Kadıköy'de çocuk tiyatro festivali başlıyor

Kadıköy'de çocuk tiyatro festivali başlıyor

Kadıköy'de çocuk tiyatro festivali başlıyor Kadıköy’de düzenlenen kültürel etkinlikler, yaz boyunca sanatı ve sanatseverleri buluşturuyor.

Etkinlikler pandemi sürecinde zor zamanlar geçiren sanatçılara destek olmak ve evlerine kapanmak zorunda kalan, çok fazla sokak ve hayatla buluşamayanlara nefes aldırmak için sosyal mesafe kuralları gözetilerek hazırlandı. Kültür sanat buluşmalarının odak noktası olan Kadıköy'de etkinlik programları 1 Temmuz'da Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda Çocuk Tiyatro Festivali ile başlandı.

Festival'de 15 çocuk oyunu daha çok sanatçının, daha çok oyununu sergileyebilmesi için yapımı hızlıca tamamlanan Tepe Sahne'de sergileneceği belirtildi. Etkinliklerin ilki 1 Temmuz'da, Özgürlük Parkı'nda düzenlenen Çocuk Tiyatro Festivali ile başladı. Bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve 15 Temmuz'a kadar sürecek festival programında toplam 15 çocuk oyunu her gün saat 21.00'de Tepe Sahne'de sergilenecek.

Çocuk oyunlarının ücretsiz davetiyeleri Caddebostan Kültür Merkezi (CKM), Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM), Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) ve Süreyya Operası gişelerinden 14.30 - 18.30 saatleri arasında temin edilebileceği belirtildi. Kontenjanla sınırlı oyunların programı Kadıköy Belediyesi'nin web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yer aldığı ifade edildi.

"Kadıköy kültürel etkinlikler ile pandemi öncesi hareketliliğine kavuşmuş olacak"

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yaptığı açıklamada, "1 Temmuz itibariyle Göztepe Özgürlük Parkının içerisindeki 2 tane sahnemiz ile tiyatrolar başlayacak. 1 Temmuz ile 15 Temmuz arasında "Çocuk tiyatroları festivali" Özgürlük parkında başlayacak. 3 Temmuz Kalamış'ta yaklaşık 55 gün sürecek yaz etabımız başlayacak. Orada da konserler, sinema ve farklı etkinlikler olacak. Gündüzleri spor, akşam Kültürel etkinlikler olacak. Kadıköy bu etkinlikler ile pandemi öncesindeki hareketliliği farklı mahallelerimizde, farklı parklarda yakalamış olacak" diye konuştu.

"Sanatçılara destek amaçlı sahne tahsis ettik"

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Vatandaşlarımız etkinliklerimizden oldukça memnun, yaklaşık 16 aydır pandemi nedeniyle evden çıkamıyorlardı. Bu etkinlikler ile psikolojik olarak rahatladıklarını ifade ediyorlar. Kadıköy'de bu etkinlikler devam edecek. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu olumlu tepkiler bizi cesaretlendirip yeni projelere daha güçlü bir şekilde hazırlanmamızı sağlayacak. 1 Temmuz ile 15 Temmuz arasındaki çocuk tiyatro festivalimiz ücretsiz olacak. Özgürlük Parkının içerisindeki 2 sahnemizi tiyatrolara ve sanatçılarımıza destek amacıyla tahsis ettik. Sanatçılarımız kendi bilet satışlarını yapacaklar. Bu bilet satışlarıyla tiyatrolarına ekonomik bir gelir elde edecekler. Bilet satışlarında Kadıköy Belediyesinin bir dahili yok" şeklinde konuştu.

"Özgürlük Parkında sanatçılara sahne desteği"

Pandemiden etkilenen ve zor süreçler geçiren sanat dünyasına desteğini sunmaya, yanında olmaya devam eden Kadıköy Belediyesi, şimdi de Özgürlük Parkı'nda yer alan iki sahneyi sanatçıların kullanımına açtı. Pandemi öncesinde, her sene Caddebostan Kültür Merkezi'nde oyunlarını sahneleyen sanatçılar, yeni normalleşmeden sonra Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle açık havada izleyicileriyle buluşuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm teknik altyapısı tamamlanmış; ışıkçısından, sesçisine ve güvenliğine kadar her yönüyle hazırlanmış sahneler tiyatro gruplarının kullanımına sunuluyor. Sanatçıların talepleri dikkate alınarak, sembolik bir kira bedeli ile tahsis edilen sahneler 1 Temmuz - 1 Ekim 2021 tarihleri arasında tiyatro oyunlarını seyircisiyle buluşturacak.

Program kapsamında, Genco Erkal'ın usta şair Ahmed Arif'in ölümünün 30. yıl dönümü nedeniyle hazırlayıp, yönettiği ve oynadığı "Şahdamarım" adlı müzikli gösteri 1 Temmuz'da saat 21.00'de, Özgürlük Parkı Tiyatro Sahnesi'nde prömiyerini yaptı. Sanatçı Genco Erkal'ın, Ahmed Arif'in şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkarak sahneye taşıdığı oyunda usta şairin şiirlerinden bestelenen şarkıları Ercan ve Gökhan Çağıran kardeşler yorumladı.

Kadıköy Belediyesi'nin web sayfasında yer alan tiyatro oyunlarının biletleri, etkinlikte yer alan tiyatro grupları tarafından online bilet satış mağazalarında satışa sunuldu.

"Kadıköy'de çocuk tiyatro festivali başlıyor" haberi, 02 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Kadıköy'de çocuk tiyatro festivali başlıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadıköy'de çocuk tiyatro festivali başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  2. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  3. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  4. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  5. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  6. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  7. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  8. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  9. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  10. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  11. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  12. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  13. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  14. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  15. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  16. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  17. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  18. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  19. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  20. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
Kültür Sanat Haberleri