İstanbul Milli Eğitim Müdürü, meslek liselerine tercihin artacağını düşünüyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürü, meslek liselerine tercihin artacağını düşünüyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürü, meslek liseler... Koronavirüs salgınında en önemli ihtiyaç haline gelen dezenfektan ve maske üretiminde sağladığı büyük katkıyla meslek liseleri, kamuoyunun dikkatini çekti. Geçmişte akademik başarısı düşük öğrencilerin tercih ettiği okul algısı da bu süreçte değişti.

Koronavirüs salgınında en önemli ihtiyaç haline gelen dezenfektan ve maske üretiminde sağladığı büyük katkıyla meslek liseleri, kamuoyunun dikkatini çekti. Geçmişte akademik başarısı düşük öğrencilerin tercih ettiği okul algısı da bu süreçte değişti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, koronavirüs sürecinde meslek liseleriyle ilgili yaklaşımın değiştiğini belirterek, “Bu seneki kayıt döneminde özellikle tercih edilme oranlarının çok yüksek olacağını düşünüyorum” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını günlük hayattan, toplumsal kurallara, eğitimden sanata her alanda değişliklere neden oldu. Akademik başarısı düşük öğrencilerin tercih ettiği okullar olarak algılanan meslek liseleri, pandemi sürecinde üstlendikleri rolle en zor zamanda toplumun en büyük ihtiyacını karşıladı. Dezenfektan ve maskede üretim üssü haline gelen meslek liselerinin, yeni dönemde en çok tercih edilecek liseler haline gelmesi bekleniyor. Meslek liselerine çok güvendiklerini söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Meslek okullarının tercih edilme oranlarının bu sene de artarak devam edeceğine inanıyorum. Meslek okulu öğrencileri bu ülkenin geleceğinde çok önemli yer tutacak. Bu seneki kayıt döneminde özellikle tercih edilme oranlarının çok yüksek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

'TERCİH EDİLME ORANININ ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Yazıcı şöyle konuştu: “Özellikle bununla ilgili alan ve dallarımızda güncellemeler yapıldı. Çok önemli bir değişim olarak da öğrencilerimiz 9’uncu sınıftan itibaren eğitim görecekleri alanları tanıyacaklar ve alan dersleri almaya başlayacaklar. Aslında mesleğe daha erken başlayacaklar ve uygulamayı daha erken gerçekleştirmiş olacaklar. Bu üretim döngüsünü sağlayan en önemli unsurlardan biri uygulamanın içerisinde olmak bu çerçevede hem meslek okulları hem de meslek eğitim merkezlerimiz bu sene kendilerine uygulama için imkan veren müfredat ve yasal düzenlemelerle de eğitim öğretime başlamış olacaktır. Geçen yıl bir önceki yıllara göre meslek okullarının tercih edilme oranları artmıştı. Bu sene de artarak devam edeceğine inanıyorum. Hepimiz meslek okullarımıza çok güveniyoruz. Meslek okulu öğrencileri bu ülkenin geleceğinde çok önemli yer tutacak. Bu seneki kayıt döneminde özellikle tercih edilme oranlarının çok yüksek olacağını düşünüyorum."

MASKE DE MASKE MAKİNASI DA ÜRETTİLER

"Meslek okullarındaki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz birlikte üretmeye başladık" diyen Yazıcı,  “Ben bir öğretmen olarak bundan gurur duydum. Çünkü bütün öğretmenlerimiz bu işin içerisinde olmak istedi. İlk etapta bu okullarımızın kimya alanlarında sodyum hipoklorit üretmeye başladık. Hemen sonrasında maskeye olan ihtiyaç ile bakanlığımız okullarımızda maske makineler, temin etmeye başladı. Bu süreç çok hızı ilerledi. Meslek okullarındaki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz birlikte üretmeye başladı. Bu çerçevede bir baktık ki aslında cerrahi maske üretirken sonra siperlikli maske, önlükler, tulumlar, el dezenfektanı üretmeye devam etti. Okullarımız gece gündüz bu çalışmaları yaparken bir yandan da ARGE çalışmalarımız başladı. Meslek okulları bir yandan üretirken bir yandan da ARGE merkezleri olmaya başladı."

'MESLEK OKULLARIMIZ SERBEST EKONOMİ İÇERİSİNDE DE YER ALDI'

Yazıcı, meslek okullarımın serbest ekonomi içerisinde de yer aldığını, döner sermaye olarak kendi üretimlerini oluşturduğunu söyledi. Yazıcı, “Gerçekten gurur duymamak mümkün değil bir öğretmen olarak. Aslında bütün ülke gurur duydu. Meslek okulları zor dönemlerde kendi kendimize yetebileceğimizin de bir örneği oldu. Bütün ülkeler giriş çıkışları kendi içerisi ile sınırlandığı zaman her şeyi kendimiz üretmemiz gerektiğini gördük. Meslek okulları da bizzat üretimi kendileri yapılandırdı. Ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız bize il düzeyinde çok yönlü destek sağladı. Bizler de bu güvenle kurumlarımıza, ihtiyaç sahiplerine, sağlık çalışanlarımıza, yaşlılarımıza ücretsiz maske temin ettik. Meslek okullarımız serbest ekonomi içerisinde de yer aldılar. Döner sermaye olarak kendi üretimlerini oluşturdular. Hatta bir okulumuz ihracat da gerçekleştirdi. İhracata fırsat veren bütün düzenlemeleri ve yeterlilikleri sağladılar bu çerçevede de bir özgüven unsuru olarak da bir başlangıç yapılmış oldu. Biz bu süreçte sadece maske üretmedik maske üreten makinelerde üretti” diye konuştu.

'ÖN YARGILARI KIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ece Gültaş (17), “Meslek liseleri insanların gözünde daha düşük görünüyor. Biz bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Oysaki bu süreçte bizler üretmeye çalışıyoruz. Bir nevi insanlara kendimizi kanıtlamaya ve o önyargıları da kırmaya çalışıyoruz. Ama iyi ki meslek lisesinde okuyorum. Pandemi süreci bizler için çok yoğun geçti. Hem aile tarafından bir baskı dışarı çıkılmaması için hem de virüs tarafında zaten bir baskı bizler de burada çalışmaya destek olmak istiyoruz” dedi

"İstanbul Milli Eğitim Müdürü, meslek liselerine tercihin artacağını düşünüyor" haberi, 03 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürü, meslek liselerine tercihin artacağını düşünüyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul Milli Eğitim Müdürü, meslek liselerine tercihin artacağını düşünüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Eğitim Haberleri