İsmail Küçükkaya: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gelinen noktada hem doğaldı, hem de kaçınılmazdı

İsmail Küçükkaya: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gelinen noktada hem doğaldı, hem de kaçınılmazdı

İsmail Küçükkaya: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ... Kılıçdaroğlu’nun adaylığı da doğruydu. Doğalı oydu. Haaa İmamoğlu? Onu Erdoğan engelledi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhalefette yarattığı hayal kırıklığına değindiği bugünkü yazısında, “Her ağızda ‘kandırıldık’ söylemi… ‘Projeymiş’ suçlamaları… Hayır efendim. Kandırılmadınız. Ana muhalefet lideri proje filan değil. Akşener de… Kendinizi kandırmayın” diyerek tepki gösterdi. “Altılı masa modeli doğruydu. Seçimi kazandıracak tek fikir oydu” diyen Küçükkaya, “Seçimi kaybettiren şey doğru modelin yanlış uygulanmasıydı” dedi.

Küçükkaya bu görüşünü şu şekilde açıkladı:

"En eleştiri konu başlığı olan adaylığı hiç konuşmadan en son güne bıraktılar. Bir yıl süresince onlarca kere toplandılar, her şeyi konuştular başkan adaylığını tartışmadılar. Olacak iş değil. Ve sinirler çok gerildi. Kılıçdaroğlu ve Akşener zihinlerinde ‘emrivaki yaparız dediğimizi kabul ettiririz’ düşüncesiyle bu meseleyi son güne bıraktılar. Çok sinir bozucuydu. O patlamalar bunun eseriydi. Emrivaki düellosunu Kılıçdaroğlu kazandı. Çünkü diğer 4 lideri nasıl ikna edeceğini biliyordu. Akşener bu gerilimin sonunda masadan kalkınca ittifak ağır darbe aldı. Sinirlerine hakim olamayıp o gün zehir zemberek konuşunca da İttifakın adayı Kılıçdaroğlu’nun kazanma şansı telafisi imkansız bir darbe yedi. Sadece 2 başkan adaylığı (İmamoğlu/Yavaş) yerine 8 başkan adaylığı formülü ‘bu ülke böyle nasıl yönetilir ki’ şüphesini doğurdu ve seçmeni korkuttu. Kaçırdı.”

“Çok büyük bir stratejik hata yapıldığını” söyleyen Küçükkaya, “İttifak, MHP gibi davranmalıydı. Bahçeli’nin taktiği doğruydu. Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu birlikte ortak bir liste ile milletvekili seçim yarışına katılmalıydı. CHP zaten bugünkü kadar milletvekili çıkaracaktı. 3’lü liste de 30/35 civarı milletvekili kazanabilirdi. CHP tabanı da öfkelenmemiş olurdu” görüşünü ifade etti.

Küçükkaya, “Demem o ki; kandırıldık diyerek kendinizi kandırmayın. Kılıçdaroğlu da kazanmak istiyordu Akşener de. Sadece Erdoğan kadar iyi siyasetçi değiller. Siyasal kurnazlıkta onunla yarışamadılar” diye ifade etti.

"İsmail Küçükkaya: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gelinen noktada hem doğaldı, hem de kaçınılmazdı" haberi, 25 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İsmail Küçükkaya: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gelinen noktada hem doğaldı, hem de kaçınılmazdı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Küçükkaya: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gelinen noktada hem doğaldı, hem de kaçınılmazdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:56 Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
  2. 01:54 Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
  3. 01:52 Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
  4. 01:50 Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
  5. 01:48 Elektronik sigaralardan çıkan dumanın zararsız su buharı olmadığı ortaya çıktı
  6. 01:40 Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!
  7. 01:37 Türkiye'nin iflas rekoru kıran 5 ili belli oldu: Buralarda iş kuranlar dikkat!
  8. 01:16 Ankara'nın gizli hazinelerinden biri yılların tarihine ev sahipliği yapıyor: Kimse bilmiyor!
  9. 01:16 Rıdvan Dilmen'den tepki çeken açıklama geldi! 1Fenerbahçe maçını izlemeyeceğim"
  10. 00:49 Ünlü oyuncunun damadı iflas etti: Türkiye'nin en büyük oteliydi
  11. 00:42 Bunları yapanlar milyoner olacak: 'Yatırım kahini' para basan o dört fonu açıkladı!
  12. 00:42 Chery tarafından sunulan faizsiz finansman alternatifleri
  13. 00:21 Hangi burç daha çok hangi suça eğilimlidir?
  14. 00:19 Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
  15. 00:11 Türkiye dahil 10 ülke altın alım rekoru kırdı: 24 milyar dolar
  16. 00:08 Boğaz’da ‘orta segment’te satılık yalı kalmadı
  17. 23:56 Tottenham, Raphinha İçin Barcelona'ya 70 Milyon Euro Teklif Hazırlıyor
  18. 23:50 İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
  19. 23:45 X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
  20. 23:41 Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Politika Haberleri