Joe Biden'a bir tepki de İmamoğlu'ndan geldi!

Joe Biden'a bir tepki de İmamoğlu'ndan geldi!

Joe Biden'a bir tepki de İmamoğlu'ndan geldi! Joe Biden'ın Türkiye hakkında söylediği sözlere bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, “Bize, birkaç yüzyıllık bir ülkenin siyasisi, demokrasi ayarı veremez." dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD Başkan adayı Joe Biden’in Türkiye’yle ilgili tepki çeken sözlerini soran gazetecilere, “Bize, birkaç yüzyıllık bir ülkenin siyasisi, demokrasi ayarı veremez." açıklamasında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katılmak için geldiği Hacıbektaş’ta, ABD Başkan adayı Joe Biden’in Türkiye’yle ilgili tepki çeken sözlerini soran gazetecilere, “Bize, birkaç yüzyıllık bir ülkenin siyasisi, demokrasi ayarı veremez. Tam bağımsız Türkiye ve ‘Özgürlük, bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen anlayışın bir ferdiyiz. Bu ülkenin yaşayanları, bu güzel milletimiz, gerektiğinde gereken sonucu ortaya koyar; koymuştur da. Geçen yıla baktığınızda görürsünüz. Yoksa ama dünyada ama yurt içinde bir avuç insanın ayar verme çabasının bittiği bir dönemi yaşıyoruz” yanıtını verdi.

“HACIBEKTAŞ’TA BULUNMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

“Anadolu’nun maneviyatı en yüksek noktalarından birisi. Ben, hep şöyle söylerim; Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli bu toprakların huzuru, vicdanı, ahlakı, adaleti simgeleyen değerleri. Felsefeleri, yüzyıllardır yaşıyor ve değerini yükselterek yaşıyor. Bence, yine yüzyıllar boyu yaşayacak. Yaklaşık 900 yıl önce bize emanet ettikleri söylemler, hala çok geçerli; insanlık adına çok değerli. Burasının hak ettiği yere kavuşması için teknik iş birliğini en üst seviyede yapmak arzusundayız. Hacıbektaş Belediyemizle bunu gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. İnşallah, buranın gerçek anlamda bir inanç merkezi, bir kültür merkezi, bir aydınlanma merkezi olarak süreci devam edecektir diye düşünüyorum. Burada bulunmaktan da büyük onur duyuyorum. Beni çok etkileyen, dünyaya mal olması gereken bir merkez.”

“BİRKAÇ YÜZYILLIK BİR ÜLKENİN SİYASİSİ BİZE DEMOKRASİ AYARI VEREMEZ”

İmamoğlu, gazetecilerin ABD Başkan adayı Joe Biden’in Türkiye’yle ilgili tepki çeken sözlerine yönelik sorusuna da yanıt verdi. İmamoğlu, şunları dedi: “ABD’nin başkan adayının, Türkiye’ye bir demokrasi ayarı verme cümleleri kabul edilemez. Bu, hepimizin şiddetle kınayacağı, reddedeceği bir durumdur. Az önce söylediğim gibi; 750 yıldır burada yaşayan bu derinlikte, Hacı Bektaş-ı Veli’nin içinde demokrasi vardır, özgürlük vardır, barış vardır. Yani bize birkaç yüzyıllık bir ülkenin siyasisi, demokrasi ayarı veremez. ‘Tam bağımsız Türkiye’ ve ‘Özgürlük, bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen anlayışın bir ferdiyiz. Bu manada, hele hele içeriden, dışarıdan demokrasiye ayar verme çabaları artık tutmaz, o devir bitti. Bu ülkenin yaşayanları, bu güzel milletimiz, gerektiğinde gereken sonucu ortaya koyar; koymuştur da. Geçen yıla baktığınızda görürsünüz. Yoksa ama dünyada ama yurt içinde bir avuç insanın ayar verme çabasının bittiği bir dönemi yaşıyoruz. Kınıyoruz. Türkiyemiz çok güzel. Demokrasi ve Cumhuriyet sevdalısıdır 83 milyon insanımız.”

"Joe Biden'a bir tepki de İmamoğlu'ndan geldi!" haberi, 16 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Joe Biden'a bir tepki de İmamoğlu'ndan geldi! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Joe Biden'a bir tepki de İmamoğlu'ndan geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Politika Haberleri