İYİ Partili Bilge Yılmaz: Genel başkanlık için yarışırım, kazanamazsam yeni parti kurarım

İYİ Partili Bilge Yılmaz: Genel başkanlık için yarışırım, kazanamazsam yeni parti kurarım

İYİ Partili Bilge Yılmaz: Genel başkanlık iç... tv100 ekranlarında yayımlanan "Eşit Ağırlık" programında İYİ Parti ile ilgili çarpıcı bir kulis bilgisi paylaşıldı. Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Partili Bilge Yılmaz'ın yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmaması için lobi yaptığını ifade etti.

Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, tv 100 ekranlarında yayımlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda yerel seçimle ilgili kulisler konuşulurken, gazeteci Barış Yarkadaş çok çarpıcı iddialar ortaya attı.

"GENEL BAŞKANLIĞI KAZANAMAZSAM GEREKİRSE YENİ BİR PARTİ KURARIM"

İYİ Parti'yle ilgili Yarkadaş "Meral Hanım'ın 26 Ağustos'ta 'gemileri yakmaktan vazgeçmesinden rahatsız olan' önemli bir grup Ankara'da var. Bunlardan biri de kamuoyunun yakından tanıdığı adlardan biri olan Bilge Yılmaz. Bilge Yılmaz'ın radikal bir ittifak karşıtı olduğu, İYİ Parti ve CHP'nin kesinlikte ittifak yapmaması yönünde lobi yaptığı, parti yönetimi ittifakta ısrar ederse Bilge Yılmaz'ın genel başkanlık mevzusunda sahaya çıkabilirim. 'Genel başkanlığı kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım' dediği İYİ Parti kulislerinde konuşuluyor." kulisini verdi.

"BİZ HİÇBİR ŞEYİ KAZANAMAYACAKSAK NİYE BU SEÇİMLERE GİRİYORUZ"

"Gürkan Hacır’ın programında Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta çok sert bir konuşma yapacağını söyledim" diyen Yarkadaş "Bizim o yayınımızın olduğu gece Meral Akşener’in telefonları susmadı hem o gün hem ertesi gün ve kendisini arayan ‘Bu bilgiler doğru mu?’ diyenlere de biraz sert cevaplar verdiğini biliyorum. Bizim o yayınımızdan sonra esas infial İYİ Parti tabanında oldu ve İYİ Parti tabanı, parti yönetimine baskı yaparak ‘Sakın böyle maceracı sonu olmayan ve kaybetmeye odaklanmış adımlar atmayın’ dedi. Meral Akşener kendisini ziyaret eden milletvekillerine garip sözler sarf ediyor, bugün İYİ Parti’den önemli bir isimle konuştum son havayı sana özetleyeyim dedi ‘Sizin o yayından sonra parti teşkilatlarında ‘Biz hiçbir şeyi kazanamayacaksak niye bu seçimlere giriyoruz’ diye bir hava oluştu, Meral Hanım da bu havayı gördüğüm için, Ankara, İstanbul İzmir’i ittifak görüşmelerinde kendisine ayırdı hatta kendisini ziyaret eden vekillere ‘CHP’nin iç işlerine karışmayın, hiç kimse CHP'nin iç işlerine karışarak yorum yapmasın, biz kendi partimizi büyütelim Kemal Kılıçdaroğlu’na saygısızlık algılanabilecek sözleri de hiç kimse etmesin’ tavsiyesinde bulunuyor’ dedi. Bu sözleri birkaç kişiye tekil olarak mı yoksa kendisini ziyaret eden birçok vekile mi söyledi diye sordum ‘Birçok vekile söylediğini ve birçok parti yöneticisine söylediğini kolaylıkla ifade edebilirim’ dedi." diye ifade ett.

"İYİ Partili Bilge Yılmaz: Genel başkanlık için yarışırım, kazanamazsam yeni parti kurarım" haberi, 18 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Partili Bilge Yılmaz: Genel başkanlık için yarışırım, kazanamazsam yeni parti kurarım haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Partili Bilge Yılmaz: Genel başkanlık için yarışırım, kazanamazsam yeni parti kurarım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 16:41 Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
  2. 15:58 TCMB'nin faiz kararı merakla bekleniyor!
  3. 15:51 Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
  4. 15:40 Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek
  5. 15:40 Wanda Nara'nın Cesur Pozları Beğeni Topladı!
  6. 15:38 Emeklileri Sevindiren Haber: Bu Şartı Sağlayan Emeklilere 8.000 TL İkramiye Verilecek!
  7. 15:38 İlimize Dev Yatırım: Dünyaca Ünlü Şirket Fabrikalar Kuruyor, Yüzlerce Kişiye İş Fırsatı!
  8. 15:38 Ali Koç'tan Bomba Karar: Perşembe Günü Herkesi Sarsacak Gelişme!
  9. 15:32 Zeytinyağı Krizi: TARİŞ Ortak Olmayan Üreticilerden de Destek Bekliyor!
  10. 15:10 Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı
  11. 15:05 Kırım Tatar Sürgünü 80. Yılında: Acılar Hatırlandı, Baskılar Kınandı
  12. 14:56 Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
  13. 14:54 Erzincan'daki Maden Faciası: Siyanürlü Toprak Kayması ve İşçilerin Karşılaştığı Yeni Tehlike
  14. 14:50 TCMB Faiz Kararı Heyecanla Bekleniyor: Ekonomistler Sabitlik Öngörüyor
  15. 14:44 Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
  16. 14:40 Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
  17. 14:31 Ekonomi uzmanından uyarı: Cumhuriyet altını, çeyrek altın... Düşüşe hazır olun!
  18. 14:28 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
  19. 14:22 Eyüpspor, Süper Lig'e Kalıcı Olmak İçin Transfer Çalışmalarına Başladı
  20. 14:19 Cannes'a gidemeyen ünlü isim kim? Güya Hande Erçel'i kıskanmış!
Politika Haberleri