İzmir'deki polis müdahalesinde Devrim Gazete muhabiri, polisin 'yumruklu' saldırısına uğradı!

İzmir'deki polis müdahalesinde Devrim Gazete muhabiri, polisin 'yumruklu' saldırısına uğradı!

İzmir'deki polis müdahalesinde Devrim Gazete... İzmir'deki Boğaziçi'ne destek eylemine yapılan polis müdahalesinde Devrim Gazete muhabiri polisin yumruklu saldırısına uğradı.

İzmir'deki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla bir araya gelen yurttaşlara polis saldırmış, birçok yurttaş gözaltına alınmıştı.

Devrim Gazete'de yer alan habere göre, eylemde haber takibi yapan Devrim Gazete muhabiri Uğur Can Yıldız, polisin yumruklu saldırısına uğradı. 

''PERSONEL TANITMA KARTIMI GÖRÜNCE, ÇENEME YUMRUK ATTI''

Devrim Gazete'ye konuşan Yıldız, ''Haber takibi yapmak amacıyla eylem alanında bulunuyordum. Polis memurlarından biri basın kartım olup olmadığımı sordu. Devrim Gazete’ye ait personel tanıtma kartımı uzattığımda ise çeneme yumruk attı. Neden vurduğunu sorduğumda, ‘Burada çekim yapman yasak’ dedi. Biber gazından da etkilendim'' ifadelerini kullandı. 

DEVRİM GAZETE'DEN AÇIKLAMA

Polisin saldırısına ilişkin Devrim Gazete bir açıklama yaptı. 

Açıklama şöyle: 

 

''Bugün İzmir’de, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek amacıyla düzenlenen eylemi takip eden muhabirimiz Uğurcan Yıldız, kendisine basın kartı soran polis memurlarınca, gazetemize ait personel tanıtma kartını göstermesine rağmen çenesine yumruk atılarak darp edilmiş, arkadaşımızın çekim yapmasına izin verilmeyeceği dile getirilmiştir.

Bırakın bir basın emekçisini, meslekle ilgisi olmayan bir yurttaşın dahi çevresinde olup bitenleri başkalarının kişisel hürriyetlerine zarar vermeden kayıt altına alması doğal, ayrıca anayasal hakkıdır. Siyasi iktidarın desteğini arkasında bulan ve ‘havuz’ olarak tarif edilen yandaş yayın organları, her gün gözümüzün içine baka baka yalanlar sıralarken, gazetecilik faaliyetinin suç sayılması kabul edilebilir değildir. Emniyet güçleri, halka yalan söylemenin suç olduğunu bilen gerçeğin peşindeki yurtsever gazetecilere değil, aldıkları paralar karşılığında yalan söylemeyi, ‘tetikçiliği’ görev edinmiş medya maymunlarına, kalemşörlere barikat örmelidir.

İstanbul’da gerçekleşen protestolar sırasında da haber takibi yapan çok sayıda meslektaşımızın vücutlarına isabet eden plastik mermiler nedeniyle yaralanması, bazılarının darp edilmesi, bazılarının ise gözaltına alınması; ülkede olup biteni takip eden gazetecilerin de siyasi iktidar tarafından açıktan hedefe konduğu anlamını taşımaktadır. Bu anlayışın kendisi, halkın haber alma hakkına yönelik her türden saldırıyı kendi hattından meşru görmektedir.

En ileri olanın, gelecek güzel günlerin habercisi olmanın peşindeki yolculuğumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin tarihi, halka gerçekleri taşımak uğruna bedel ödeyen yurtsever gazetecilerle doludur. Bu geleneği sürdürdüğümüzü, soluk alıp vermeye devam ettikçe halka yalan söyleyenlerin karşısında duracağımızı belirtmek isteriz. Yanımızda duran, omuz veren, geçmiş olsun dileklerini ileten tüm meslektaşlarımıza, yayın kuruluşlarına ve yoldaş bildiğimiz okurlarımıza teşekkür ederiz.

Devrimci basın susturulamaz!''

 

"İzmir'deki polis müdahalesinde Devrim Gazete muhabiri, polisin 'yumruklu' saldırısına uğradı!" haberi, 03 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İzmir'deki polis müdahalesinde Devrim Gazete muhabiri, polisin 'yumruklu' saldırısına uğradı! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir'deki polis müdahalesinde Devrim Gazete muhabiri, polisin 'yumruklu' saldırısına uğradı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  2. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  3. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  4. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  5. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  6. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  8. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  9. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  10. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  11. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  12. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  13. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  14. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  15. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  16. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  17. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  18. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  19. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  20. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
Gündem Haberleri