir için rakam verdi!
  2. 15:17 Donald Trump'tan Taylor Swift'e Sert Çıkış: "Ondan Nefret Ediyorum!"
  3. 15:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sosyal medya mecraları operasyon aygıtına dönüştü"
  4. 15:14 Eski BBC Sunucusu Huw Edwards'a 6 Yıl Hapis Cezası, Ertelendi!
  5. 15:10 Uzman Uyardı: Grip Şikâyetiyle Gelen 5 Hastadan 4’ü Covid Pozitif!
  6. 15:08 İYİ Parti'den bir belediye başkanı daha istifa etti
  7. 14:53 Bu görüntüler tepki çekti: Narin'e böyle gönderme yaptılar
  8. 14:45 PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor!
  9. 14:40 Son Dakika: Ünlü spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti!
  10. 14:36 Tuzla'da tarihi bulgu: 1100 senelik Amfora bulunmuş oldu!
  11. 14:30 Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Gerçekten 9 gün boyunca ne kaybettik? Kim ne zarar gördü?
  12. 14:24 'Geç kaldınız' diyerek 112 ekibine saldırdılar!
  13. 14:21 Cinsel istismara uğrayan Sıla bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı
  14. 14:16 Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan ekonomik büyüme ve eğitim reformları hakkında önemli açıklamalar!
  15. 14:16 Özgür Özel'den HÜDA PAR'a tepki: "Seçimde sustu, şimdi konuşuyor"
  16. 14:11 Pendik’te korku dolu anlar: Motosikletli şahıslar bir apartmana silahlı saldırı düzenledi
  17. 14:11 Özgür Özel "Bilal Erdoğan sahaya iniyorsa işler yolunda gitmiyordur"
  18. 14:06 Sarı-Lacivertliler Kalesini Sağlam Tutuyor: 13 Puanla Zirvede!
  19. 14:04 Sultangazi Meydanı'nda büyük panik! Şüpheli paketten el yapımı bomba çıktı
  20. 14:04 Japonya’nın Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdiği iddiaları hakkında flaş açıklama!
3. Sayfa Haberleri