İstanbul 2 No’lu Baro'nun imzalarında şaibe iddiası!

İstanbul 2 No’lu Baro'nun imzalarında şaibe iddiası!

İstanbul 2 No’lu Baro'nun imzalarında şaibe ... İstanbul'da ikinci baronun kurulması için Türkiye Barolar Birliği'ne yapılan başvuruda teslim edilen imzaların şaibeli olduğu öne sürüldü.

Çoklu baro düzenlemesinin ardından İstanbul'da 2 No'lu baronun kurulması için toplanan ve Türkiye Barolar Birliği'ne verilen 2 bin 53 imzada şaibe olduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre 24 Eylül günü saat 16.00’da yapılan başvuru, yönetim kurulunun incelemesine sunulmadan, 25 Eylül günü öğleden önceki yönetim kurulu toplantısında oylamaya sunuldu. Çok sayıda avukat imzaların “şaibeli” olduğunu söyledi. Oylamada, 4 üye, yetki verilmesi talebinin reddini isterken, aralarında TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da olduğu 7 oy ile yetki belgesinin verilmesi kararlaştırılmıştı. Öte yandan Feyzioğlu'nun çoklu baro kurulumu için acele etmesi dikkat çekerken bu acelenin nedeni olarak aralık ayında yapılacak olan TBB Genel Kurulu gösteriliyor. Feyzioğlu’nun çoklu baro kurulumu için “acelesinin” nedeninin, “aralık ayında yapılacak TBB Genel Kurulu’nda kendisine oy çıkarmak olduğu” şeklinde yorumlandı.

'BU KARAR BİZİ TARİHİ BİR SORUMLULUK ALTINA SOKUYOR'

TBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek ve yönetim kurulu üyesi Asude Şenol, yaptıkları açıklama ile oylamada karşı oy kullandıklarını belirtti. Cumhuriyet'e konuşan Şenol, şu açıklamalarda bulundu: “Yetki verilmesi, toplantı gündemine geldiğinde inceleme gerektiğini söyledik. Başkan ‘koşulları taşıyor’ dedi. Daha sonra ‘UHAP’taki butonu kaldırdığımız için inceleme yapamadık. Buton kalsaydı inceleme yapardık’ diye ekledi. UHAP’taki elektronik imza butonu, zaten TBB yönetim kurulu kararıyla açılmamıştı, başkanın kişisel tasarrufuydu. Ancak yönetimin oybirliğiyle verdiği kararla kaldırıldı. Çünkü başvuruların toplanma yöntemi açısından yasaya uygun değildi. Başvurular belki yasaya uygun, belki değil, bilmiyoruz. İncelemedik ki. Bir şeyleri, bir şeylere yetiştirme telaşıyla bu oylama yapıldı. 2 bin 53 kişinin evrak, yönetim kurulunun 10 üyesine taranıp gönderilebilirdi. Hepimiz bir kısmını incelerdik. İstanbul’da bir bölünmeye neden olacak, ağır ve tarihsel bir sorumluluk taşıyan bir karar yönetim kurulundan çıkarıldı. Bu karar, bizi tarihi hukuki bir sorumluluk altına sokan bir karardır. Ben hukukçuyum, karara siyasi açıdan bakmıyorum. Hukukun herkese aynı şekilde uygulanabilir olması açısından bakıyorum” dedi.

79280.jpg

İLK GÜNDEN KURAL ÇİĞNEDİLER

Kurucular Kurulu’nda avukatlar Necati Ceylan, Niyazi Paksoy, Cavit Tatlı ve Şengül Karslı’nın olduğu İstanbul 2 No’lu Barosu, dün Haliç Kongre Merkezi’nde genel kurulunu yaptı. Baronun, genel kurulunu yapması için Avukatlık Yasası’nın 84. maddesine göre, 30 gün önceden genel kurul tebligatı yapmış olması gerekiyordu. Fakat baro, yetki belgesini aldıktan 3 gün sonra genel kurulunu toplayarak seçim yaptı.

"İstanbul 2 No’lu Baro'nun imzalarında şaibe iddiası!" haberi, 29 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İstanbul 2 No’lu Baro'nun imzalarında şaibe iddiası! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul 2 No’lu Baro'nun imzalarında şaibe iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri