Yeni kısıtlamalar geldi!

Yeni kısıtlamalar geldi!

Yeni kısıtlamalar geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı tabloya göre toplam can kaybı 31 bin 76 kişiye ulaştı. Türkiye'de son 24 saatte 220 bin 109 Covid-19 testi yapıldı, 29 bin 58 kişinin testi pozitif çıktı, 153 kişi yaşamını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koronavirüs vakalarının artması sonrası Erdoğan'ın yeni kısıtlamaları duyurdu. Buna göre; Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafeler kapalı olacak, toplu iftar ve sahur etkinlikleri düzenlenmeyecek. Ayrıca kırmızı illerde cumartesi günü sokağa çıkma yasağı uygulaması geri dönüyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Milletimizin de akılcılıktan uzak dalgalanmalara karşı giderek daha bilinçli bir tavır koyduğunu müşehade ediyoruz. Hukuktan ekonomiye kadar uzanan ve milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanan reform programlarımızın takvimine uygun olarak yürümesini sağlayacağız.

Anayasalar, yaşayan metinler olduğu için gerektiğinde değiştirebilir. Ülkemizin yönetim sistemini değiştirmek için, en köklü değişikliği gerçekleştirmiş olmamıza rağmen bazı eksikleri gideremedik. Yeni ve sivil bir anayasayı gündeme getirmemizdeki sebepler de bunlardır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemize kazandırdığı yetenekleri salgın sürecinde çok daha net gördük. Sistemin özünü oluşturan hızlı karar alma imkânı ülkemizin pozitif yönde ayrışmasını sağladı.

Buradan; menşeine, rengine, inancına bakmaksızın tüm yatırımcılara sesleniyorum. Gelin, Türkiye'ye yatırım yapın. Dün ülkemize yatırım yapanlar, bugün büyüyen pazarları ve artan kazançlarının meyvelerini topluyorlar. Bugün yatırım yapanlar da çok kısa sürede aynı meyveleri toplayacaklardır.

Dikkat edin; ben özellikle bunları merkezin tümüyle ağına yüklemelerini ve buradan win-win (kazan-kazan) esasına göre hem ülkeye hem kendilerine kazanmanın yolunu gösteriyorum. Türkiye'nin yatırımcılar için cazibeli bir ülke hâline geldiği sözü afaki bir söz değildir. Somut verilere dayanıyor.

Milletimiz bir tarafta istiklal harbini verirken, diğer bir kesim manda savunuculuğunu yapıyor. Boğaz köprülerinden barajlara kadar kalkınmalarımızın gerdanlığı olan her yatırıma karşı birileri 'istemeyiz' diye ortaya döküldü. Ülkemiz terör örgütleriyle mücadele ederken, terör örgütlerinin diliyle konuşanlar hiç eksik olmadı.

Her krizde insanların sokağa dökülüp ortalığı yakıp yıkması umuduyla sabahlayanlar olduğunu biliyoruz. Biz bunlara itibar etmedik. Türkiye, sağlam altyapısı, sürekli büyüyen üretim kapasitesi, yetişmiş insan gücü, şoklara dayanıklı ve dinamik ekonomisiyle hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemektedir.

Yaşanan sıkıntıları gözardı etmiyoruz. Bilhassa salgın döneminde işleri azalan esnafın, rezervasyonları iptal olan turizm sektörünün, programları bozulan öğrencilerimizin durumlarını yakından takip ediyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını sıkıntıya düşen kesimleri desteklemek için sonuna kadar zorluyoruz. Şartların el verdiği her durumda normalleşme adımlarını atarak kısıtlamalardan bunalan milletimize nefes aldırmaya çalışıyoruz.

Kırmızı illerde cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı geri geliyor.

koronavirus-harita.jpg

Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafeler kapanacak. Toplu iftar ve sahur etkinlikleri gerçekleşmeyecek.

"Yeni kısıtlamalar geldi!" haberi, 29 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 29 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yeni kısıtlamalar geldi! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni kısıtlamalar geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Gündem Haberleri