Kadın Cinayetleri Hız Kesmiyor, Bir Yeni Kurban: Tülay Dağaşan

Kadın Cinayetleri Hız Kesmiyor, Bir Yeni Kurban: Tülay Dağaşan

Kadın Cinayetleri Hız Kesmiyor, Bir Yeni Kur... Türkiye'de kadın cinayetleri alarm verici bir şekilde devam ediyor. Kocaeli Darıca'da, 2 yıl önce boşandığı eşi Şefik Karaali'nin silahlı saldırısına uğrayan basın çalışanı Tülay Dağaşan, hayatını kaybetti.

Türkiye'de kadın cinayetlerine dair karanlık tablo her geçen gün daha da derinleşiyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun 2023 verilerine göre geçen yıl, 315 kadın erkek şiddetiyle hayatını kaybetti; 248 kadının ölümünde ise şüpheler bulunuyor. Yetersiz cezaların ve cezasızlık algısının yanı sıra eksik koruma uygulamaları, vahşi cinayetlerin artmasında etkili olan faktörler arasında yer alıyor. Bu korkunç gerçeklerin son örneği ise Kocaeli'nde yaşandı. Darıca ilçesi Abdi İpekçi Mahallesi'nde geçtiğimiz akşam meydana gelen olayda, sokakta yürüyen Tülay Dağaşan, 2 yıl önce boşandığı Şefik Karaali'nin silahlı saldırısına uğradı.

Tülay Dağaşan, saldırıda boynuna isabet eden 3 mermiyle ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Dağaşan, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırgan Şefik Karaali ise olay yerine gelip şoförü olduğu servis minibüsüne binerek kaçtı.

 

06kr03manset-1.jpg

Tülay Dağaşan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kaçan Şefik Karaali ise gece saatlerinde polis merkezine giderek teslim oldu. Karaali'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Önceden Tülay Dağaşan'ı defalarca ölümle tehdit ettiği öğrenilen Karaali'nin motivasyonuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Tülay Dağaşan, yerel televizyonun reklam departmanında çalışıyordu ve cenazesi, Darıca Fatih Orta Cami'nde kılınan ikindi namazının ardından defnedildi.

Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Tülay Dağaşan cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu cinayet, aslında kadınların yaşam haklarının olmadığını ortaya koyan bir tablo. Hak aramayı bilen, eğitimli fakat yine de öldürülüyorlar. Bu durumda koruma mekanizmalarını, erkekliği ve gelenekleri tartışmamız ve konuşmamız gerekiyor" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Dağaşan cinayetiyle ilgili olarak, "Bu olay, bireysel silahlanmanın yasaklanması ve boşanma süreçlerinin titizlikle ele alınması gerektiğini gösteriyor. Boşanma sonrasında dahi takip ve şiddetin sürdüğünü görüyoruz. Etkin bir şiddeti önleme mekanizmasının devreye sokulması gerekiyor. Kadınların başvuruları dikkate alınmalı. Ancak ne yazık ki, 6284 sayılı kadınları şiddetten koruma kanunu etkin bir şekilde uygulanmıyor ve kadınlar gerçek anlamda dikkate alınmıyor" şeklinde konuştu.

"Kadın Cinayetleri Hız Kesmiyor, Bir Yeni Kurban: Tülay Dağaşan" haberi, 06 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadın Cinayetleri Hız Kesmiyor, Bir Yeni Kurban: Tülay Dağaşan haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadın Cinayetleri Hız Kesmiyor, Bir Yeni Kurban: Tülay Dağaşan 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  2. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  3. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  4. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  5. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  6. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  7. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  8. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  9. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  10. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  11. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  12. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  13. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  14. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  15. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  16. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  17. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  18. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  19. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  20. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
Gündem Haberleri