İYİ Parti'de kriz büyüyor: 400'ü aşkın partili istifa etti

İYİ Parti'de kriz büyüyor: 400'ü aşkın partili istifa etti

İYİ Parti'de kriz büyüyor: 400'ü aşkın parti... Yozgat Sorgun İYİ Parti İlçe Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Durak Kaya, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kendisiyle birlikte 400'ü aşkın üyenin istifasını açıkladı ve istifaların gerekçesini Genel Merkez'in net bir şekilde belirtmediğini ifade etti.

Yozgat Sorgun İYİ Parti İlçe Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Durak Kaya, İYİ Parti Yozgat Sorgun İlçe Teşkilatı Siyasi İşler Başkanı olarak görevden alınan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Kaya, toplantıda 400'ü aşkın üyenin partiden istifa ettiğini açıkladı ve bu istifaların gerekçesinin Genel Merkez tarafından açıklanmadığını belirtti.

Durak Kaya, yaptığı açıklamada, Sorgun ilçe yönetimiyle birlikte istifa etme kararı aldıklarını ve bu kararın ardında yatan nedenlerin Genel Merkez tarafından net bir şekilde açıklanmadığını ifade etti. Kaya, özellikle genel seçimlerde elde ettikleri başarıya vurgu yaparak, Sorgunlu MHP'li ve AKPartili milletvekillerine rağmen yüzde 16.8 oy alarak önemli bir başarı elde ettiklerini ve oy oranlarını yüzde 300 artırdıklarını dile getirdi.

Ancak, bu başarının ardından hiçbir gerekçe gösterilmeden Genel Merkez tarafından görevden alındıklarını belirten Kaya, bu durumun Prof. Dr. Taner Demirel'in kişisel egosunu tatmin etmek amacıyla gerçekleştiğini iddia etti. Ayrıca, kendilerine destek olması beklenen Sayın Bakan Lütfullah Kayalar'ın teşkilatın arkasında durmadığını ifade etti. Bu nedenle, Sorgun ilçe yönetimi olarak 400'ü aşkın üyeyle birlikte istifa ettiklerini ve istifaların devam ettiğini belirtti.

"400'Ü AŞKIN ÜYEYLE İSTİFA ETTİK"

"İlçe yönetimle birlikte 400’ü aşkın üyeyle birlikte istifa ettik. İstifa gerekçemiz Genel Merkez tarafınca açıklanmadı. Biz genel seçimlerde Sorgunlu MHP'li milletvekili, AK Partili Sorgunlu milletvekili olmasına rağmen yüzde 16.8 oy alarak ve oyumuzu yüzde 300 arttırarak bir başarıyı sağladık. Bu seçimden sonra da hiçbir gerekçe gösterilmeden Genel Merkez tarafınca Prof. Dr. Sayın Taner Demirel'in kişisel egosunu tatmin etmek amacıyla bizi görevden aldırdı. Burada da Sayın Bakanımız Lütfullah Kayalar teşkilatın arkasında durmadı ve biz Sorgun ilçe yönetimi olarak istifa ettik. 400’ü aşkın üyemizle birlikte istifalar var ve istifalar devam ediyor."

"İYİ Parti'de kriz büyüyor: 400'ü aşkın partili istifa etti" haberi, 23 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti'de kriz büyüyor: 400'ü aşkın partili istifa etti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti'de kriz büyüyor: 400'ü aşkın partili istifa etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Beşiktaş Basketbol Takımı, Başantrenör Dusan Alimpijevic İle Yola Devam Ediyor
  2. 23:25 Yapay zeka işgücü piyasasını ne kadar etkileyecek
  3. 23:22 Kamuda tasarrufun ayrıntıları belli oldu: Uymayanlara ceza uygulanacak!
  4. 23:20 Genç kızların gözdesi Barış Arduç’un yeni projesi belli oldu: Yepyeni bir filmle geliyor!
  5. 23:19 En çok Bitcoin’e sahip şirketler belli oldu!
  6. 23:16 Ünlü bankanın temettü ödeme tarihi belli oldu: İşte pay başına verilen tutar!
  7. 23:14 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 13 Mayıs puan durumu
  8. 23:13 2024'ün en çok izlenen Türk filmleri belli oldu: İlk sırada bakın hangi film var?
  9. 23:11 Sütten ağzı yanan ayranı üfleyerek içer atasözünün anlamı
  10. 23:10 Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'deki Operasyonlar Ciddi Güvenlik Riski Taşıyor
  11. 23:04 Nigel Hayes-Davis EuroLeague'de Parlıyor: Rekorlar Kırıyor!
  12. 22:59 Kiev'de Terör Saldırıları Önlendi: SBU, Rus Ajanların Planlarını Bozdu
  13. 22:54 Kilise Saldırısı Görüntülerine Sansür Tartışması
  14. 22:53 Sigarayı kısıtlayan veya yasaklayan ülkeler hangileri?
  15. 22:49 Kakulenin Sağlık Sırları: Osmanlı Mutfağının Gizemli Lezzeti Şimdi Şifa Kaynağı!
  16. 22:47 Orlando Bloom'dan 'Truva' İtirafı Geldi! Şaşkına Çevirdi!
  17. 22:46 56 yıllık dev restoran zinciri iflasın eşiğinde! İflas bayrağını çekti!
  18. 22:44 Ukrayna Danışmanı: Rusya'nın Yeni Atamaları Savaşı Büyütebilir
  19. 22:43 Aziz Yıldırım'dan Jose Mourinho Müjdesi!
  20. 22:40 Eurovision'da AB Bayrağı Yasaklarına Tepki
Politika Haberleri