İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Yeni bir sayfa açmak arzusundayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Yeni bir sayfa açmak arzusundayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer... "Atalarımızın yaptığı gibi biz de hem dünyayı hem geçmişi hem geleceği birlikte masaya yatırmayı başaran bir organizasyon oluşturmaya çalışıyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 15-21 Şubat’ta yapılacağını belirterek, “Bütün bu çabalarımız, aslında bir başlangıç anlamına geliyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile yeni bir sayfayı açmak arzusundayız. Asıl niyetimiz, bundan sonra yaratacağımız iklimle, ekosistemle, ortak akılla ortak hayaller peşinde koşmayı mümkün kılacak bir zemin yaratmak. Bugüne kadar alınmış kararların takipçisi olacağız. Diliyorum yöneticiler, yeni iktidar sahipleri, bundan sonra iktidara gelecek olanlar, bütün bu çalışmalardan ilham alırlar; bütün bu bir araya gelerek üretilen fikirleri değerlendirirler, karar alırken bütün bunları dikkate alırlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İktisat Kongresi hazırlıkları kapsamında “Geçmişimizi Anlıyoruz” başlığı adı altında yapılan toplantının ardından açıklama yaptı. Soyer, şunları söyledi:

“Yeşilova’dayız, İzmir’in 8.500 yıl öncesinin izlerini takip eden Yeşilova kazısında üçüncü uzman buluşmamızı gerçekleştirdik. Geçmişimizi Anlıyoruz başlığında düzenledik bu toplantıyı. 9 paydaş toplantısından sonra bu üçüncü akademisyenler buluşması, ‘Geçmişimizi Anlıyoruz’ başlığıyla düzenlendi. Çünkü yola çıkarken iktisat kongresinin yüzüncü yılında, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmenin yolunun geçmişimizi iyi anlamaktan geçtiğini düşünmüştük. Gelecek nasıl olsa bir biçimde geliyor lakin eğer siz onu inşa etmeye çalışmazsanız ne getireceği belli olmuyor. Biz de geleceği inşa etmek için, gelecek nesillere sadece geçmişi değil, iyi tasarlanmış bir gelecek bırakabilmek için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.

"15-21 Şubat arasında kongrenin nihai oturumlarını gerçekleştirmiş olacağız"

Bugüne kadar 54 ilke, 24 başlık altında 189 karar alındı; işçiler, sanayiciler, tüccarlar ve esnaf buluşmasında. Bundan sonra da 15-21 Şubat arasında kongrenin nihai oturumlarını gerçekleştirmiş olacağız. Özetle 15-21 Şubat arasında düzenlenecek toplantılarda geleceğimize ışıl tutacak son kararları, bilimsel kararları ve ortak akılla oluşturulmuş kararları ortaya koymuş olacağız.

"Atalarımızın yaptığı gibi biz de hem dünyayı hem geçmişi hem geleceği birlikte masaya yatırmayı başaran bir organizasyon oluşturmaya çalışıyoruz"

15-21 arasında yapılacak toplantılarda, uluslararası bilinirliği ve ünü olan konuşmacıları da misafir edeceğiz. Niyetimiz, bir yandan onlardan ilham almak, Anadolu’yu ve Türkiye’yi gelecek yüzyıla nasıl hazırladığımızı göstermek istiyoruz. Özetle İzmir olarak, böyle bir organizasyonu yapmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü günün siyasal ikliminde maalesef geleceğe dair kafa yormak, ortak akıl inşa etmeye çalışmak pek de mümkün olmuyor. Günü kurtarmak telaşında gelecek çok fazla düşünülmüyor. Yüzyıl önce atalarımızın yaptığı gibi, yeni kurulacak bir devletin, cumhuriyetin iktisat politikalarını belirlemeye çalışan atalarımızın yaptığı gibi biz de hem dünyayı hem geçmişi hem geleceği birlikte masaya yatırmayı başaran bir organizasyon oluşturmaya çalışıyoruz.

"İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile yeni bir sayfayı açmak arzusundayız"

Bütün bu çabalarımız, aslında bir başlangıç anlamına geliyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile yeni bir sayfayı açmak arzusundayız. Asıl niyetimiz, bundan sonra yaratacağımız iklimle, ekosistemle, ortak akılla ortak hayaller peşinde koşmayı mümkün kılacak bir zemin yaratmak. Bugüne kadar alınmış kararların takipçisi olacağız. Diliyorum yöneticiler, yeni iktidar sahipleri, bundan sonra iktidara gelecek olanlar, bütün bu çalışmalardan ilham alırlar; bütün bu bir araya gelerek üretilen fikirleri değerlendirirler, karar alırken bütün bunları dikkate alırlar.” 

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Yeni bir sayfa açmak arzusundayız" haberi, 25 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Yeni bir sayfa açmak arzusundayız haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Yeni bir sayfa açmak arzusundayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  2. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  3. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  4. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  5. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  6. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  7. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  8. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  9. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  10. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  11. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  12. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  13. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  14. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  15. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  16. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  17. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  18. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  19. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  20. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
Politika Haberleri