İYİ Parti'den Özgür Özel'e destek: "Sayın Özel'e yönelik tutumu doğru bulmuyoruz"

İYİ Parti'den Özgür Özel'e destek:

İYİ Parti'den Özgür Özel'e destek: "Sayın Öz... İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Manisa'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik provokasyon girişimini eleştirerek, "Sayın Özel'e yönelik tutumu doğru bulmuyoruz" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Irak'ın kuzeyinde yaşanan terör saldırısı sonrasında parlamentoda grubu bulunan diğer partilerle birlikte ortak bir kınama metni yayımlanmasına rağmen, bazı siyasi partilerin meseleyi siyasi bir tartışma konusu haline getirdiğini ifade etti. Zorlu, milli yas ilan edilmesi çağrısı yaptıklarını ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ortak bir bildiri için girişimde bulunduğunu belirtti.

ÖZEL'E YÖNELİK TUTUM ELEŞTİRİSİ

Zorlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortak kınama metnini imzalamamasına ve Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına değinerek, "Şuradan başlayayım; Sayın Özel’e yönelik Manisa’daki bazı vatandaşlardan gelen tutumu doğru bulmuyoruz. Bunlar böylesine önemli bir günde görmememiz gereken bir fotoğraf. Aslında tam da İYİ Parti’nin duruşuyla ilgili bir değerlendirmedir. Biz terör meselesi başta olmak üzere milli güvenliğimizi ilgilendiren mevzuları partiler üstü görüyoruz. Bu hassasiyetle meselelere yaklaşarak politika üretiyoruz. Son olay da, bizim ötenden beri sürdürdüğümüz bir tavırdır. Cumhuriyet Halk Partisi bir süre önce başka bir bildiriye imza atmıştır mesela. Orada da ortaklaşma alanı vardı. Doğru da yapılmıştır. Ancak bizim attığımız adıma dikkat ederseniz, biz elbet Mehmetçiğimizin, silahlı kuvvetlerimizin bu mücadelesinde onların yanındayız. Terör örgütlerine karşı böyle bir günde milletçe bir ve birlikte olduğumuzu gösterebilmek, terör örgütüyle mücadelede, o propaganda sistemine karşı olmak için çok önemli bir noktadır. Bu noktadan asla taviz verilemez. Biz bu duruşu gösterdik fakat bunu gösterdikten sonra da bu operasyonların daha kuvvetli, daha sonuç alıcı hale getirilmesi için de tespit ve önerilerimizi paylaşmaktan geri durmayız. Bu mevzuda İYİ Parti’ye getirilen eleştiriyi haksızlık olarak görüyorum" dedi. Terörle mücadele konusunda siyasi partiler arasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, bu tür durumların milli güvenliği ilgilendiren konularda siyaset üstü bir tutum sergilemenin gerekliliğini belirtti.

ANKARA VE İSTANBUL ADAYLARINA İLİŞKİN SÜREÇ

Zorlu, yerel seçimlere dair Ankara ve İstanbul adaylarının belirlenme sürecine ilişkin bilgi verdi. Parti liderinin bu konuda bir çalışma yürüteceğini ifade eden Zorlu, aday belirleme sürecinin devam ettiğini ve yeni yılla birlikte adayların açıklanmaya başlanacağını belirtti. Zorlu, "Böyle bir günde bu konulara çok girmek istemiyordum fakat milletimizle birlikte iktidar alternatifi bu yolculuğu kıymetli bir noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu inançla Ankara ve İstanbul’da göstereceğimiz adayları elbet önemsiyoruz. Sayın Genel Başkanımız bu hafta bu konuyla ilgili bir çalışma yürütecekler. İstanbul ve Ankara’da, milletvekillerimizle ve diğer paydaşlarımızla görüş alışverişine devam ediyoruz. Bazı adlar olmakla birlikte, tam olgunlaşmadığı için sizlerle paylaşamıyoruz. İnşallah yeni yılla birlikte bu adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz. Belki grup toplantımızda bu hafta bazı katılımlar olabilir. Bununla birlikte Ankara’nın bazı ilçelerini belki açıklayabiliriz." dedi.

DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NDA İSVEÇ OYLAMASI

TBMM Dışişleri Komisyonu'nun İsveç oylamasına değinen Zorlu, önceki komisyonda yaşananları hatırlatarak, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin sorulara tatmin edici cevaplar veremediğini ifade etti. Zorlu, yeni bir değerlendirme sürecinin başlayacağını ve partisinin sorularını yöneltmek üzere hazırlandıklarını belirtti.

"İYİ Parti'den Özgür Özel'e destek: "Sayın Özel'e yönelik tutumu doğru bulmuyoruz"" haberi, 25 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti'den Özgür Özel'e destek: "Sayın Özel'e yönelik tutumu doğru bulmuyoruz" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti'den Özgür Özel'e destek: "Sayın Özel'e yönelik tutumu doğru bulmuyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Politika Haberleri