Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, iki koldan Ankara’ya yürüyor!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, iki koldan Ankara’ya yürüyor!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, ... Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memur ve memur emeklilerine yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürdüğü Ankara’ya iki koldan yürüyüş başlattı. KESK’liler, Edirne ve Batman’dan Ankara’ya yürüyüşe geçti.

İkinci kol olarak tanımlanan Batman’daki yürüyüş, Turgut Özal Bulvarı’ndaki Eğitim-Sen binası önünden başladı.

Burada toplanan KESK üyeleri, “İnsanca Bir Yaşam, Demokratik Grevli Toplu Sözleşme İçin Mücadeleyi Birlikte Büyütüyoruz” yazılı pankart açarak Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüşte, “Güvenceli İş, Güvenli Gelecek”, “Mülakat Değil Liyakat”, “KHK’lar İptal Edilsin” ve “İstanbul Sözleşmesi Uygulansın” yazılı dövizler taşındı. Kamu emekçileri, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Zam zulüm işkence işte AKP” sloganları da attı.

AKP SLOGANI YÜRÜYÜŞÜ DURDURDU

Yürüyüş, bir süre atılan sloganlar nedeniyle polis tarafından durduruldu. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Yeşil Kablan ile emniyet yetkilileri arasında kısa süreli müzakere yapıldı. Emniyet yetkilileri, yürüyüş için slogansız şekilde izni alındığı ve bu nedenle slogan atılmaması gerektiğini belirtti. Yapılan müzakerenin ardından yürüyüş, alkış ve sloganlar ile yeniden devam etti.

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Atatürk Parkı’na bir açıklama yapan Şükran Yeşil Kablan, 4688 sayılı yasanın antidemokratik ve kamu emekçilerinin iradesini yansıtmaktan yoksun olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Gerçek bir toplu pazarlığa dayanmayan, oluşumundan kapsamının belirlenmesine kadar itiraz halinde devreye giren, hakem heyetinin yine hükümet tarafından belirlenmesine kadar emekçilere sadece özgürlüklerinin yok sayılması, hak taleplerinin önüne set çekilmesi olarak çıkan, grev hakkını yasaklayan bu sendika yasasını çöpe atmanı vakti çok gelmiştir.

“GERÇEK YETKİ SİZDE DEĞİL”

Geçtiğimiz beş dönemdir, hükümetin yüzde üçlerle, dörtlerle komik bir şekilde ifade ettiği zamların altına imza atan, hatta kimi zaman bu tekliflerin dahi altında teklif sunarak imza atan Memur-Sen’e de buradan sesleniyoruz. Gerçek yetki sizde değildir. Gerçek yetki, bu ülkede yaşayan milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisindedir. Bu sürecin gerçek yetkilisi ve iradesi bizleriz. Buradan bu yetkimizi ele alarak, bu iradeye sahip çıkarak bize dayatılan yoksulluk, açlık, sefalete karşı, güvencesiz çalışmaya karşı, kamusal hizmetin ticarileştirilmesine, özelleştirilmesine karşı, kadınların yok sayılan, görmezden gelinen yaşamlarına karşı sesimizi, sözümüzü birlikte daha güçlü mücadeleyi büyüterek örgütleyerek Ankara’ya gidiyoruz.

Bugün iki koldan yürüyüşümüzü başlattık. Batman, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Antep, Adana Mersin’den Ankara’ya üç gün sürecek bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Diğer yürüyüş kolumuz da Edirne’den Ankara’ya gelecek.

Buradan bir kez daha hepinizi, bütün Batman halkını ve bütün Türkiye’yi, bu haklı mücadelemizde bizlerin yanında olmaya, omuz vermeye, güç vermeye çağırıyoruz.”

"Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, iki koldan Ankara’ya yürüyor!" haberi, 18 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 19 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, iki koldan Ankara’ya yürüyor! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, iki koldan Ankara’ya yürüyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Emek Haberleri