İstanbul ve Ankara’da işletmeler, büfeler ihalesiz devredilmiş

İstanbul ve Ankara’da işletmeler, büfeler ihalesiz devredilmiş

İstanbul ve Ankara’da işletmeler, büfeler ih... Sayıştay denetiminde ortaya çıktı. Hem Ankara hem de İstanbul büyükşehir belediyelerindeki birçok işletmenin ihalesiz olarak üçüncü kişilere

Sayıştay denetiminde ortaya çıktı. Hem Ankara hem de İstanbul büyükşehir belediyelerindeki birçok işletmenin ihalesiz olarak üçüncü kişilere devredildiği belirlendi. Belediyelerin kaybı büyük.

Sayıştay, hem Ankara hem de İstanbul büyükşehir belediyelerindeki usulsüzlükleri gün yüzüne çıkardı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, İstanbul'da, yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da seçimlerden önce gündeme getirdiği AKP yönetimindeki İSPARK'ta, otoparklardaki reklam üniteleri usulsüz işletilmiş, onlarca otopark ruhsatsız halde faaliyete sokulmuş, hallerdeki kantarlar da usulsüz şekilde devralınmış. Yine belediyenin, birçok işletmeyi usulsüz olarak 3'üncü kişilere ihalesiz verdiği tespit edildi.

USULSÜZ İŞLEMLER

Sayıştay'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik tespitlerinden bazıları şöyle:

– İSPARK A.Ş.'nin işlettiği otoparklardan bazılarının ruhsatsız olarak faaliyetlerine devam ettikleri tespit edildi. 225 otopark İSPARK A.Ş. tarafından işletilmekte olup bunlardan yalnızca 52 adedi ruhsatlandırılmış, 74 adedinin ise ruhsatlandırma işlemleri tamamlanmamıştır. Geriye kalanlar ise ruhsatsız şekilde faaliyetlerine devam etmektedir.

YASALARA AYKIRI

– Kadıköy ve Bayrampaşa hallerindeki kantarların işletilmesi yetkilerinin, mevzuata aykırı bir şekilde devredildiği belirlendi.

– Büyükşehir Belediye şirketlerine işletme hakkı devredilen taşınmazların şirket tarafından yasalara aykırı olarak üçüncü kişilere ihalesiz devredildiği tespit edilmiştir.

– Yapılan incelemelerde; işletme hakkı Ağaç A.Ş.'ye devredilen 1 adet fidan satış yerinin, İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'ye devredilen 128 adet büfenin, Kültür A.Ş.'ye devredilen 178 adet gazete satış büfesinin ve İstanbul Kitapçısı şubesi olarak değerlendirilmesi planlanan taşınmazın bu şirketler tarafından ihalesiz olarak üçüncü kişilere devredildiği görülmüştür.

BAŞKENTTE 1380 TAŞINMAZIN KİRALANMASINDA USULSÜZLÜK

Ankara'da da yine AKP döneminde Büyükşehir Belediyesi'ne ait, aralarında otoparklar ve kafelerinde de olduğu birçok işletme, üçüncü şahıslara ihalesiz verildi. Sayıştay'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik tespitleri ise şöyle:

– Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketi ANFA'ya işletme hakkı devredilen 11 otopark, 2 sosyal tesis, 1 halı saha, tenis kortu, otopark müştemilatından oluşan kompleks yapı yerler, ihale yapılmaksızın 3'üncü kişilere kiralanmıştır.

– Belediye tarafından kiraya verilen bin 380 taşınmaz, yeniden ihaleyle kiraya verilmesi gerekirken, Encümen kararıyla eski kiracıların sözleşmeleri uzatıldı. Bu durum, ilgili mevzuat hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

– Go-Kart, Su Araçları İşletmesi, Tekerlekli Gezi Treni, Dağ Kızağı ile canlı müzik belgesi olan 14 işletmenin Eğlence Vergisi tahakkuk kaydının yapılmadığı belirlenmiştir. Bu suretle belediye gelir kaybına uğramıştır.

– Gerçek ve tüzel kişilerin işlettiği müzelerden alınması gereken payların da alınmadığı tespit edilmiştir.

– Belediye'nin kiraya vermiş olduğu 53 işyerinin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı'nın olmadığı tespit edilmiştir. Bazı İlan ve Reklam Vergisi mükelleflerinin vergi tahakkuk kayıtlarının olmadığı, Belediye'nin bu nedenle gelir kaybına uğradığı belirlenmiştir.

– Ayrıca Belediye'nin, bazı spor kulüplerine “ortak hizmet projesi” adı altında taşınmaz tahsis ettiği de belirlendi.

"İstanbul ve Ankara’da işletmeler, büfeler ihalesiz devredilmiş" haberi, 22 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İstanbul ve Ankara’da işletmeler, büfeler ihalesiz devredilmiş haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul ve Ankara’da işletmeler, büfeler ihalesiz devredilmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri