İYİ Partili Erozan'dan Erdoğan'a tepki: Ucu paraya dokununca 20 yıllık pozisyonu birden unuttular

İYİ Partili Erozan'dan Erdoğan'a tepki: Ucu paraya dokununca 20 yıllık pozisyonu birden unuttular

İYİ Partili Erozan'dan Erdoğan'a tepki: Ucu ... Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76'ıncı Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Paris İklim Değişikliği Sözleşmesi'ni meclis onayına sunacaklarını açıklamıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erozan, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ıncı Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı meclis onayına sunacaklarını açıklamıştı. Türkiye, söz konusu sözleşmeye 2016'da imzalamış fakat taraf olmamıştı.

Eritre, İran, Irak, Libya ve Yemen ile birlikte sözleşmeye Taraf olmayan ülkeler arasında olan Türkiye'nin sözleşmeye Taraf olması iklim değişikliği ile mücadele de önem arz ediyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, Türkiye'nin bu kadar geç olarak anlaşmaya Taraf olmasına tepki gösterek, "...Ucu paraya dokununca 20 yıllık pozisyonu birden unuttular...Madem onaylayacaktın yıllardır bizi neden 5. sınıf ülkeler kulübüne indirin diye tepindin derler adama… Biz zaten diyorduk ve nihayet sağır Sultan da duydu..!" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Erozan'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:

"1/3 - Erdoğan dün (21/9) BM Genel Kurulu’nda konuşurken “Paris İklim Değişikliği Sözleşmesi”nin önümüzdeki ay onaylanacağını söyledi… AB’nin yeşil fonları ile diğer uluslararası özel/kamu iklim fonlarından yararlanabilmek için Paris İklim Değişikliği Sözleşmesi’nin

 

2/3 - onaylanmasının şart olduğunu yeni fark ettiler herhalde… Ucu paraya dokununca 20 yıllık pozisyonu birden unuttular… Zaten her sene UNFCCC iklim müzakare toplantılarında rezil oluyorlardı, tek başına bir pozisyon savunan tek ülke olarak… O yolun sonu da gelmişti zaten...

 

3/3 - Madem onaylayacaktın yıllardır bizi neden 5. sınıf ülkeler kulübüne indirin diye tepindin derler adama… Biz zaten diyorduk ve nihayet sağır Sultan da duydu..!"

ahmet-erozan.png

 

Trump çekilmişti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı Donald Trump'ın iktidarı sırasında 2020'de ABD anlaşmadan çekilmişti. ABD Başkanı Joe Biden,  2021 yılında göreve başladığı ilk gün anlaşmaya geri dönme kararı vermişti.

 

 

Paris İklim Anlaşması nedir?

 

Paris İklim Anlaşması, Fransa'nın başkenti Paris’te 5 Ekim 2015’te aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 195 ülke + Avrupa Birliği'nin katılımıyla kabul edildi.

 

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (BMİDÇS) Paris’te yapılan 21. Taraflar Toplantısı’nda (Conference of the Parties / COP21) 22 Nisan 2016'da imzaya açıldı.

 

Yasal bağlayıcılığı olan ilk evrensel anlaşma, ilk etapta taraf ülkelerin 55'inin onayının ardından 4 Kasım 2016'da da yürürlüğe girdi.

 

Paris İklim Anlaşması'na katılan ülkeler böylece küresel ısınmayla mücadelede alınan tarihi kararların altına imza atmış oldu.

 

BM, Paris İklim Anlaşması kapsamında küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefinin karşılanabilmesi için ülkelerden dünya genelinde karbon emisyonunu 2050'ye kadar sıfıra indirmesini istiyor.

 

Söz konusu anlaşma, yüzyılın ikinci yarısına kadar küresel ortalama sıcaklığı en az 2.0 derece azaltma hedefinin yanı sıra fosil yakıt kullanımını da devreden çıkarmayı öngörüyor.

 

Ayrıca anlaşma, tarafların iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine uyum sağlama yeteneğini artırmayı ve "düşük sera gazı emisyonları ve iklime dirençli kalkınma yolunda tutarlı bir finansman akışı" sağlamayı hedefliyor. (euronews)

 

 

 

"İYİ Partili Erozan'dan Erdoğan'a tepki: Ucu paraya dokununca 20 yıllık pozisyonu birden unuttular" haberi, 22 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Çevre kategorisi altında bulunan İYİ Partili Erozan'dan Erdoğan'a tepki: Ucu paraya dokununca 20 yıllık pozisyonu birden unuttular haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Partili Erozan'dan Erdoğan'a tepki: Ucu paraya dokununca 20 yıllık pozisyonu birden unuttular 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Çevre konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Çevre Haberleri