İşte Kemal Kılıçdaroğlu'ndan anlamlı '30 Ağustos' mesajı! Atatürk'ün o fotoğrafı gündem oldu

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'ndan anlamlı '30 Ağustos' mesajı! Atatürk'ün o fotoğrafı gündem oldu

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'ndan anlamlı '30 Ağu... CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle sosyal medya hesabından anlamlı bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımı, büyük ilgi gördü ve tartışmalara neden oldu.

CHP ESKI GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN ANLAMLI 30 AĞUSTOS PAYLAŞIMI: ATATÜRK'ÜN TASFIYE EDILMEK İSTENDIĞI DÖNEME AIT FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle sosyal medya hesabından anlamlı bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1908-1909 yıllarında Selanik'te, tasfiye edilmek istendiği dönemde çekilmiş bir fotoğrafını kullandı. Bu seçim, Atatürk'ün zorluklar karşısındaki kararlılığını ve liderlik yeteneklerini vurgulayan bir mesaj olarak dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımındaki mesaj şu şekildeydi:

"30 AĞUSTOS, Umudun Kararlılığı, Son Kalenin İlk Direnişidir. 30 Ağustos, bu topraklarda dirilişten direnişe, direnişten kurtuluşa giden şanlı yolun başlangıcıdır! 30 Ağustos, yok oldu denilen bir milletin küllerinden doğuşudur! 30 Ağustos ruhtur, 30 Ağustos her daim umuttur!

Umut hiç kaybeder mi? Bir millet düşünün; karamsarlığı ve umutsuzluğu dayatanlara karşı içten içe beklesin! Bir millet düşünün; kendisine kefen biçenlere sessiz kalsın! O gün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yalnız bir savaş kazanmamıştır! O gün Atatürk, bu topraklardan ezilen tüm uluslara nüfuz eden kötümserlik virüsünü de tarihe gömmüştür!

30 Ağustos’u bugün yalnız 20. yüzyılın tarihine hapsetmek isteyenlere inat; Umudu diri tutan gençlerin, alın teri ile emeğini kazanan işçinin, her şeye inat gülümseyen çocuğun, karanlığa savaş açan öğretmenin, geleceği inşa eden mühendisin, sarı güneş altında hasat yapan çiftçinin ruhudur 30 Ağustos! Bu topraklarda umut var oldukça 30 Ağustos ruhu da var olacaktır!

102 yıl önce tüm imkansızlıklara rağmen, bu milleti bir arada tutan iki şey vardı: umut ve kararlılık. İşte o umut ve kararlılık zafere giden yolu açtı ve Cumhuriyet’i kurdu.

Bu topraklar üzerinde oyun kuranlar, bu millet üzerinde algılar inşa eden gafiller bilsin ki; 30 Ağustos ruhu buna asla müsaade etmez! Ne kadar kuvvetli olurlarsa olsunlar, ne kadar saldırganlaşırlarsa saldırganlaşsınlar; kırıldığı yerden ayağa kalkan, umudu kararlılıkla bayraklaştıranlar her daim olacaktır!

Umutsuzluğa asla kapılma! Algılar gerçekle yer değiştirse de hakikat bizimledir diyen yüreklerde 30 Ağustos ruhu her daim var olacaktır! Bu halkın genlerine işleyen bu ruh, ne parayla ne silahla ne de başka bir şeyle sökülüp atılmaz! Hangi makamı ve mevkiyi hangi düzmece yüzle işgal ederlerse etsinler, gün gelir 30 Ağustos ruhu ile yok olup giderler!

Arınarak çoğalanlar sessiz olsa da onlar halktır! Halka güvenenler bilirler ki, her gün 30 Ağustos’tur, her günleri zaferdir! Günü geldiğinde o zafer halkla taçlanır, umutla tazelenir, kararlılıkla yeniden ayağa kalkar.

