İşte mutasyona uğrayan koronavirüsün en dikkat çeken belirtisi!
İşte mutasyona uğrayan koronavirüsün en dikk... Dünya genelinde artan koronavirüs salgınında virüsün mutasyona uğramasıyla koku alma probleminin, ateş ve öksürüğe göre daha ciddi bir belirti haline geldiği ifade edildi.
İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 322 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, 54 milyonu aşkın insan ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, İngiltere'de salgınla ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Koronavirüs salgınının önemli rakamlara ulaşmasının ardından hastalığın belirtileri ile ilgili araştırmalarda devam ediyor. BBC Türkçe'de yer alan habere göre Londra'da İngiliz bilim insanları tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada, koku kaybının, ateş ve öksürüğe göre daha ciddi bir koronavirüs belirtisi olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, koku kaybı yaşayan vatandaşların, diğer belirtilere göre daha fazla temkinli olması gerektiğini açıkladı. Tat ve koku alma duyusunun geçici olarak kaybedilmesinin koronavirüs belirtisi olabileceğine dair veriler Nisan ayında gündeme gelmeye başlamış ve Mayıs ortalarında resmi KOVID-19 belirtileri listesine eklenmişti. Koronavirüsle ilgili mevcut kılavuzlara göre, tat veya koku duyusunda kayba uğrayan kişilerin kendilerini karantinaya alması ve test yaptırması gerekiyor. Koku kaybı, ateş ve öksürüğe göre daha ciddi bir koronavirüs belirtisi.
"İşte mutasyona uğrayan koronavirüsün en dikkat çeken belirtisi!" haberi, 16 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan İşte mutasyona uğrayan koronavirüsün en dikkat çeken belirtisi! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte mutasyona uğrayan koronavirüsün en dikkat çeken belirtisi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.