İş Bankası'ndan tarım alanında yeni yatırım: Sürdürülebilirlik ve verimli üretim hedefleniyor

İş Bankası'ndan tarım alanında yeni yatırım: Sürdürülebilirlik ve verimli üretim hedefleniyor

İş Bankası'ndan tarım alanında yeni yatırım:... Sağlam, "Amacımız uygulamayı bir platforma dönüştürerek tarımsal teknolojinin ve bilginin yayılmasını kolaylaştırmak" dedi

Türkiye İş Bankası Grubu, sürdürülebilir ve verimli tarımsal üretim için dijital tarım uygulaması İmeceMobil'i bir platforma dönüştürmek amacıyla, bankanın yüzde 100 hissedarı olduğu Trakya Yatırım Holding AŞ çatısı altında "İmeceMobil Tarım Platformu Elektronik Hizmetler Ticaret Anonim Şirketi"ni kurdu.

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası Grubu, odaklandığı stratejik alanlardan biri olan tarım sektöründe şirket kurarak yeni bir yatırım gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir ve verimli tarımsal üretim için dijital tarım uygulaması İmeceMobil'i bir platforma dönüştürmek amacıyla, bankanın yüzde 100 hissedarı olduğu Trakya Yatırım Holding AŞ çatısı altında "İmeceMobil Tarım Platformu Elektronik Hizmetler Ticaret Anonim Şirketi"ni kurdu.

Halihazırda 200 binden fazla kullanıcıya sahip

Grubun teknoloji iştirakleri olan Softtech AŞ ve sonrasında Softtech Ventures AŞ bünyesinde geliştirilen bir kurum içi girişimcilik projesi olarak, dijital tarım alanında teknolojileri doğru kullanma ve tabana yayma hedefiyle 2019 yılında hayata geçirilen "İmeceMobil” uygulaması, halihazırda 200 binden fazla kullanıcıya ve yüzde 40'ı aşkın aktif kullanıcı oranına sahip bulunuyor.

İmeceMobil, tarımda sürdürülebilir, güvenli ve katma değerli üretime odaklanırken çevrenin korunmasını ve tarımsal girdi kullanımında verimliliğin artırılmasını önceliklendiriyor. Sahip olduğu verimli toprakları ve dört mevsimi yaşayabilen iklim koşulları sayesinde tarımda zengin ve geniş bir üretim potansiyeli bulunan Türkiye'nin, sürdürülebilir tarımsal üretimle kendi kendine yeter hale gelebilme ve tarımsal ürün ihracatını artırarak ülke ekonomisi açısından da daha fazla katma değer yaratabilme imkanı bulunuyor.

Güvenli, sürdürülebilir ve katma değerli üretime katkı sağlanıyor

İş Bankası, İmeceMobil şirketi ile stratejik önem arz eden bir sektör olan tarımda, Türkiye'de teknolojinin tüm imkânlarından faydalanılarak güvenli, sürdürülebilir ve katma değerli üretim yapılmasına destek vermeye devam edecek. Banka, aynı zamanda tarıma yönelik çalışmalarının kapsamını ve çiftçilere sunduğu yenilikçi çözümleri genişletecek.

İmeceMobil uygulamasında çiftçiler tarla, bahçe ve hayvancılıkla ilgili üretim tesisi bilgilerini kaydederek bu alanların hava tahmin raporlarını görüntüleyebiliyor. Böylece don, yağış, fırtına gibi anlık hava olayları hakkında önceden yapılan uyarılar çerçevesinde gerekli önlemleri alabiliyor. Tarım üreticileri, İmeceMobil üzerinden alanında uzman ziraat mühendislerine soru sorabiliyor, tavsiye alabiliyor.

Tarımsal ürünlerin en son tarihli hal/borsa fiyatları ile yem, et, süt ve yumurta fiyatlarının incelenebildiği uygulamada, tarlanın ya da bahçenin konumuna ve ürünün gelişim evrelerine göre özel olarak hazırlanan gübreleme ve sulama servisleri de takip edilebiliyor. Ayrıca tarlaya gitmeye gerek kalmadan bitki sağlığının ve bitki gelişim durumunun izlenebildiği uzman destekli uydu servisi gibi özel servislerden de yararlanılabiliyor.

"Doğayla uyumlu üretim süreçlerini desteklemeyi önemsiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İmeceMobil AŞ Genel Müdürü İlker Mehmet Sağlam, uygulamanın, İş Bankası'nın, tarıma verdiği desteğin güzel bir örneğini oluşturduğunu, kurulan şirketin, uygulamanın bir dijital tarım platformuna dönüşmesinin önemli bir adımı olduğunu vurguladı.

Sağlam, teknolojiyi ve tarımı bir araya getirdikleri İmeceMobil ile sundukları hizmetleri, çiftçilerin talepleri ve ihtiyaçlarına göre sürekli geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Mevcut haliyle İmeceMobil'in dijital uygulamalar arasında lider konumda olduğunu ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

"Amacımız uygulamayı bir platforma dönüştürerek tarımsal teknolojinin ve bilginin yayılmasını kolaylaştırmak. İnsana, hayvana, toprağa saygılı ve doğayla uyumlu üretim süreçlerini desteklemeyi önemsiyoruz. İmeceMobil uygulaması, sadece tarımsal üretim süreçlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamakla kalmayacak, finansal ürün/hizmetlere erişim, ödeme sistemleri gibi alanları da kapsayacak şekilde yeni tarım ve finans teknolojileri ile sürekli olarak zenginleştirilecek."

(AA)

"İş Bankası'ndan tarım alanında yeni yatırım: Sürdürülebilirlik ve verimli üretim hedefleniyor" haberi, 24 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İş Bankası'ndan tarım alanında yeni yatırım: Sürdürülebilirlik ve verimli üretim hedefleniyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İş Bankası'ndan tarım alanında yeni yatırım: Sürdürülebilirlik ve verimli üretim hedefleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  2. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  3. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  4. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  5. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  6. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  7. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  8. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  9. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  10. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  11. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  12. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  13. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  14. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  15. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  16. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  17. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  18. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  19. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  20. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
Ekonomi Haberleri