İstanbul'da iş arayan tiyatrocu kadına çirkin tuzak

İstanbul'da iş arayan tiyatrocu kadına çirkin tuzak

İstanbul'da iş arayan tiyatrocu kadına çirki... İstanbul'da iş görüşmesi için gittiği adreste tiyatro oyuncusu bir kadın, cinsel istismara uğradığını öne sürdü.

İstanbul'da, pandemi nedeniyle atölyesini açamayan tiyatro oyuncusu bir kadın, iş ilanı üzerine gittiği adreste cinsel saldırıya uğradığını iddia etti. Kadının, gittiği adreste ölümle tehdit edilip cinsel istismara uğradığı ihbarı üzerine şüpheli tutuklandı.

Daha önce cinsel saldırı olaylarına dikkat çekmek amacıyla sokak performansları sergileyen tiyatro oyuncusu A.Ç, pandemiden dolayı atölyesini açamadığı için iş aramaya başladı.

KENDİNİ EMLAKÇI OLARAK TANITTI

Sosyal medyadaki bir gruba iş aradığını yazan A.Ç. ile kendisini emlakçı olarak tanıtan E.T, irtibata geçip, "Ofisimde telefonlara bakacak birine ihtiyacım var" dedi. A.Ç. de E.T. ile görüşmek üzere 12 Nisan günü, Sancaktepe'ye gitti.

ÖLÜMLE TEHDİT EDEREK CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

İkili, kaymakamlık binası önünde buluşup, E.T'nin iş yerine gitti. Yine iddiasına göre A.Ç, kendisini öldürmekle tehdit eden E.T'nin cinsel saldırısına uğradı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Fırsatını bulur bulmaz kaçıp, bir kafeye sığınan A.Ç, yardım istedi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, çok sayıda suçtan kaydı olduğu belirlenen E.T'yi, gözaltına aldı. Şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

''ÖLDÜRÜLMEYE ÇALIŞILDIM''

Üniversitede eğitimini aldığı tiyatroya 7 yaşında başlayan A.Ç, yaşadıklarını anlattı.

A.Ç,"Bana kutulama ve paketleme gibi iş ilanları geldi. Daha sonra 'Bir emlak ofisinde sekreterlik yapabilir misin?' diye mesaj aldım. Yol, yemek giderleri karşılanacak, SGK primi yatırılacak denildi. Sancaktepe'ye giderek yüz yüze görüşmeye karar verdim.12 Nisan'da görüşmeye gittim. Ancak öldürülmeye çalışıldım, tecavüze uğradım, alıkonulmak istendim. Son anda kapının kilitli olmadığını fark ettim. Kaçıp aynı sokakta bulunan kafeye koşarak, girdim. Biraz sakinleşince polise haber verdim. Darp için muayeneye götürüldüm. Oradan emniyete gittik. Delil niteliği taşıyacak bir eşyamı verdim. Daha sonra avukat arkadaşım, öldürmeye teşebbüsü ispatlayabilmek için adli tıpa gidip, iç kastaki ezikleri tespit ettirmem gerektiğini söyledi. Boğuşma ve arbededen dolayı omzum, kollarım, bacaklarım, boğazım dokunduğunuz zaman sızlıyordu. Ertesi gün, adli tıpa gittim. Bütün muayenelerimi yaptırdım. Vücudumun 10 yerinde darba bağlı kas ezilmeleri tespit edildi. Dişimden tırnaklarıma kadar örnek aldırdım. Psikiyatriste başvurdum" dedi.

