İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalyaspor'a transfer yasağı getirdi

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalyaspor'a transfer yasağı getirdi

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalyaspor... Antalyaspor'un transfer tahtası, Sagiv Jehezkel'in açtığı dava sonucunda bir kez daha kapandı. FIFA, Antalyaspor’a 100 bin Euro ödeme yapılmadığı için transfer yasağı getirdi. Jehezkel, Maccabi Tel Aviv ile anlaştıktan sonra çene kırığı nedeniyle 1.5 ay sahalardan uzak kalacak.

Antalyaspor'un transfer tahtası, Aralık 2023'te kapanmış, ardından Ağustos ayında açılmış ve 13 Eylül'e kadar iki kez daha kapanıp açılmıştı. Ancak, tahta bir kez daha kapandı. Bu sefer transfer engeline sebep olan isim, geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye'den olaylı bir şekilde ayrılan ve FIFA'ya açtığı davada haklı bulunarak hem alacaklarını alma hakkı elde eden hem de bonservisini eline alan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel oldu.

ÖDEME YAPILMADI


19 Temmuz'da FIFA tarafından başlatılan dava sonucunda Antalyaspor’a 100 bin Euro fatura kesildi. Ancak, Antalyaspor, 45 günlük süre içerisinde bu ödemeyi yapmadı. Transfer sezonunun kapanmasına bir hafta kala FIFA ile yeniden iletişime geçen Jehezkel, gerekli yazışmaları tamamladıktan sonra, ödemenin yapılmaması nedeniyle Antalyaspor’a transfer engeli getirdi. Antalyaspor, bu borcu ödeyene kadar transfer yapamayacak.

1.2 MİLYON EURO İSTEMİŞTİ


Jehezkel, FIFA'dan 1.2 milyon Euro talep etmişti; fakat FIFA, bu talebi kabul etmeyerek 1 Ocak ile 24 Ocak arasındaki süre için 45 bin Euro, 25 Ocak’tan sonraki dönem için ise 35 bin Euro ödenmesine karar verdi. Faizlerle birlikte bu rakam toplamda 100 bin Euro’ya ulaşmaktadır. Antalyaspor, belirtilen süre içinde borcunu ödemediği için ek faizlerle karşı karşıya kalacak.

3 KEZ TRANSFER TAHTASINI AÇTI


Antalyaspor, Aralık 2023’te kapanan transfer tahtasını, Ağustos ayında Mainz (Erkan Eyibil), Vushtrria (Amar Gerxhaliu), Gustavo Blanco, Fedor Kudriashov, Sherel Floranus ve Bochum (Gerrit Holtmann) ile olan borçlarını ödeyerek açmıştı. Ancak, açılışın üzerinden sadece 7 gün geçtikten sonra yeni bir ceza ile karşılaştı. Zymer Bytyqi ve Britt Assombalonga ile yapılan anlaşmanın hemen ardından, Dario Saric transfer tahtasını tekrar kapatmıştı. Antalyaspor, bu şikayetlerin tamamını çözüme kavuşturmuş ve transferlerini gerçekleştirmişti.

Sagiv Jehezkel, Antalyaspor'dan ayrılmasının ardından yaklaşık 6 ay futbol oynamadı. FIFA'dan lehine karar çıkmasının ardından İsrail ekiplerinden Maccabi Tel Aviv ile anlaşmaya vardı ve 22 Temmuz’da resmi imzayı attı. Ancak, 18 Eylül’de oynanan Hapoel Beer Sheva maçında çenesi kırıldı ve 2 haftadır forma giyemeyen futbolcu, çene ameliyatı geçirdi. Jehezkel'in sahalardan ortalama 1.5 ay daha uzak kalması bekleniyor.

"İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalyaspor'a transfer yasağı getirdi" haberi, 25 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalyaspor'a transfer yasağı getirdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalyaspor'a transfer yasağı getirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:12 Bülent Uygun: ”Zor bir maç bizi bekliyor”
  2. 23:07 OPEC: 2050'de Enerji Talebi Artacak, Yenilenebilir ve Doğal Gaz Öne Çıkacak
  3. 23:04 İklim Değişikliği Alarmı: Antarktika'daki Buzul Eriyor
  4. 23:01 Elon Musk'ın X'i satın almasının ardından platformda bir ilk
  5. 22:58 Çöpte bulunan bebek cesedini annesinin attığı belirlendi: 3 kişi gözaltına alındı
  6. 22:55 Giovanni van Bronckhorst:'tan açıklama “Maça iyi hazırlandık”
  7. 22:53 Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir şirketin halka arzına onay verdi
  8. 22:49 İBB’den tam 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs desteği! Başvuru şartları neler?
  9. 22:49 Narin cinayetinde yeni gelişme! Aile ortam dinlemesine karşı müzik açarak önlem almaya çalıştı
  10. 22:43 Dava geride kalsa da Johnny Depp izlerini hala yok edemedi: 'Hayatım pembe diziye dönüştü'
  11. 22:43 İstanbul'da öğrenci yaşam maliyetinde dev artış!
  12. 22:38 Bakan Yerlikaya, Yunan bakan ile görüştü: Kabul edilemez
  13. 22:31 İsrail’e İHA saldırısı: Yaralılar var
  14. 22:24 Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti!
  15. 22:17 Trabzonspor'a 2 kötü haber birden! Yıldız isimler sakatlandı
  16. 22:14 Depremde cenazeler karıştı: Gerçek 19 ay sonra ortaya çıktı!
  17. 22:09 Neşet Ertaş 12. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı
  18. 22:03 AKP’li Mücahit Birinci’den Erdoğan'ın danışmanına şok sözler: 'Sen kimsin? Yetkin yok, sus!'
  19. 21:59 Bakan Şimşek'ten 'yeni ilave vergi yok' mesajı!
  20. 21:56 Bakan Tekin'e 'anırsın' demişti: Öğretmen hesabını kapattı!
Spor Haberleri