Kahramanmaraş'taki Doğal Gaz Patlamasında Adalet Beklentisi: 18 Ayda Dava Açılmadı

Kahramanmaraş'taki Doğal Gaz Patlamasında Adalet Beklentisi: 18 Ayda Dava Açılmadı

Kahramanmaraş'taki Doğal Gaz Patlamasında Ad... Kahramanmaraş'ta, 16 Şubat 2023'te meydana gelen doğal gaz patlamasında hayatını kaybeden Mustafa Gül ve Mehmet Şişman'ın yakınları, 18 aydır dava açılmamasına tepki gösterdi. Olayın sorumlularının bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını isteyen aile, adalet bekliyor.

Kahramanmaraş'ta 16 Şubat 2023'te meydana gelen doğal gaz patlamasında yaşamını yitiren Mustafa Gül ve Mehmet Şişman'ın yakınları, olayın üzerinden 18 ay geçmesine rağmen sorumlular hakkında dava açılmamasına tepki göstererek, adaletin bir an önce sağlanmasını talep ediyor.

Kahramanmaraş'ta, Mustafa Gül (57) ve Mehmet Şişman (58) doğal gaz patlaması sonucu yanarak yaşamını yitirdi. Olayın üzerinden 18 ay geçmesine rağmen sorumlular hakkında herhangi bir dava açılmadığını belirten yakınları, adaletin bir an önce sağlanmasını talep ediyor.

Olay, 16 Şubat 2023'te, deprem felaketinden 10 gün sonra Akif İnan Mahallesi'ndeki Lalezar Apartmanı'nda meydana geldi. İddialara göre, deprem sonrası kesilen doğal gazın tekrar verilmesinin ardından apartman görevlisi Mustafa Gül, arkadaşı Mehmet Şişman ile birlikte binaya girdi. Çok geçmeden patlama meydana geldi. Ağır yaralanan Gül ve Şişman, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak Mustafa Gül 24 Şubat, Mehmet Şişman ise 4 Mart 2023'te hayatını kaybetti.

Soruşturma süreci devam ederken, Lalezar Apartmanı yöneticisi Alper E.'nin ifadesi 20 Şubat 2024'te alındı. Alper E., Mustafa Gül'ün kapıcı olmadığını, ancak cüzi bir kirayla kapıcı dairesinde yaşadığını ifade etti. Olay günü Kayseri'de olduğunu belirten Alper E., patlamanın doğal gaz firmasının apartmanın dışındaki hatında meydana gelen sızıntıdan kaynaklandığını söyledi.

Mustafa Gül'ün eşi Neziha Gül, 18 ay geçmesine rağmen davanın açılmadığını vurgulayarak, eşinin ölümüne neden olanların bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını istedi. Gül, apartman yönetimi tarafından kapıcı dairesinden çıkarıldıklarını belirterek, "Olay sebebiyle çok mağdur olduk. Özellikle doğal gaz firması ve apartman yönetiminden şikayetçiyim. 18 ay geçti, savcılık soruşturması hala sonuçlanmadı" dedi.

Hasan Bodur ise kayınpederinin deprem sonrası olası yağmalara karşı bina güvenliğini sağlamak için göreve gittiğini ifade etti. Bodur, "Kayınbabam, deprem sonrası yöneticilerin kendisine 'Burayı bekle' demesi üzerine arkadaşlarıyla birlikte binaya gitti ve patlama oldu. Gerekli adli sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz" dedi. Meltem Gül de babasının ölümünden sorumlu kişilerin belirlenip cezalandırılmasını talep etti. (DHA)

"Kahramanmaraş'taki Doğal Gaz Patlamasında Adalet Beklentisi: 18 Ayda Dava Açılmadı" haberi, 09 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kahramanmaraş'taki Doğal Gaz Patlamasında Adalet Beklentisi: 18 Ayda Dava Açılmadı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kahramanmaraş'taki Doğal Gaz Patlamasında Adalet Beklentisi: 18 Ayda Dava Açılmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Jose Mourinho Osayi'nin sağlık durumunu açıkladı!
  2. 00:39 Özel: "Bana bununla gelmeyin"
  3. 00:39 Osayi-Samuel sakatlandı!
  4. 00:39 Ankara'da şüpheli paketle ilgili inceleme
  5. 00:24 Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Baba ve ağabeyi için dikkat çekici karar!
  6. 00:24 Karlı tepedeki iki genç arasındaki 3 farkı sadece gerçek dahiler 14 saniyede bulmayı başarıyor!
  7. 00:24 Resimdeki saklı tabutu sadece yüksek IQ'su olanlar 11 saniyede buluyor!
  8. 00:22 Fenerbahçe, Manchester United'a Karşı Direndi: Puanını 5'e Çıkardı
  9. 00:22 Pentagon: "Türkiye TUSAŞ saldırısını gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahip"
  10. 00:13 Fenerbahçe, Manchester United karşısında galibiyeti kaçırdı
  11. 23:20 Pentagon: "Türkiye'nin Sorumluları Hesaba Çekme Hakkı Var!
  12. 23:20 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir görüşme gerçekleştirdi
  13. 23:12 KCK'den Kritik Çağrı: "Öcalan Barışın Anahtarı!
  14. 23:06 Samsung Galaxy S27, Exynos 2700 işlemcisiyle piyasaya çıkacak
  15. 23:03 Çocukların %91,3'ü internet kullanıyor: Hangi sitelere daha fazla giriliyor?
  16. 23:02 İsrail Cibaliya'ya hava saldırısı yaptı!: 150'den fazla ölü ve yaralı olduğu belirlendi!
  17. 23:01 BRICS Zirvesi Sonrası Putin'den Önemli Açıklamalar!
  18. 22:55 Real Madrid, El Clásico öncesinde Courtois şoku yaşadı
  19. 22:55 Çocuklarınızı bu yiyeceklerden koruyun! Küçük mideye uygun seçimler nasıl yapılmalı?
  20. 22:55 Trump, yeniden seçilmesi durumunda savcı Smith’i “iki saniyede görevden alacağını” ifade etti
Gündem Haberleri