İşçiler Yemek Sepeti davasını kazandı

İşçiler Yemek Sepeti davasını kazandı

İşçiler Yemek Sepeti davasını kazandı TÜMTİS, Yemek Sepeti Manisa deposunda işten çıkarılan Kemal Oğuz, Yakup Der ve Ömer Dizemen isimli 3 üye için açtığı işe iade davalarını kazandıklarını duyurdu.

İstanbul 35. İş Mahkemesi’nde görülen davada  işçilerin işe iadesine, bir yıllık ücretleri tutarında sendikal tazminata ve 4 aylık ücretleri tutarında boşta geçen süre ücretinin ödenmesine hükmedildi.

MAĞDUR İŞÇİLER KAZANDI TÜMTİS tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

YEMEK SEPETİ’NDE HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDIK; MAHKEME, İŞTEN ÇIKARMANIN ‘SENDİKAL SEBEPLE’ YAPILDIĞINA KARAR VERDİ VE İŞE İADE İLE BİRLİKTE SENDİKAL TAZMİNATA HÜKMETTİ

Sendikamızın çoğunluk tespiti yaptırmasından sonra 18 Ağustos 2021 tarihinde Yemek Sepeti Manisa deposunda işten çıkarılan Kemal Oğuz, Yakup Der ve Ömer Dizemen isimli 3 üyemiz için açtığımız işe iade davaları sonuçlandı ve İstanbul 35. İş Mahkemesi üyelerimizin sendikal sebeple işten çıkarıldıklarına hükmetti. Mahkeme, işçilerin işe iadesine, bir yıllık ücretleri tutarında sendikal tazminata ve 4 aylık ücretleri tutarında boşta geçen süre ücretinin ödenmesine hükmetti.

Yemek Sepeti işvereni, sendikal çalışmanın başladığını öğrendiği ilk günden itibaren işçiler üzerinde baskı uygulamaya başlayıp işçileri işten çıkarmakla tehdit etmiş, sendikamızın çoğunluk tespitine itiraz ederek süreci uzatmaya ve bu arada sendikalaşma çalışmasına öncülük eden işçileri işten çıkararak sendikal örgütlenmeyi başarısızlığa uğratmaya çalışmıştı. Bir taraftan çoğunluk tespitine itiraz etmiş, bir taraftan da sendika üyesi işçileri işten çıkarmıştı. Sendikalı-sendikasız işçi ayırımı yaparak, farklı muamelede bulunarak sendikasızlığı teşvik etmek istemişti.

İşçilerin sendikalaşma hakkına karşı düşmanca tutum sergileyen Yemek Sepeti işvereni, düşük ücretle ve esnek çalışma sistemiyle, iş güvencesi ve SGK’sı bile olmayan Esnaf Kurye modeliyle işçilerine köle muamelesi yapmış, buna karşı direnen işçileri ise işten çıkarmakla tehdit etmişti. Bir taraftan da sendika üyeleri hakkında asılsız tutanaklar tutulup işçiler baskı altına alınmak istenmişti.

İstanbul 35. İş Mahkemesi’nin bu kararıyla Yemek Sepeti’nin sendikal nedenle işçi çıkardığı ve sendika düşmanlığı yaptığı tescillenmiş oldu. İşverenin, sendika üyesi işçilere yönelik işten çıkarma, sürgün ve istifa baskıları, hileye başvurup işyerlerinin NACE kodlarını değiştirdiği, çoğunluk tespitine itiraz ederek sendikal örgütlülüğü engellemeye çalıştığı mahkeme kararıyla tespit edilmiş oldu.

YEMEK SEPETİ İŞVERENİNİ MAHKEME KARARINA UYMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Yemek Sepeti işverenini, mahkeme kararına uyarak sendikamız üyesi işçileri işbaşı yaptırmaya, bu hak ve hukuk tanımaz tutumundan vazgeçerek sendika hakkına saygı göstermeye ve sendikamızla toplu sözleşme müzakerelerini başlatmaya çağırıyoruz.

Yemek Sepeti işvereni, eğer süreci daha fazla uzatıp zaman kazanarak sendikamızdan kurtulacağını düşünüyorsa yanılıyor. Kararlıyız. Yemek Sepeti’nde sendikal haklar elde edilene, toplu sözleşmeli bir düzen sağlanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu nedenle çoğunluk tespitine itiraz davasını bir an önce geri çekmelidir. Zira bugün yapılan duruşmada çoğunluk tespiti davasında dosya bilirkişiye verilmiş ve duruşma 30 Eylül tarihine bırakılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla bildirir, emekten yana tüm kurum ve kişileri Yemek Sepeti işçilerinin sendikalaşma mücadelesine destek vermeye çağırırız.

"İşçiler Yemek Sepeti davasını kazandı" haberi, 25 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 25 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan İşçiler Yemek Sepeti davasını kazandı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşçiler Yemek Sepeti davasını kazandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  2. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  3. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  4. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  5. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  6. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  7. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  8. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  9. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  10. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  11. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  12. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  13. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  14. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  15. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  16. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  17. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  18. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  19. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  20. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
Emek Haberleri