Şanlı zaferimizin 102. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, büyük gazilerimizi, yokluktan varlığa diyerek her daim yanlarında olan ve bugün hayatta olmayan vatan evlatlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Unutma ki 30 Ağustos, 'Umudun Kararlılığı, Son Kalenin İlk Direnişidir…'"

Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve kısa sürede binlerce beğeni ile yorum aldı. Atatürk'ün 1908-1909 dönemine ait fotoğrafının kullanılması, mesajın derinliği ve güncel anlamıyla birleşerek büyük takdir topladı.

 

"İşte Kemal Kılıçdaroğlu'ndan anlamlı '30 Ağustos' mesajı! Atatürk'ün o fotoğrafı gündem oldu" haberi, 30 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İşte Kemal Kılıçdaroğlu'ndan anlamlı '30 Ağustos' mesajı! Atatürk'ün o fotoğrafı gündem oldu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'ndan anlamlı '30 Ağustos' mesajı! Atatürk'ün o fotoğrafı gündem oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 14 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:12 Şenol Güneş’in Trabzonspor'u Beşiktaş'ı Mağlup Edebilir mi? Tolgay Arslan'ın Cevabı!
  2. 13:07 Papa'dan ABD seçimleri yorumu: "Daha az kötü olanı seçmelisiniz"
  3. 12:29 Erden Timur’dan Fatih Altaylı transferi
  4. 12:26 CHP Lideri Özgür Özel, Erdoğan’ın Özür Açıklamalarına Çıldırdı: “Bu Ülke Yüksek Tansiyon İstemiyor”
  5. 12:21 Süper Lig'de Transfer Çılgınlığı: Galatasaray’ın Oliveira İçin Ödediği 5,8 Milyon Euro Tepki Çekti!
  6. 12:21 51 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi: "Deprem Allah'tan oldu ona inanmayanlar bizi suçluyor"
  7. 12:16 Naci Görür'den Korkutan Deprem Uyarısı: 7.2 Şiddetinde Sarsıntı Bekleniyor!
  8. 12:14 Kargo Çalışanı Kılığında Geldi, 145 Bin TL'lik Fotoğraf Makinesini Kaptı Gitti!
  9. 12:12 Faiz Oranlarında Güncelleme: 1 Milyon TL’nin Getirisi Ne Kadar Olacak?
  10. 12:12 Tıp Dünyasında Şok Edici Olay: Aynı Bebek İki Kez Doğdu!
  11. 12:11 Pilavın Kalorisi Düşsün, Lezzeti Artsın: 1 Kaşıkla Şahane Sonuçlar!
  12. 12:11 O Belediyeden Öğrencilere Müjde: Üniversiteye Başlayanlara 15 Bin TL Burs!
  13. 12:11 Emekli Cinayet Büro Amirinden narin açıklaması 'Anne Çok Şey Biliyor Ama Söylemiyor'
  14. 12:10 Ocak 2025'te Emekli ve Meslek Maaşlarında Büyük Artış: Yeni Zamlı Tablolar Yayınlandı
  15. 12:10 34 Milyon Euro’luk Büyük Transfer Operasyonu: Galatasaray 6 Yeni Oyuncu Transfer Edildi
  16. 12:10 Mark Zuckerberg’den İtiraf:'Düzeltmesi Belki 10 Yıl Sürer' Kariyerinin En Büyük Pişmanlığı Açıkladı
  17. 12:10 Türkiye Narin'e Üzülürken CHP'den Yeni Öneri: 'Çocuk Hakları İzleme Komisyonu' Kurulsun'
  18. 12:02 AKP'de "faşizm" çıkışı! MKYK Üyesi Orhan Miroğlu "Sigorta maalesef atmaya doğru gidiyor"
  19. 11:47 Bülent Ersoy'un Miss Turkey yorumu gündem oldu: "Erkeksi hatları var, Şabaniye gibi!"
  20. 11:45 Türkiye Varlık Fonu’nda 25 milyon dolarlık yolsuzluk: Parayı veren kurtarıldı, alan yargılanacak
Gündem Haberleri