İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!

İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!

İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir h... İstanbul Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne alınan Çinli turist ve eşi, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim...

İstanbul Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne alınan Çinli turist ve eşi, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Çift burada karantina altına alındı. Hastanede yoğun güvenlik önlemi alınırken tüm çalışanlara maske dağıtıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin’in Wuhan kentinden geldiğini belirtti.

İstanbul Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne alınan Çinli turist ve eşi, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Ha stanesi’ne sevk edildi. Çift burada karantina altına alındı. Hastanede yoğun güvenlik önlemi alınırken tüm çalışanlara maske dağıtıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin’in Wuhan kentinden geldiğini açıkladı.

İstanbul’da Çinli turist ve eşi, henüz belli olmayan bir sebeple Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne alınmıştı. İki kişi, kapatılan bir alanda tedavi altına alındı. Yapılan ilk tedavinin ardından Çinli turist ve eşi farklı ambulanslarla Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

SAĞLIK BAKANI’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bakan Koca dün İstanbul Büyükçekmece’de bir hastanenin acil servisinin kapatılmasına yol açan Çinli turist çift ile ilgili de konuştu. Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin’in Wuhan kentinden geldiğini açıklayan Fahrettin Koca, Maltepe’de Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen çiftin bu sabah özel ambulansla Çin’e gönderildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı, “Türk vatandaşlarının paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını da” sözlerine ekledi.

Fahrettin Koca şunları söyledi:

Virüs koronavirüs ailesinden ve daha önce insanlarda görülmeyen yeni bir alt tip. Bu yüzden ciddiyetle ele alınması gereken bir halk sağlığı meselesi olarak gündemimizde. Başta havaalanları olmak üzere önlemlerimizi aldık. Virüsün farklı ülkelere yayılması üzerine risk değerlendirme toplantısı yaptık. Kurulun tavsiyeleri doğrultusunda önlemlerimizi hayata geçirmeye başladık. Hastalıkla alakalı gelişmeleri takip ediyoruz.

Çarşamba günü Çin’den gelen yolcuların uçaktan inişte termal taramalarına başladık. Hastaneye başvuran Çin uyruklu bir kişi Wuhan’dan geldiği öğrenilince tedbiren diğer hastalardan izole edildi. Maalesef ciddi bir bilgi kirliliği oluştu.

“ÇİNLİ HASTAYI ÖZEL AMBULANS İLE GÖNDERDİK”

Hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte biz bunu şüpheli vaka olarak kabul ettik. Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk dilerek negatif basınçlı gözlem odasında tedavi altına alındı. Diğer yolcuların hiçbirinde herhangi bir bulguya rastlanmadı. Wuhan’dan gelen Çinli hastayı bu sabah Çin’e sevk ettik. Çinli turisti özel ambulans uçakla Çin’e gönderdik. Nitekim kafiledeki diğer yolcular uçakla ülkelerine döndü.

“PANİĞE KAPILMAYA GEREK YOK”

Biz her ihtimale karşı bu yolcuyu 36 saat gözlem atında tuttuk. Bizim şüpheli, vaka olarak değerlendirdiğimiz hastanın ülkesine dönme talebi üzerine bu sabah ülkesine gönderdik. Şüpheli vaka her ne kadar ülkesine dönmüş olsa da bu kişinin korunmasız yakın temasta olduğu kişileri taramadan geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektiren bir durum yok.

“ŞÜPHELİ HASTANIN NUMUNELERİNİ DSÖ’NE GÖNDERDİK”

Her türlü virüsten korunmak için hijyen kurallarına uyulması gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Virüsün bulaşıcılığı influenzaya göre daha düşük. Şüpheli hastanın numunelerini Dünya Sağlık Örgütü’ne gönderdik. Dünya Sağlık Örgütü de devamında kendi prosedürüyle hem bize sonu bildirip hem de açıklamış olur.

Karantinaya alınan çiftte, Çin’den tüm dünyaya yayılmaya başlayan ve 25 kişinin ölümüne sebep olan Koronavirüs’ü olasılığı da değerlendiriliyor. Bu olasılık, tedbirlerin had safhaya çıkarılmasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor.

ÖZEL KARANTİNA ALANINA ALINDILAR

Süreyya Paşa Göğüs hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özel bir karantina alanı oluşturularak tedavi işlemi sırasında sağlık ekiplerinin yoğun önlem aldığı, hastalara müdahale eden personeller özel kıyafetler giydiği iddia edildi. Hastane görevlilerinin yüzlerine maske taktığı görüldü.

HASTANEDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLMİŞTİ

Çinli çiftin dün tedaviye alındığı Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde olağanüstü hal ilan edilmiş, hastane acilinin kırmızı alanı kapatılmıştı. Tüm çalışanlara maske dağıtılıp, yoğun güvenlik önlemi alınmıştı.

"İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!" haberi, 23 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
    2. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
    3. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
    4. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
    5. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
    6. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
    7. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
    8. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
    9. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
    10. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
    11. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
    12. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
    13. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
    14. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
    15. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
    16. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
    17. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
    18. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
    19. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
    20. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
    Haberleri