İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ihtimaline nasıl bakıyor?

İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ihtimaline nasıl bakıyor?

İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ... "Seçilme yeterliliği: Önce adayın 'seçilme yüzdesi' ya da 'seçilme yeterliliğine' sahip olması gerekir. 'Şu çok düzgün, dürüst bir isimdir' demekle olmaz''

İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın 'Kazanamama riski olan birini kabul etmiyoruz' sözlerinin ardından İyi Parti’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası aday olma ihtimali hakkında yorumlar geldi. İyi Partili kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ilişkin açıklamalarını, 'Kemal Bey olası adaylığını konuşturuyor. Ciddi bir aday profili çiziyor. Kamuoyu yoklamalarından çıkanı inceleyecek. Kazanabilecek noktadaysa adaydır. Biz de o zaman böyle bir durumu isteriz' sözleriyle değerlendiriyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş gibi isimlerin olası adaylığına kapıyı kapatan İyi Parti kanadı, özetle şunları vurguluyor:

"Seçilme yeterliliği: Önce adayın 'seçilme yüzdesi' ya da 'seçilme yeterliliğine' sahip olması gerekir. 'Şu çok düzgün, dürüst bir isimdir' demekle olmaz. Çok dürüsttür ancak seçilme yeterliliği zayıftır. O nedenle isimler değil, ilkeler üzerinde bir yol haritamız var. 

Eşit söz hakkı: Adayımızın koşulları belli. Tarafsız, parlamenter sisteme geçiş hazırlığını kolaylaştıracak ve en önemlisi de devlet işleyişini bilen bir isim olmalı. Son zamanlarda 'CHP kendi söylüyor, kendi uyguluyor' gibi bir algı oluştu. 'Adayımızı tespit ettik' gibi... Öyle bir şey yok. Millet İttifakı içinde bir masada oturulacak. Konuşulup tartışılacak. Aslında Kemal Bey de bunu söylüyor. Çoklu aday olacaksa kimse bir şey demez. İttifakla yol yürünecekse herkesin eşit söz hakkı var. 

Fedakârlık yaptı: Genel Başkan Meral Akşener büyük fedakârlık örneği gösterdi. İşin bu noktası atlanıyor. Akşener, hem seçilebilirliği hem de her geçen gün 'trendi yükselen' bir siyasetçi. Buna rağmen 'Türkiye’nin önünü kapatmayacağım' dedi.  

Kazandığını görürse adaydır: (Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı) Görüşümüz şöyle: Kemal Bey daha önce adaylıktan uzak bir isimdi, sonra 'Kim dedi benim aday olmayacağımı' çıkışında bulundu, sonrasında bu süreçler yaşandı. Bu süreç içinde de Kemal Bey’in adı kamuoyu yoklamalarında yoktu. Doğaldır. Şimdi ise Kemal Bey kendisini ve olası adaylığını konuşturuyor. Ciddi bir aday profili çiziyor. Bize göre bu oluşan profilden sonra 'resme bakacak'. Vatandaşın kararını, kamuoyu yoklamalarından çıkan resmi inceleyecek. Eğer o resimde kendisi kazanabilecek noktadaysa adaydır. Biz de o zaman böyle bir durumu isteriz. "

"İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ihtimaline nasıl bakıyor?" haberi, 09 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ihtimaline nasıl bakıyor? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ihtimaline nasıl bakıyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri