İyi Parti'den AKParti'ye geçen Nebi Hatipoğlu, 1,3 milyar TL teşvik aldığı ortaya çıktı

İyi Parti'den AKParti'ye geçen Nebi Hatipoğlu, 1,3 milyar TL teşvik aldığı ortaya çıktı

İyi Parti'den AKParti'ye geçen Nebi Hatipoğl... Milletvekili Hasan Toktaş, İyi Parti’den AKParti’ye geçen Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu ile ilgili "Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır. 1,3 milyar TL yani yaklaşık 50 milyon dolar" dedi. Şirketi devletten teşvik aldığı ortaya çıktı.

Partisinin AKParti’yle ittifak yapması gerektiğini söyleyen ve yakın zamanda istifa eden eski İYİ Parti milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKParti'ye katıldı.

Hatipoğlu'nun katılımı için AKParti Genel Merkezi'ndeki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi tören düzenlendi.

Tören kapsamında Hatipoğlu'na rozetini takan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah bu katılım töreni partimiz için, Türkiye demokrasisi için hayırlara vesile olur. İnşallah bundan sonraki süreçte de Eskişehir ile birlikte bölgede yeni bir sıçramanın, yeni bir doğumun, yeni bir gelişmenin olmasına da vesile olur. Eskişehir'le birlikte durmak yok yola devam diyelim" ifadelerini kullandı.

 

“SİYASET YOLCULUĞUM BURADA SİZLERLE BAŞLASAYDI”

Nebi Hatioğlu ise "Hepinizin bildiği üzere kadere bir beşer olarak müdahale etmenin imkanı yoktur. Gönlüm isterdi ki kısa siyaset yolculuğum burada sizlerle, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın himayesinde başlasaydı keşke" dedi.

ŞİRKETİ DEVLETTEN 1 MİLYON 293 BİN LİRA TEŞVİK ALMIŞ

AKParti’ye katılan Hatipoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı ve yüzde 46,89 oranında hissesine sahip olduğu Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin kamudan 7 ayda 1 milyon 293 bin lira teşvik aldığı ortaya çıktı.

Şirket tarafınca KAP’a yapılan açıklamada, “24.03.2023 tarihinde Güneş Enerjisi Camları yatırımımızla ilgili olarak 1.035.000.000 tutarlı Bölgesel teşvik belgesinin alınmasından sonra %25 oranında daha fazla teşvik içeren Stratejik Teşvik Belgesi başvurusunda bulunulmuştu. 25.10.2023 tarihi itibarıyla yatırımımızın Stratejik Yatırım kapsamında değerlendirilip uygun görüldüğü tarafımıza bildirilmiştir. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

BİR SİYASİ RÜŞVET VE YOZLAŞMA HİKAYESİ...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meclis’te böyle bir “hoş geldin” kutlaması ile daha önce karşılaşmadıklarını belirterek, bunun siyasi nezakete uygun olmadığını söyledi. Usta, “Ben siyaseti bir iş kolu olarak görmüyorum, niye AKParti’ye geçeyim?” demişti; demek ki kendisi öyle görmeye başladı, AKParti’yi de bu anlamda uygun bir yer olarak görmüş olabilir. Grupta bir tören yapabilirsiniz ama burası Genel Kurul ve bütün siyasi partiler var. Bu yaptığınızı yadırgıyorum” dedi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş da "bir siyasi rüşvet ve siyasi yozlaşma hikâyesi anlatacağım” diyerek transfer sürecine dair iddialarda bulundu. İdris Nebi Hatipoğlu’nun AKParti’ye geçişinde Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın arabulucu olduğunu iddia eden Toktaş, “Sayın Varank, benim gibi Bursa milletvekilidir. Bugüne kadar henüz bizlerle doğru dürüst merhaba etmemişken nedense 26 Eylül günü Sayın Hatipoğlu’nu Eskişehir’deki fabrikasında ziyaret etmiştir. Masumane olduğu zannedilen bu ziyaretin tesadüf olmadığını elbette hissetmiştik. Bu ziyaret aslında, ara buluculuk faaliyetleri sonucunda Nebi Hatipoğlu 2 Kasım 2023’te partimizden istifa ederek bugün resmen AKParti’ye katılmıştır" diye konuştu.

nebi-hatipoglu-akparti.png

'NASIL BİR TRANSFERDİR BU?'

Hatipoğlu’nun AKParti’ye geçişi için "Bu transfer bana göre şaibeli bir transferdir" diyen Toktaş bu sözlerinin gerekçesini şöyle açıkladı:
“Elimde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun yani KAP’ın bir belgesi var, ben bu belgeyi milletimizin takdirine sunuyorum. 24/3/2023 tarihinde güneş enerjisi camları yatırımıyla ilgili olarak 1 milyar 35 milyon TL ve bunun yüzde 25 artırılmasıyla ilgili stratejik teşvik belgesi başvurusu onuncu ayın 25’inde onaylanmıştır. Demek ki bugün sizin “Hoş geldiniz!” dediğiniz Nebi Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır. Aslında bu belge bir transfer belgesidir, aslında bu belge bir utanç belgesidir, bu belge 1,3 milyar TL yani yaklaşık 50 milyon dolar. Ünal Kaptan, Türkiye’de kaç futbolcu var bu bedelde, nasıl bir transferdir bu?”

EN PAHALI TRANSFER

AKParti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu’nun Meclis Genel Kurulu’nda Hatipoğlu’na “Hoş geldin” sözlerine tepki gösteren Toktaş, “Siyasi bir başarı elde etmişçesine belki de bugüne kadarki en pahalı transferinize bugün “Hoş geldiniz” dediniz. Bu kapıdan henüz girmemiş, şu sıralara bakmaya utanacak birine bugün “Hoş geldiniz” dediniz. Milletin parasıyla, bu garip milletin ödemiş olduğu vergilerle transfer bedelini ödediğiniz birisine “Hoş geldiniz” dediniz. Bu durum utanç vericidir, bu durum izaha muhtaçtır. Siyaseti bu denli yozlaştırmanızı büyük Türk milletinin takdirine bırakıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

AKParti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu ise Toktaş’a “Burada yaptığım bir nezakettir “Hoş geldin” karşılığıdır, yoksa ne pazarlık ne pazarlık ne başka hesap kitap; ben bilmem arkadaş bunları. O sırada oturduğu takdirde sen ona alkışlayacaksın, senin için iyi adam olacak; buraya geldiği takdirde kötü adam mı olacak?” sözleriyle yanıt verdi.

KAP BELGESİ DOĞRULUYOR

 

kapgorsel.jpg

 

"TABİİ Kİ GEÇMEM AKPARTİ’YE"

Nebi Hatipoğlu, seçim öncesi Eskişehir’in yerel kanallarından ES TV’de katılmış olduğu programda AKParti’ye geçip geçmeyeceği ile ilgili bir soruya, “Hayır tabii ki geçmem AKParti’ye, ne işim var? Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar bir de hizmet olarak yapanlar. Biz hizmet olarak yapacağız. Memleketime hizmet etmek için siyasete giriyorum. Ben İYİ Parti’deyim İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem” demişti.

"İyi Parti'den AKParti'ye geçen Nebi Hatipoğlu, 1,3 milyar TL teşvik aldığı ortaya çıktı" haberi, 07 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan İyi Parti'den AKParti'ye geçen Nebi Hatipoğlu, 1,3 milyar TL teşvik aldığı ortaya çıktı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İyi Parti'den AKParti'ye geçen Nebi Hatipoğlu, 1,3 milyar TL teşvik aldığı ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  2. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  3. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
  4. 00:50 Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
  5. 00:46 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
  6. 00:41 Eşsiz Lezzetin Sırrı: Ev Yapımı Kasap Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları
  7. 00:26 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!
  8. 00:26 Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
  9. 00:22 Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
  10. 00:19 Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
  11. 00:17 Türk tekstil devi konkordato ilan etti!
  12. 00:17 Aziz Yıldırım, Başkan Adaylığı İddialarına Yanıt Verdi
  13. 00:16 Modanın en büyük gecesi Met Gala nedir?
  14. 00:13 UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
  15. 00:12 Altın ticaretinde yeni kısıtlamalar geliyor: Ekonomik dalgınlık mı, stratejik hamle mi?
  16. 00:12 Söz ağızdan çıkar atasözünün anlamı nedir? Ne anlatılmak istenir?
  17. 00:11 Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
  18. 00:09 Karkas et fiyatı 10 günde 35 lira düştü!
  19. 00:08 Real Madrid, Joselu'nun golleriyle Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi
  20. 00:07 İşte ünlü kardiyoloğun kalp sağlığı için her sabah yediği kahvaltı!
Gündem Haberleri