İran "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor"

İran

İran "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ord... Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından İran, İsrail'e tehditler savurdu. İran'ın resmi Arapça X hesabından yapılan paylaşımda, kamikaze SİHA'ların fotoğrafıyla "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" mesajı verildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından Ortadoğu'da gerilim hızla artıyor. İran ve müttefikleri, bu saldırıya karşı "intikam" sözü verirken, İran'ın resmi Arapça X hesabından yapılan bir paylaşımda kamikaze SİHA'ların fotoğrafı ile "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" mesajı verildi.

31 Temmuz'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından Ortadoğu'da gerilim artmaya devam ediyor. İran ve bölgedeki müttefikleri, daha önce yaptıkları açıklamalarda "intikam" sözü vermişti. İran'ın resmi Arapça X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan bir paylaşım ise gündem oldu.

Paylaşımda, Akdeniz kıyısındaki bir İsrail şehrinin semalarında uçan kamikaze silahlı insansız hava araçlarının fotoğrafı yer alıyordu. Fotoğrafın üzerinde, "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" yazısı dikkat çekti. Bu tehdit mesajı, bölgede yaşanan gerginliğin boyutlarını ve olası sonuçlarını gözler önüne seriyor.

İsmail Haniye'nin suikastı, bölgedeki çeşitli gruplar ve ülkeler arasındaki zaten hassas olan dengeleri daha da sarstı. İran, Hamas ve diğer müttefikleri, bu suikastın karşılığını vereceklerini açıkça belirterek, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti. Bu gelişmeler, Ortadoğu'da yeni bir şiddet dalgasının habercisi olabilir. Özellikle İran'ın, İsrail'e yönelik tehditleri, bölgede geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşleyebilir. İran'ın resmi Arapça hesabından yapılan paylaşım da bu tehdidin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Ebabil'in ordusu ifadesi, İran'ın güçlü ve kararlı bir yanıt vermeye hazır olduğunu ima ediyor. Bu durum, uluslararası toplumun dikkatini Ortadoğu'ya çevirmiş durumda.

Bölgedeki diğer aktörler ve uluslararası güçler, bu gerilimin tırmanmasını önlemek için diplomatik çabalarını artırabilir. Ancak, İran ve müttefiklerinin kararlı tutumu, çatışmanın önüne geçilmesini zorlaştırıyor. Gelecek günlerde, Ortadoğu'da yaşanacak gelişmeler, dünya genelinde yakından takip edilecek ve olası bir büyük çaplı çatışmanın sonuçları tüm dünyayı etkileyebilir.

"İran "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor"" haberi, 05 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İran "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İran "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 09 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:29 Siyah-Beyazlılar, Tavernier'i Kadrosuna Katmak İstiyor
  2. 19:25 Avcılar'da okul alışverişine giden 13 yaşındaki Sevda 3 gündür kayıp
  3. 19:17 Cedi Osman'ın Panathinaikos'ta kazanacağı ücret ortaya çıktı
  4. 19:11 Celal Şengör: Teğmenlerimiz kılıçlarını sembolik olarak düşmana karşı çekerler, bu bir gelenektir
  5. 19:06 TBB'den "deprem" raporu: Belediyelerin kamu borçları silinmeli veya ertelenmelidir
  6. 19:04 O ülkede 14 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı geliyor!
  7. 18:59 TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Narin cinayetini Meclis gündemine taşıdı!
  8. 18:52 108 Milyon yurttaşın tüm kişisel verileri çalındı
  9. 18:50 Türkiye asgari ücret sıralamasında Avrupa'da dibi gördü! Hayat pahalılığı artıyor, maaşlar eriyor!
  10. 18:50 İŞKUR en çok çalışan arayan yeni sektörleri duyurdu! Bu işleri bilenler işsiz kalmayacak!
  11. 18:50 Sigarada zam yağmuru sürüyor! Bir firma daha fiyatları yükseltti
  12. 18:49 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu, Manisa'da şaşırtan manzara
  13. 18:45 800 Bine yakın kişi bireysel iflasın eşiğinde!
  14. 18:44 Düşük prim yüksek emekli maaşı! Resmi gazetede yayımlandı: O emeklilere yüksek maaş imkanı!
  15. 18:44 İstanbul'un sembol yapılarından biri olan Sapphire AVM kapandı!
  16. 18:41 Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber!: Bakanlık duyurdu!
  17. 18:41 On iki bin kişinin katıldığı konsere yıldırım düştü! Yaralılar var
  18. 18:38 Canan Karatay hazırlığınızı yapın deyip uyardı: 2025'te felaket olacak!
  19. 18:37 Josef de Souza büyük bir şok yaşadı; hırsızlar, ayaklarındaki terliği bile çaldı!
  20. 18:37 Atilla Yeşilada acı tabloyu anlattı: İşsizlik artışı ile hepsi batacak
Dünya Haberleri