Joe Biden krizini Anadolu Ajansı mayıs ayında haber yaptı, Fahrettin Altun 'fark etmedi'

Joe Biden krizini Anadolu Ajansı mayıs ayında haber yaptı, Fahrettin Altun 'fark etmedi'

Joe Biden krizini Anadolu Ajansı mayıs ayınd... ABD Başkan adayı Joe Bİden'ın 16 Aralık 2019'da Türkiye hakkında söylediği sözleri yeni gündem olurken Fahrettin Altun'un olanlardan habersiz tavrı dikkat çekti. Altun, mayıs ayında Anadolu Ajansı'nın haber yaptığı Joe Biden'ın sözlerinden habersiz çıktı

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 16 Aralık 2019'da The New York Times'a verdiği röportajda Türkiye hakkında söylediği sözler aylar sonra medya tarafından gündeme sürüldü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un bu haberi bunca zaman nasıl fark etmediği ise merak konusu oldu.

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 16 Aralık 2019'da The New York Times'a verdiği röportajda Türkiye hakkında söyledikleri sekiz ay sonra gündem oldu. AKPartili isimler tarafından gündeme getirilen röportaj sosyal medyanın ana konusu haline geldi. Röportajı AK Partili milletvekillerinin Millet İttifakı ile özdeşleştirmeye çalışmalarına sert tepkiler gelirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un bu röportajı geçtiğimiz günlerde gündeme getirmemesi "haberi yok muydu?" sorusunu gündeme getirdi. 

Joe Biden'ın sözlerine muhalefet kanadından da sert tepki geldi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce şahsi Twitter hesabından hem Türkçe hem İngilizce olarak paylaştığı twitte "bağımsızlık" vurgusu yaparak Joe Biden'ı etiketledi. Öte yandan AK Partili isimlerin Joe Biden'ın sözlerini Millet İttifakı ile birleştirmeye çalışması ise tepki çekti.

ANADOLU AJANSI MAYIS AYINDA HABER YAPTI

Joe Biden'ın sözlerinin analizinin 29/05/2020 tarihinde AA'nın ingilizce servisinde yayınlanan bir makale ile duyurulduğu ortaya çıktı. Söz konusu makalenin neden yalnızca ingilizce olarak servis edildiği ise merak konusu oldu. "Joe Biden confronts Turkey in the vast external realm" ( Joe Biden Türkiye'yi geniş dış alanda rahatlatıyor) başlığı ile yayınlanan analizde, "Biden, ABD'yi doğrudan Türkiye'nin iç işlerine dahil edeceğini ima etti" deniliyor. Biden'ın "Yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, şimdi ona [Cumhurbaşkanı Erdoğan] çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalefet liderlerini desteklediğimizi açıkça ortaya koymaktır." sözlerinin Türkiye'nin iç işlerine apaçık müdahale olduğu vurgulanıyor. "Başka bir devletin iç politikasına doğrudan ABD müdahalesini teşvik etmek, uluslararası diplomatik normların ihlali anlamına gelir" çıkarımının yapıldığı makalenin tamamı Biden'ın sözlerinin ne anlama geldiği ve ABD'nin Türkiye'de kurmak istediği tahakküme karşı çıkmak üzere.

Mayıs ayında yayımlanan detaylı analizle Biden'in sözleri tartışıldığı ancak gündem olmadığı ortaya çıktı. Söz konusu durumla ilgili öne çıkan kişilerin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar ise şöyle:

Saadet Partisi'nin yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı avukat Ali Aktaş, "Yapılan anketlere göre Türkiye'de ABD karşıtlığı yüzde 80'e yakındır. Joe Biden'ın açıklamasının muhalefet aleyhine olacağını sokaktaki çocuk bile bilir. Hem konuşmanın içeriği ve hem de bu konuşmanın 8 ay sonra servis edilmesi ve doğrudan muhalefetin suçlanması kime yarıyor?" diyerek daha önce yazdığı twitlerin ekran görüntüsünü paylaştı.

https://www.aa.com.tr/en/analysis/analysis-joe-biden-confronts-turkey-in-the-vast-external-realm/1857519

 

Gazeteci İsmail Saymaz, "Joe Biden, bu hadsiz açıklamalarını Ocak 2020’de, New York Times gazetesini ziyaretinde yapmış. Ziyaret gizli saklı değil. Türk Dışişleri, nasıl olur da sekiz ay boyunca bu hadsizliği fark etmez ve yanıtsız bırakır?" diye sordu

Gazeteci Can Dündar da sosyal medya hesabından Anadolu Ajansı'nın paylaştığı Joe Biden video görüntüsünü alıntılayarak "Keşke Joe Biden'ın demecinden 2 ay önce Trump, Erdoğan’a “Aptallık etme” diye mektup yazdığında ve bileğini büküp Rahip Brunson’u aldığında da bu yiğitliği görebilseydik." dedi.

THE NEW YORK TİMES HABER YAPTI

New York Times, Joe Biden'ın 16 Aralık 2019'da verdiği demecin bugün konuşuluyor olmasını eleştiren bir haber yaptı. Biden'ın Erdoğan için "Bir bedel ödemeli" sözlerini, "darbeyle değil, seçimle" demek istedi olarak servis etti. Biden kampanyasından anında bir yanıt gelmediğini açıkladı. Söz konusu haberde "Biden, Demokrat partinin adayı olarak ortaya çıkmadan önce, 16 Aralık 2019'da yorum yaptı" denildi.

 

"Joe Biden krizini Anadolu Ajansı mayıs ayında haber yaptı, Fahrettin Altun 'fark etmedi'" haberi, 16 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Joe Biden krizini Anadolu Ajansı mayıs ayında haber yaptı, Fahrettin Altun 'fark etmedi' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Joe Biden krizini Anadolu Ajansı mayıs ayında haber yaptı, Fahrettin Altun 'fark etmedi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  2. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  3. 00:23 Türkiye yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  4. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  5. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  6. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  7. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  8. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  9. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  10. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  11. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  12. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  13. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  14. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  15. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  16. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  17. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  18. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  19. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  20. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
Politika Haberleri