Polisin, E.T ile buluştukları anlara ait güvenlik kamera görüntülerini bulduğunu söyleyen A.Ç, E.T'nin hırsızlık, kasten yaralama, alıkoyma, hakaret, tehdit, yağma, nitelikli yağma, askeri hukuka muhalefet gibi suçlardan kaydı olduğunu ifade etti. A.Ç, şöyle konuştu:

"Ben o yerin emlak bürosu yerine sahte bir yer olduğunu bildiğimden bu yana orada başka neler olduğunu düşünüyorum. İlk olmadığımı düşünüyorum açıkçası. Kadınlar mutlaka haklarını talep etsinler, adli mercilere başvursunlar. Çünkü bunlar, delillerin yok olmaması şahsın hemen tutuklanması adına çok önemli. Tutuklanmayan insanların o insanlara sonradan gidip, şiddet uyguladığını, öldürdüğünü görüyoruz"

KADIN VE ÇOCUK İSTİSMARINA DİKKAT ÇEKİYORDU

A.Ç, kadın ve çocuk istismarına dikkat çekmek için yıllarca sokak performansı sergilediğini ancak kendisinin de aynı durumla karşı karşıya kaldığını bildirerek, "Mutlaka sesimizi çıkaracağız ve kanun yoluyla hak ettikleri cezayı almalarını sağlayabileceğimizi bu davayla göstereceğimizi umuyorum" diye konuştu

A.Ç, psikiyatrist desteği aldığını ifade ederek, "Kötü hissedecek olan kesinlikle kadınlar değil. Korkacak ve üzülecek karşı taraf olsun. Kadınların korkacağı, suçlu hissedeceği bir şey yok. 'Niye ben ölüyorum?'; Bunu söyleyen beni fenalaşırken gören, anlayan bir kadın. Bu erkek-kadın meselesinden ziyade aileye kadar gider. Sonuçta bu suçlu çocukları bir anne ve baba yetiştiriyor. İki cinsiyetin ortak yarattığı bir şiddet söz konusu" dedi.

"İstanbul'da iş arayan tiyatrocu kadına çirkin tuzak" haberi, 26 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın kategorisi altında bulunan İstanbul'da iş arayan tiyatrocu kadına çirkin tuzak haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'da iş arayan tiyatrocu kadına çirkin tuzak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:07 İşte ünlü kardiyoloğun kalp sağlığı için her sabah yediği kahvaltı!
  2. 00:07 Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
  3. 00:07 New York Borsalarında günlük izlenimler: Dow Jones artışta, Uber ve Tesla hisseleri değer kaybetti
  4. 23:56 Petrol Fiyat Tahminleri Düşüyor: EIA'nın Raporu Açıklandı
  5. 23:48 Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'
  6. 23:41 Singapur'da F-16 Savaş Uçağı Kazası: Pilot Fırlatma Koltuğuyla Kurtuldu
  7. 23:38 Türk Kadın Hakemler Avrupa Hentbol Arenasında Zirvede: EHF 2024 Finali!
  8. 23:37 9 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  9. 23:35 Yeni bir çağ doğuyor! Retrograd Plüton'un Oğlak burcundan Kova burcuna geçişi
  10. 23:33 Ayaklar yüksek kolesterolü nasıl ele veriyor: Bilmeniz gereken 6 belirti!
  11. 23:33 Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
  12. 23:32 Bir ilde taksi ücretlerine zam yapıldı
  13. 23:32 Kilo vermek isteyenler bu saat aralığında egzersiz yapmalı!
  14. 23:31 Çamaşırlarınızı 40 derecede yıkamayın!
  15. 23:29 Türkiye’de üretiliyor ancak değerini bilen yok: Pahalı kozmetik ürünlerinden daha etkili!
  16. 23:28 Berlin Senatörü Franziska Giffey Kütüphanede Saldırıya Uğradı
  17. 23:21 Enerjisa Enerji, Karataş'ta Sürdürülebilir Balıkçılık Projesiyle Çevre Dostu Ekonomi İnşa Ediyor
  18. 23:18 Mart Ayında Türkiye'de Konut Kredileri Yüzde 14 Arttı
  19. 23:13 Kenya'daki Sel Felaketi: Artan Kolera Vakalarıyla Mücadele Devam Ediyor
  20. 23:07 Ziraat Türkiye Kupası’nda, finalde Beşiktaş'ın rakibi belli oldu
Kadın Haberleri