İntihar ettiği öne sürülen askerin şüpheli ölümü

İntihar ettiği öne sürülen askerin şüpheli ölümü

İntihar ettiği öne sürülen askerin şüpheli ö... Babaeski'de intihar ettiği denilen askerin şüpheli ölümü,vücudunda kesik , morlukların olduğunu belirten ailesi,soruşturma talebiyle suç duyurusunda bulundu

Babaeski'de intihar ettiği öne sürülen askerin vücudunda kesik ve morlukların olduğunu belirten ailesi, etkin bir soruşturma talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.  Baba Hasan Araz, "Öldürüp, oraya attılar" dedi.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bulunan 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Hava Savunma Füze Komutanlığı'nda askerlik yapan Araz'ın 12 Mayıs günü askerin şüpheli ölümü duyurulmuştu.

23 yaşındaki asker Mustafa Araz’ın ölümü, "Aniden rahatsızlandığı için yaşamını kaybetti" şeklinde haberleştirilmişti.

11 Mayıs günü rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldığı açıklanan Araz'ın ailesine, çocuklarının intihar ettiği söylendi. Olaya dair başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Araz’ın arkadaşı ve komutanı ise, Araz'ın herhangi bir psikolojik sorunun bulunmadığını ve intihar edecek birisi olmadığı yönünde beyanda bulundu.

'YÜKSEKTEN ATLAYAN BİR KİŞİNİN SIRT ÜSTÜ KALMASI İMKANSIZ'

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Araz ailesinin avukatı Cesim Parlak, intihar iddialarına ilişkin “Ceset, Babaeski Devlet Hastanesi’ne 2 kilometre uzaklıkta metruk bir AVM’nin arka duvarının dibinde bulunuyor. 15 metre yükseklikten atlayarak intihar eden kişinin, duvarın dibine yapışık bir biçimde düşmesi temel fizik kurallarına aykırı. Yine, Mustafa’nın cansız bedeni sırt üstü bulunuyor. Yüksekten atlayan bir kişinin sırt üstü kalması da imkânsız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu ifadeler ve ölümdeki şüpheler üzerine Araz'ın Kars Kağızman'da bulunan ailesi harekete geçti. Araz ailesi, olayla ilgili sorumluların ortaya çıkarılması için “kasten öldürme”, “işkence” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamaları ile Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ahmet Davutoğlu ‘Ayasofya’ ezberini bozdu!

'ÖLDÜRDÜLER, GÖTÜRÜP ORAYA KOYDULAR'

Araz'ın öldürülmesine ilişkin konuştuğumuz baba Hasan Araz, otopsi işleminin ardından oğlunun cenazesini gördüğüne işaret ederek, "Biz çocuğu askere sağlam gönderdik, bize cenazesini gönderdiler. Çocuğun hiçbir sıkıntısı yoktu. Akşam bizi aradı, ertesi gün komutanları aradı, hastaneye götürdüklerini söylediler. Hastaneden ulaşamadıklarını söylediler. Ben de aradım ulaşamadım. Ertesi gün bana haber verdiler. Cenazeyi bir binanın arkasında bulduklarını söylediler. Hastaneye uzak, sapa bir yerdeydi.

Şüphemiz; öldürdüler, götürüp oraya koydular. Birileri tarafından öldürülmüş yani. Bileklerinde, ellerinde bağlama izi vardı. Bağlamışlardı. Yüzünün her tarafında morluklar, darp izi vardı. Savcı da öyle yazmış. Kalçasında her tarafından darp izi vardı. Çenesinde derin bir yarık vardı. Yine sırtında aşırı morluklar vardı. Oğlumun, darp ile öldürüldüğünü düşünüyorum. Arkadaşları ile konuştum sıkıntısı olmadığını söylediler” diye konuştu.

HDP’den ittifak açıklaması: Halkımız bunu kabul etmiyor

AVUKAT PARLAK: YETKİLİLER ÇELİŞKİLİ İFADELER VERİYOR

Araz ailesinin avukatı Cesim Parlak ise, Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını paylaşarak, askeri yetkililerin verdikleri ifadelerde çelişkilerin bulunduğunu söyledi. Av. Parlak, Araz’ın hastaneye kaldırıldığında sadece giriş çıkışının kameralara yansıdığını söyledi. Hastanede yattığı söylendiği ünitede ile öldüğü iddia edilen metruk binaya giderken bir kayıt olmadığını ifade eden Parlak, Araz’ın hastaneye ambulans ile sevk edildiğine dair yazılı hiçbir kaydın olmadığını ifade etti. Dilekçelerinde uzun uzun sorularını ilettiklerini belirten Parlak, Babaeski’nin küçük bir yer olması nedeniyle askeri komutanın etkisinin olayın aydınlatılmasına olumsuz etki etmesi endişesi yaşadıklarını söyledi.

KAMERA KAYITLARI YOK

Babaeski'ye savcıya dilekçeyi sunmak ve görgü tanıkları ile görüşmek için gittiklerinde adım adım askerlerce takip edildiğini belirten Parlak, "Hatta, Tuğgeneral Ercan İlhan, savcı ile yapılan görüşme dahil bir çok yerde bizzat bulunmuş. Bu durum, küçük bir ilçedeki soruşturmanın sağlıklı yapılamayacağı endişesi yaşamamıza neden oluyor. Öte yandan, halen olay yeri çevresi ile ilgili kamera kayıtları alınmamış” diye konuştu.

"İntihar ettiği öne sürülen askerin şüpheli ölümü" haberi, 08 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İntihar ettiği öne sürülen askerin şüpheli ölümü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İntihar ettiği öne sürülen askerin şüpheli ölümü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Haberleri