İsmail Küçükkaya’dan Nagehan Alçı’ya: Yayın öncesi iki adayla da görüştüm

İsmail Küçükkaya’dan Nagehan Alçı’ya: Yayın öncesi iki adayla da görüştüm

İsmail Küçükkaya’dan Nagehan Alçı’ya: Yayın ... İstanbul'un kaderini belirleyecek olan 23 Haziran seçimlerine çok az bir süre kalmışken, medyada halen seçim yerine adayların ortak yayını tartışılıyor. 17 yıl aradan sonra iki siyasi adayın karşı karşıya geldiği tarihi...

İstanbul'un kaderini belirleyecek olan 23 Haziran seçimlerine çok az bir süre kalmışken, medyada halen seçim yerine adayların ortak yayını tartışılıyor. 17 yıl aradan sonra iki siyasi adayın karşı karşıya geldiği tarihi yayından önce soruların görüşüldüğü iddiasına İsmail Küçükkaya canlı yayında açıklık getirdi. Nagehan Alçı'nın, İsmail Küçükkaya'nın tarihi ortak yayın öncesi Ekrem İmamoğlu ile bir otelde özel görüşme gerçekleştirdiği iddiasına da Küçükkaya, "Ortak yayın öncesi iki adayla da görüşmemi iki partinin temsilcileri istedi" yanıtını verdi.

Habertürk’te canlı yayın programına telefonla bağlanan gazeteci İsmail Küçükkaya, öncesi ve sonrasıyla dün gece moderasyonunu üstlendiği tartışma programını anlattı.

Küçükkaya, Habertürk’teki konukların da sorularını yanıtladığı programda şunları söyledi.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA: Öncelikle bu tartışmanın olmasında, 17 yıl aradan sonra bu açık oturumun yapılmasında hem sana (Didem Arslan Yılmaz),hem kanalına, başta Kenan Tekdağ olmak üzere teşekkür ediyorum. Çok üst düzey sorumlulukla, büyük bir titizlikle çalıştım, özen gösterdim. Mahir Ünal AK Parti adına ve Engin Altay CHP adına süreci getirdiler. Bir dizi görüşme gerçekleştirdiler. Senin, Uğur Dündar’ın, Fatih Altaylı’nın isimleri tartışılmış. Bu zor görev Uğur Dündar’dan sonra bana verildi. Ülkemiz için mesleğimiz için yapmak zorunda kaldım. Engin Altay beni aradı ve Uğur Dündar’ın bu görevi reddettiğini, iki aday senin üzerinde mutabakata vardı dedi. Ortak açıklama ile duyurursanız bu zorlu görevi kabul ederim dedim. 12 saat bekledim, ertesi gün dediler ki, hem İmamoğlu hem de Binali Yıldırım. AK Parti ve CHP, her iki partinin kurmayları hem de sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun onayı alındı. Mahir Ünal, Engin Altay’la birlikte bir otelde yaklaşık 2,5-3 saat konuştuk. En başta şunu tartışmışlar, biraz absürd ama tartışmışlar. 10 soruyu AK Parti 10 soruyu CHP hazırlasın diye düşünmüşler. Daha sonra bundan vazgeçmişler. Bu kabul görmemiş. İstanbul’daki otelde yaptığımız görüşmede tartıştık, neler olur neler biter. Bir çerçeve çizildi. Programın formatı, süresi. Her bir sorunun kaç dakikada cevaplanabilir. Bunu onlar belirlediler. Mutlaka 3 dakika olsun dediler. Onlar 3’er dakika 15 soru dediler. Ben de dedim ki her adaya özel sorular sorulabilir dedim. Kendi aralarındaki görüşmelerinden sonra Ekrem İmamoğlu ve kurmaylarıyla, Binali Yıldırım ve kurmaylarıyla konuşulmuş. Bunun dışında çok fazla inisiyatif bırakılmadı. Bir tek şartla ‘soruları yüzde yüz ben belirleyeceğim’ dedim.

Sorular sana verilmedi öyle mi?

