İşte İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisinin Atatürk ile ilgili söyledikleri!

İşte İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisinin Atatürk ile ilgili söyledikleri!

İşte İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valis... CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Ekrem İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisi Seddar Yavuz’un Atatürk hakkındaki açıklamalarını ortaya çıkardı.Adıgüzel, “23 Nisan’da Ordu’da Karşıyaka İlköğretim Okulu’na...

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Ekrem İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisi Seddar Yavuz’un Atatürk hakkındaki açıklamalarını ortaya çıkardı.

Adıgüzel, “23 Nisan’da Ordu’da Karşıyaka İlköğretim Okulu’na giden vali, öğretmenlere konuşma yaparak, 'Atatürk’ü çok abartmaya gerek yok, o kadar abartmayın, bu ülkede 10 senede bir Atatürk kadar biri çıkar. Cumhuriyet döneminin yanında; Osmanlı’yı unutturmayın, Osmanlı’yı öne çıkartın’ dediği toplantıda bulunan birkaç kişiden teyit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili iddiaları gündeme getiren Adıgüzel, şunları ifade etti:

“Ordu Valisi ne yazık ki uzunca bir süredir bulunduğu konuma ve devlet adamlığına yakışmayan davranışlar sergiliyor. Bu son olayda bir okula gidip Atatürk’e ve Cumhuriyete yönelik abuk sabuk laflar ediyor. Edindiğim bilgiye göre valinin bu konuşmasının şikâyet edilmesi üzerine inceleme için okulun müdür yardımcısı öğretmenler odasına gelerek olayın gerçek olup olmadığını sormuş. Öğretmenler de valinin ifadelerini doğrulamışlardır.

Bu durumun bir raporla tespit edilip edilmediği, öğretmenlerin bu olayı doğrulayan ifadesinin bildirilip bildirilmediğini Meclis gündemine taşıyacağım. Devletin valisi nasıl olur da bir okulda öğretmenlere konuşma yapıp Atatürk’ü önemsizleştirmeye çalışabilir? Bu valinin buna benzer sayısız skandalı var. Hatırlanacaktır; daha önce şahsımla siyasi polemiğe girmiş ve Ordu’da milletvekillerinin milletten aldığı konuşma hakkını engellemeye kalkmıştı.

Fatsa ilçesindeki bir açılışta aynı konuda tartışma yaşanması üzerine kurdele kesimine katılan vali hemen ardından tepki göstererek programda sırada olan İstiklal Marşı’na bile kalmadan mekânı terk etmişti. Daha önce Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’ndaki kamu arazisi üzerindeki tartışmalı uygulamaları, Uşak Valiliği’ndeki partizanca tutumları ile gündeme gelen vali, Muş’ta görev yapmasından hareketle kendisini bölücü terör örgütüne karşı olağanüstü mücadele etmiş kahraman edasıyla göstererek partizanlığına milli bir kılıf uydurmaya kalkıyor. Bu siyaset tarzını ağababalarından biliyoruz. FETO ile ilgili de kahramanlık yapmasınlar. Bu konudaki tutumlarını yeri geldiğinde konuşuruz, detaylandırırız. Ağzımızı açtırmasınlar. Milli olacaksan sen önce, o kadar misafirin önünde sağduyulu davranıp İstiklal Marşı’mıza saygı göster, gideceksen ondan sonra git. Milli olacaksan milletimizi uçurumun eşiğinden alan Atatürk’e saygı göstermeyi öğren.”

"İşte İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisinin Atatürk ile ilgili söyledikleri!" haberi, 10 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İşte İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisinin Atatürk ile ilgili söyledikleri! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisinin Atatürk ile ilgili söyledikleri! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  2. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  3. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  4. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  5. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  6. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  7. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  8. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  9. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  10. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  11. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  12. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  13. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  14. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  15. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  16. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  17. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  18. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  19. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  20. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
Haberleri