İzmir Şoförler Odasından "taksici saldırısına" yönelik açıklama

İzmir Şoförler Odasından

İzmir Şoförler Odasından "taksici saldırısın... İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Gaziemir'de silahlı saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden taksici olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Gaziemir'de silahlı saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden taksici olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Anık, "Taksicilerin iş güvenliği için alınması gereken tedbirler; araç kamerasıdır, teknolojik uygulamalardır" dedi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde taksi sürücüsü Oğuz. E. (44), soğukta üşmesin diye aldığı müşterisi Delil Aysal (19) tarafından tabancayla 3 el ateş edilerek vuruldu. Olayın ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralı Oğuz. E., burada ameliyata alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen taksi şoförü, dün akşam tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti. Yaşanan olay üzerine İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, açıklamalarda bulundu.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Böyle olaylara şahit olmak istemediklerini belirten Anık, "Ne kadar tedbir alırsanız alın, iş olacağı yere varıyor. Arkadaşımız gecenin dördünde yolda üşüyor diye yolcuyu arabaya alıyor. Fail, "diğer arabaların kendisini almadığını" ifade etmiş. Fakat daha sonra da "herkese güvenmeyeceksin" diye not düşmüş. Çok üzgünüm, söyleyecek söz yok. Ben buradan tüm meslektaşlarıma başsağlığı diliyorum. Fakat bir kez daha altını çizerek söylüyorum ki "biz zamanında bu kameralar takılsın" dediğimizde, ne kadar haklı olduğumuzu son yaşanan iki tane hadisede bunu gördük. Geçenlerde bir taksici taş ile vurulmuştu, bu ikinci olay oldu. Hiç değilse fail yakalandı" dedi.

"KABİN ARAÇLARIMIZA UYGUN DEĞİL"

Alınması gereken tedbirler için en uygun olanının "teknolojik tedbirler" olduğunu aktaran Anık, "Bir takım arkadaşlarımız, "başkanım kabin yapalım arabanın içine" diyorlar. Arkadaşlar bizim kullandığımız arabalar küçük. Avrupa'daki gibi değil. Avrupa'nın da birçok yerinde yok. Bir Amerika'da var. Belirli bir ülkede var. Kabini koyduğun zaman şoför koltuğunu ileri geri oynatman mümkün değil. Keşke olsa da yapsak. Yapacağım diyen arkadaş varsa da ben kararı çıkarttırırım" diye konuştu.

"ARAÇ KAMERA SİSTEMLERİ HAKLI BİR UYGULAMA"

"Burada bizim yaptığımız uygulamanın haklı olduğunu gördük. Araç içerisindeki kamera sayesinde failin yüzü net bir şekilde görünüyordu. İş güvenliği ile ilgili bunun tedbiri araç kamerasıdır, teknolojik araçlar, gereçlerdir. Bizde son on seneden beri hiçbir ölümlü hadise olmadı. Bu teknolojiye yaptığımız yatırımdan dolayı, araçların takibinden dolayı. Özellikle kamera caydırıcı oluyor. Bu hadiseyi yapan araçta kamera olduğunu bilmiyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü 6 saatlik gibi kısa bir süreçte failleri yakaladı. İnşallah en ağır cezayı alır. Bugün cenazemizi kaldırıyoruz. Buradan alacağız Söke'ye götüreceğiz. Söke'de defnedilecek."

"İzmir Şoförler Odasından "taksici saldırısına" yönelik açıklama" haberi, 02 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İzmir Şoförler Odasından "taksici saldırısına" yönelik açıklama haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir Şoförler Odasından "taksici saldırısına" yönelik açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  2. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  3. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  4. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  5. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  6. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  7. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  8. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  9. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  10. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  11. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  12. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  13. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  14. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
  15. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
  16. 16:18 Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
  17. 16:12 Lille, deplasmanda Yusuf Yazıcı'nın golüyle galip geldi!
  18. 16:12 Threads adlı platform Türk Rekabet Kurumu'nun kararıyla yarından itibaren Türkiye'de kapanıyor
  19. 16:12 EPDK, tarife değişiklikleri yaptı!
  20. 16:12 Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
Gündem Haberleri