Kafeterya işletmecilerinden Fransa'ya dava

Kafeterya işletmecilerinden Fransa'ya dava

Kafeterya işletmecilerinden Fransa'ya dava Fransa İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki kafeteryanın işletmecileri, kira sözleşmeleri sona erdiği gerekçesiyle, içeriye sokulmadıklarını ve eşyalarını alamadıklarını iddia etti. İşletmecilerin avukatı Fransa'ya tazminat davası açtıklarını söyledi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki kafeteryanın işletmecileri, kira sözleşmeleri sona erdiği gerekçesiyle, 18 gündür iş yerlerine ve eşyalarının alınmasına izin verilmiyor.

Fransa'ya karşı tazminat davası açtıklarını belirten Avukat Cem Sofuoğlu, ayrıca müvekkillerine haber verilmeden iş yerinde tespit yapılması nedeniyle de suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu'nun içinde bulunan kafeteryanın 3 yıl boyunca işletmeciliğini yapan Servet Bayram ile Ferruh Yaşar'ın sözleşmelerinin süresi 31 Temmuz itibarıyla sona erdi.

dha-546caf05ddcf959a061d2fbe972a1e05-1.jpg

Kira sözleşmeleri bitmeden bir süre önce, eşyalarını almaları için tebligat gönderilen iki ortak ve çalışanları, 1 Ağustos'tan itibaren içeri sokulmuyor. Tüm girişimlerine rağmen kafeteryaya alınmayan ortaklar, avukatları vasıtasıyla mülkiyeti elinde tutan Fransız Büyükelçiliği hakkında "Kira sözleşmesinin gereği gibi ifa edilmemesi ve davalı tarafça haksız feshedilmesi" gerekçesiyle zararın tanzimi için dava açtı.

Odakule'de basın açıklamasında bulunan Avukat Cem Sofuoğlu, taraflar arasındaki sözleşmede, uyuşmazlık halinde Türk mahkemelerinin yetkili kılındığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Sözleşme Türkçe ve Fransızca olarak düzenlenmiş. Sözleşme süresi bitti. Bize, müvekkillere, Fransız Büyükelçiliği imzasıyla gelen bir yazılı ihtarnamede "Biz 31 Temmuz itibarıyla sözleşmeyi feshediyoruz, burayı boşaltın. Aksi halde girmenize izin vermeyeceğiz" diye bir yazı aldık. Ben vekaleten cevap verdim. "Bunu yapamazsınız" dedim. "Girmemize engel olamazsınız. Kira sözleşmeleri bittiğinde tahliye için prosedürler bellidir. Ya anlaşacağız ya dava açacaksınız. Fahri kararı alaraktan burayı tahliye edeceksiniz. Bir hukuk devleti olan Fransa'ya. Dünyaya hukuku, adaleti öğreten Fransa'nın böyle bir şey yapacağını sanmıyorum" dedim. Ama yaptı Fransa, 1 Ağustos itibarıyla şirkete girişi engelledi. Fransız tarafı bununla kalmadı. Şirketin izni olmadan, haberi olmadan, şirket merkezine girip tespit yapmış. Bütün oradaki evrakları, bilgisayarları, şahsi eşyalarını, firmanın mali bilgilerini, defterleri falan her şeyi almış toplamış. Bunu da noter vasıtasıyla tespit ettirmiş. Ayrıca şirketin kasasında olan 500 lira parayı da emanete almışlar. Bana söyledikleri "kasa açıktı'. Kasa kapalı. Müvekkiller öyle diyor. Kasayı da açmışlar demek. Bu bize göre bir hukuku çiğnemek, yasaları çiğnemek. Hukuka aykırı bir eylem yaptıkları için suç duyurusunda bulunacağız. Dün itibarıyla, bir tazminat davası açtık Fransa'ya karşı. 8'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde bu dava açıldı"

İşletmenin ortaklarından Servet Bayram ise "Biz de demokrasisiyle övünen Fransa'nın bu hukuksuzluğa son vermesini istiyoruz. Yasal olarak da haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

"Bizi hukuksuz bir şekilde ve zorla çıkarttılar"

Kafeteryanın diğer ortağı Ferruh Yaşar da şunları söyledi:

"Biz 2015'ten beri çaba gösterdik. Elimizden gelen yatırımı yaptık ama fark ettik ki beklentiler her zaman değişkendir. Ona rağmen, kovide rağmen, bizi hukuksuz bir şekilde ve zorla çıkarttılar maalesef. 13 kişi işten çıkarıldı. Ayrıca bizim malımıza el konuldu. Bütün stokumuza el konuldu, çürüyor şu anda ve bir şey yapamıyoruz. Biz hukuk yollarına başvurmaya karar verdik"

 

"Kafeterya işletmecilerinden Fransa'ya dava" haberi, 18 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kafeterya işletmecilerinden Fransa'ya dava haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kafeterya işletmecilerinden Fransa'ya dava 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  2. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  3. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  4. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  5. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  6. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  7. 17:46 Opel'in yeni elektrikli SUV'u, etkileyici menziliyle Türkiye pazarında yerini alıyor!
  8. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  9. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  10. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  11. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  12. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  13. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  14. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  15. 17:06 Hastalıklara Veda! Doğal Antibiyotik Kaynağı: Çaya "2-3 Tane Atmanız Yeterli
  16. 17:05 Memur Maaşlarında Kesinti Sürprizi! SGK Uzmanı Ali Tezel Uyardı
  17. 17:05 İYİ Parti'de istifa dalgası büyüyor: Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa etti!
  18. 17:05 Bitkileri Tehdit Eden Pas Hastalığı: Belirtileri ve Zararları Nelerdir?
  19. 17:05 Altın Ateşi Yeniden Alevlendi! Gram Altın'da Fırsat Penceresi Açıldı!
  20. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
Gündem Haberleri