Hayır bunu sen de kabul etmezdin. Sonra 1,5-2 saat konuştuk. Teknik şirketle anlaşacağız, hizmeti verecek dediler. Siz moderasyonu yapacaksınız dediler. Sizden bir isteğimiz var dediler Engin Altay ile Mahir Ünal. Her iki belediye başkanıyla görüşmenizi istiyoruz dediler. Zorrlu süreç, pekçok parametre olduğunu söylediler. İki belediye başkan adayıyla görüşmeniz gerekiyor dediler. Ben de tamam dedim. Şimdi iki partinin görevlendirdiği genel başkan yardımcılarıyla moderatörün yaptığı konuşma gidip formatı onlara anlatmaktı. Hemen ikisinin de kurmaylarıyla t emasa geçtim. Önce Binali Yıldırım’ın kurmayıyla acil görüşelim dedik.Binali Yıldırım’ın danışmanıyla oturduk. Yaptığımız görüşmeyi ve varılan mutabakatı anlattım. 3 dakika meselesi onay aldı, 18 soru, süre konusunda mutabakata varıldı. Dediler ki hukuk sınavına giriyorsunuz, elinizde koskoca kitap var, soruları hoca söylemez ama şu şu ünitelerden sorabilirim diyebilir. 31 Mart’ı, YSK kararlarını, 23 Haziran’a ilişkin soruları sorarım dedim. Sadece her ikisine de 3 konu başlığı verdim. Binali Yıldırım tarafından bana sadece İstanbul konuşulacak dendi ya. Dedim ki ben 31 Mart gecesi yaşananları soracağım, bunu Binali Yıldırım’a söyleyin dedim.

Binali Bey’in kurmaylarıyla, danışmanıyla görüştün ama Ekrem Bey’in kendisiyle görüştün öyle mi?

Binali Bey’in danışmanıyla konuştum, Ömer Bey’le konuştum, en yakın danışmanıdır. Kendisi size anlatacak dedim. Sonra Ekrem İmamoğlu tarafına döndüm. Sonra bir kriz yaşadık biz. Fatih Altaylı’nın programında ben soruları vermişim falan dendi. Ben Habertürk’ü çok önemsiyorum. Televizyon tarihinde çok önemli bir yerde. Murat Ongun’u aradım, Binali Yıldırım tarafına bilgilendirme yaptım, sizin tarafınıza da bilgilendirme yapacağım dedim. Basın toplantısına gittim, yüzlerce kamera var. Üç tane danışmanı var. Ekrem İmamoğlu geldi, bütün konuşmam sadece 2-3 dakikadır.

Ömer Sert’le ve diğer tarafta Hakan Ongun, Şükrü Küçükşahin’le konuştun değil mi?

Ekrem Bey’e dedim ki, ben Binali Yıldırım’la konuştum. Buraya gelmem sebebim sizi bilgilendirmek. Her şeyi sorabilirsin dedim. Ekrem Bey de hiçbir beklentim ve kısıtlamam yok dedi.

Suriye sorusunda İmamoğlu çok hazırlıklıydı. Nagehan Alçı diyor ki, Suriye meselesini de söyledin mi adaylara?

Bu moderasyonu sen de yapsan, Nagehan Alçı da yapsa, toplam 20-25’tir. Soru biçimimizdir farkımızı ortaya koyan. Ben Binali Yıldırım tarafından bizi tuzağa düşürdüler demesinler diye, ben 31 Mart’ı konuşamayacaksam, YSK kararlarını soramayacaksam bu tartışma yapılamazdı o zaman.

Ne kadarlık görüşme oldu?

Ben danışmanlarıyla konuştum. Mesela Ekrem İmamoğlu ile konuşmam herhalde 3 dakikadır. 5 dakika değildi. Sesi kısıktı,buharlı bir aparat vardı ve sürekli pastil enjekte ediyordu. Ben ona tek cümle sordum, bir beklentiniz var mı dedim, yok dedi. Murat Ongun’a döndüm, “senin beklentin var mı” dedim. “İlk soruyu kime soracaksın” dedi. Ben de tepki gösterdim. Ben moderasyon yapacağım, onlar yayın sırasında belli olur. Konuşmanın içeriği bu kadardır. Ben bunu birkaç gündür Cuma günü de bugünkü yayınımda da söyledim, dedim ki; “iki partinin genel başkan yardımcılarıyla, belediye başkan adayları kurmaylarıyla konuştum. Binali Yıldırım’la ikinci telefon konuşması da yaptım üstelik.”

"İsmail Küçükkaya’dan Nagehan Alçı’ya: Yayın öncesi iki adayla da görüştüm" haberi, 18 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İsmail Küçükkaya’dan Nagehan Alçı’ya: Yayın öncesi iki adayla da görüştüm haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Küçükkaya’dan Nagehan Alçı’ya: Yayın öncesi iki adayla da görüştüm 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  2. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  3. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  4. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  5. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  6. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  7. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  8. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  9. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  10. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  11. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  12. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  13. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  14. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  15. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  16. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  17. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  18. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  19. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  20. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
Haberleri