İtalya Savunma Bakanı: Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’ne katılmak berbat bir karardı

İtalya Savunma Bakanı: Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’ne katılmak berbat bir karardı

İtalya Savunma Bakanı: Çin’in Kuşak ve Yol P... İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, bir önceki hükümetin Çin’in geniş kapsamlı Kuşak ve Yol Projesi’ne katılmasının “berbat bir karar” olduğunu, Pekin ile ilişkilere zarar vermeden projeden çıkılması gerektiğini söyledi.

he Guardian’ın İtalyan Corriere della Sera gazetesinden aktardığına göre Savunma Bakanı Crosetto, gazeteyle pazar günü yaptığı röportajda, dört yıl önce hükümetin aldığı kararın ihracatı artırmak için çok az işe yaradığını, karşılığında Çin’in İtalya’ya yaptığı ihracatın ise arttığını ifade etti. Crosetto, önceki dönemde alınan bu kararın “doğaçlama ve berbat” olduğunu ifade etti.

Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’ne katılma kararını 2019 yılında alan İtalya, G7 ülkeleri ve Batılı ülkeler arasında projeye katılan tek ülke oldu. 2022’de ülke yönetimini devralan Giorgia Meloni hükümetinin, anlaşmadan çıkmak istediği daha önce de dile getirildi.

Kuşak ve Yol Girişimi projesi, Çin'i Asya, Avrupa ve ötesine bağlamak için eski İpek Yolu'nun yeniden inşa edilmesini, yollar ve nakliye rotaları için büyük miktarlarda altyapı harcaması yapılmasını öngörüyor. Ancak eleştirmenler bunu Çin'in jeopolitik ve ekonomik nüfuzunu yaymak için bir araç olarak görüyor. Özellikle Batılı eleştirmenler, projenin Çin’in küresel hakimiyet elde etmesi için devlet destekli bir kampanyası olduğu değerlendirmelerinde bulundu.

Savunma Bakanı, Pekin ile ilişkilere zarar vermeden nasıl geri adım atılacağının ise esas meseleleri olduğunu ifade etti. Bunun gerekçesini ise, Çin’in bir rakip olduğu doğru ama aynı zamanda da bir ortak” diyerek ifade etti.

Perşembe günü ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından İtalya Başbakanı Meloni, hükümetinin Kuşak ve Yol konusunda karar vermek için aralık ayına kadar süresi olduğunu söyledi ve yakında Pekin'e gideceğini açıkladı.

Cumartesi günü İtalyan haber kanalı TG5’e verdiği mülakatta Meloni, İtalya'nın Kuşak ve Yol Girişimi'nin bir parçası olmasına rağmen Çin ile en güçlü ticari bağlara sahip G7 ülkesi olmamasının bir "paradoks" olduğunu söylemişti.

"İtalya Savunma Bakanı: Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’ne katılmak berbat bir karardı" haberi, 31 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İtalya Savunma Bakanı: Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’ne katılmak berbat bir karardı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İtalya Savunma Bakanı: Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’ne katılmak berbat bir karardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 21 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör
SON HABERLER
  1. 18:22 Yarın Ankara'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak!: Emniyet Müdürlüğü açıkladı!
  2. 18:21 Fransız okulları kapatılacak mı?: Bu durumda öğrenciler ne yapacak?
  3. 18:16 Kişilik testi: Yürüyüş tarzınız kişiliğinizi yansıtıyor!
  4. 18:13 Emekli maaşı alıp çalışmaya devam edenlerin dikkatine!: Son karar verildi!
  5. 18:10 Fahiş Fiyatlı Stent Vurgunu! Erdoğan O İsmi Görevden Aldı
  6. 17:50 İtalya'da OHAL kararı alındı!
  7. 17:43 Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şova tepki yağdı!
  8. 17:39 Ev alacakların dikkatine!: Konut tutarları değerini kaybediyor!
  9. 17:34 İzmir'de yarın hava oldukça bulutlu!: İşte 22 Eylül 2024 İzmir hava durumu
  10. 17:34 Okul'da merdiven boşluğuna düşen öğrencinin ölümünde yeni detay! Emniyet fileleri kopmuş
  11. 17:32 İnternet bankacılığı kullananların dikkatine: Siz farketmeden hesaplarınız boşaltılabilir!
  12. 17:23 James Cameron, en popüler filmlerinden birini "utanç verici" bulduğunu söyledi
  13. 17:18 Palamutun fiyatında ani artış yaşanıyor!
  14. 17:16 Ülkeye hakaret edeni sınır dışı edecekler!
  15. 17:15 XRISM'den Kara Deliklere Dair Çığır Açan Gözlemler
  16. 17:14 BM'den Lübnan hakkında kritik uyarı! "Bölge felaketin eşiğinde"
  17. 17:10 Süper hücre nedir ve nasıl oluşur? Adana'daki şiddetli yağış ve fırtına sonrası merak ediliyor
  18. 17:10 Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi!
  19. 17:09 İtalya'da korkunç olay!: Prada müdürü kafasına heykel düşmesi ile öldü!
  20. 17:05 Hızlı Tren hattı için tarih verildi!: Ankara Bursa arası sadece 2 saate düşecek!
Dünya Haberleri