İzmir depremi sonrası, Kandilli'den tsunami uyarısı: 60 cm'lik dalgalar olabilir

İzmir depremi sonrası, Kandilli'den tsunami uyarısı: 60 cm'lik dalgalar olabilir

İzmir depremi sonrası, Kandilli'den tsunami ... Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında önemli açıklamalar yaptı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İzmir depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özener, "Bir sonrakinde 60 cm'lik dalgaların olabileceği öngörülmekte" ifadelerini kullandı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında önemli açıklamalar yaptı.  Sabah'ın haberine göre, Özener açıklamasında, "Derinliği yaklaşık 10-12 km olan sığ bir depremden bahsediyoruz. Öncelikle depremden dolayı hayatını kaybeden maalesef bazı vatandaşlar olduğunu duydum. Hem ülkeye, hem de tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. 30-40 km'lik bir fayın kırıldığı ilk izlenimlere göre tespit ediliyor. Normal bir deprem bu. Normal faylanma depremi. Şu ana kadar, depremden 1,5 saat sonraya kadar, 21 tane deprem kaydettik. Depremler artmakta, artçıların da 1 hafta 15 gün kadar sürmesi bekleniyor" dedi.

"60 CM'LİK DALGALARIN OLABİLECEĞİ ÖNGÖRÜLMEKTE"

Ege Bölgesi'nin sismik olarak oldukça etkin bir bölge olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özener, "Dolayısıyla bu bölgede ana kara ve denizde deprem oldukça yoğun bir deprem aktivitesi oluyor. 2017 bodrum depreminden sonra tsunami meydana gelmişti. Bugün de tsunami meydana geldi. Bu tsunamiyle ilgili Akdeniz - Karadeniz bağlantılı denizlerde tsunami uyarı merkezi nöbetçi arkadaşlarım, deprem olduktan 9 dakika sonra tüm üye ülkelere, ülkemizde bu konuda tsunami uyarı mesajını göndermiştir. Sosyal medyada dalga yüksekliklerini görmüşsünüzdür. Gördüğünüz gibi farklı faylanma özelliklerine göre, farklı dalga yükseklikleri hesaplayabiliyoruz. Birinci çalışmada yaklaşık 30 cm'lik dalga yüksekliği, bir sonrakinde 60 cm'lik dalgaların olabileceği öngörülmekte" diye konuştu. 

"HERKES SAKİN BİR ŞEKİLDE BOŞ BİR ALANDA BEKLESİN"

"Bizim vatandaşlardan özellikle istirhamımız, kıyı bölgelerindeyseniz deprem meydana geldiği zaman meraklı gözlerle denize bakmak yerine, kıyıdan uzaklaşmasıdır" diyen Özener, "İzmir'de trafik kilitlenmiş durumda onu açmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricam, herkes sakin bir şekilde boş bir alanda beklesin. Şu an için kan anonsu, ihtiyacı yok. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, gereksiz trafiğe çıkıp yolları tıkamasınlar" şeklinde konuştu.

"DEVLET TÜM GÜCÜYLE SEFERBER OLDU"

Prof. Dr. Özener, vatandaşlardan panik yapmamalarını, sakin olmalarını rica ettiğini söyleyerek, "Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Güvenlik güçlerimize kimse zorluk çıkarmasın. İşinin ehli olmayan insanların binaların üzerine çıkmasına müsaade etmeyelim. Ekiplerimiz ilgili arkadaşlarımız gereken tüm faaliyetleri yapacaklar. Tüm İzmir'e, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Onun dışında bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı. 

"İzmir depremi sonrası, Kandilli'den tsunami uyarısı: 60 cm'lik dalgalar olabilir" haberi, 31 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 01 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İzmir depremi sonrası, Kandilli'den tsunami uyarısı: 60 cm'lik dalgalar olabilir haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir depremi sonrası, Kandilli'den tsunami uyarısı: 60 cm'lik dalgalar olabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Gündem Haberleri