Kara para aklayan dev bankaya tarihin en büyük cezası kesildi!

Kara para aklayan dev bankaya tarihin en büyük cezası kesildi!

Kara para aklayan dev bankaya tarihin en büy... TD Bank, kara para aklama ve Banka Gizliliği Yasası ihlalleri nedeniyle ABD düzenleyicilerine 3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Bu, bankanın tarihindeki en büyük ceza ve kara para aklama suçunu kabul eden ilk ABD bankası oldu.

TD Bank, Kara Para Aklama İhlalleri Nedeniyle 3 Milyar Dolar Cezaya Çarptırıldı

TD Bank, ABD düzenleyicilerine, kara para aklamayı önlemeyi amaçlayan yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle toplamda 3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Çeşitli Suçlardan Suçlu Bulundu

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, düzenlediği basın toplantısında TD Bank'ın yalnızca kara para aklama değil, aynı zamanda Banka Gizliliği Yasası'nı ihlal etme gibi birçok suçtan suçlu bulunduğunu açıkladı. Garland, bankanın 1,8 milyar dolarlık bir cezayı ödemeyi kabul ettiğini ve diğer kurumların hukuki yaptırımlarıyla birlikte toplamda 3 milyar dolarlık bir ceza ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

TARİHİ BİR İLK: KARA PARA AKLAMA SUÇUNU KABUL EDEN İLK ABD BANKASI

Garland, TD Bank'ın mali suçların gelişmesine olanak tanıyan bir ortam yarattığını vurgulayarak, "TD Bank, ABD tarihinde Banka Gizliliği Yasası kapsamında hatalarını kabul eden en büyük banka ve tarihte kara para aklama suçunu kabul eden ilk ABD bankası olmuştur" dedi. Bankanın aldığı ceza, Banka Gizliliği Yasası kapsamında verilen en büyük ceza olarak kaydedildi. Ayrıca, Adalet Bakanlığı'nın bir bankaya ilk kez günlük para cezası kestiği belirtildi.

FİNCEN'DEN REKOR CEZA

ABD Hazine Bakanlığı'nın Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN), TD Bank'a kara para aklama karşıtı yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 1,3 milyar dolarlık "rekor düzeyde" bir ceza kesildiğini açıkladı. Bu cezanın, ABD Hazine Bakanlığı ve FinCEN tarihindeki en büyük ceza olduğu ifade edildi. Ayrıca, TD Bank'ın çalışanlarını ilgilendiren şüpheli faaliyetleri zamanında tespit etme konusunda da başarısız olduğu belirtildi.

BİR CEZA DA FED'DEN

ABD Merkez Bankası (Fed) de TD Bank'a kara para aklama karşıtı yasalarla ilgili ihlaller nedeniyle ceza verdi. Fed, TD'nin ABD'deki perakende bankacılık operasyonlarının yeterli risk yönetimi ve denetimini gerçekleştiremediğini belirterek, bu durumun bankanın yüz milyonlarca dolarlık yasa dışı geliri aklamak için kullanılmasına yol açtığını vurguladı. Fed, TD'nin yasalara uyması ve risk yönetimi eksikliklerini gidermesi için önlemler almasını talep etti.

TOPLAM CEZA MİKTARI 3 MİLYAR DOLARI AŞTI

Fed'in uyguladığı eylemin, ABD Adalet Bakanlığı, New Jersey Bölge Savcılığı, FinCEN ve Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC) tarafından alınan cezai ve düzenleyici eylemlerle birleştiği ve toplam cezanın 3,09 milyar dolar olduğu açıklandı.

TD Bank Group Başkanı ve CEO'su Bharat Masrani, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Kara Para Aklamayı Önleme programımızın hatalarının tüm sorumluluğunu üstlendik ve taahhütlerimizi yerine getirmek için gereken yatırımları, değişiklikleri ve iyileştirmeleri yapıyoruz. Bu, bankamızın tarihinde zor bir dönem. Bu hatalar benim CEO olarak görev yaptığım dönemde gerçekleşti ve tüm paydaşlarımızdan özür dilerim" ifadelerini kullandı.

"Kara para aklayan dev bankaya tarihin en büyük cezası kesildi!" haberi, 12 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kara para aklayan dev bankaya tarihin en büyük cezası kesildi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kara para aklayan dev bankaya tarihin en büyük cezası kesildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 12 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:34 Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
  2. 02:31 En büyük süper yıldız kümesi görüntülendi!
  3. 02:28 Cristiano Ronaldo'nun attığı mesajlar ifşa oldu
  4. 02:25 Nusret'ten Köfteci Yusuf’a gönderme!
  5. 02:21 Ersan Ercan, yeniden Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı
  6. 02:18 CHP’li Bankoğlu: “Cezasızlık iklimiyle Türkiye, kız çocukları ve kadınlar için cehenneme döndü“
  7. 02:13 İspanya Başbakanı Sanchez, İsrail'e silah satışlarının acilen durdurulmasını istedi
  8. 02:11 Suriye'de rejimin saldırılarında boşalan bölgelere Lübnan’dan kaçanlar yerleşiyor!
  9. 02:07 Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başarılı bir lider'
  10. 02:00 CHP'li Durmaz'dan Tarım Bakanına istifa çağrısı!
  11. 01:56 Barack Obama, siyahi erkekleri Kamala Harris'e oy vermeye çağırdı
  12. 01:49 Depremde 48 kişiye mezar olan binanın müteahhidine 13 yıl 4 ay hapis cezası!
  13. 01:45 Güler Sabancı bir kez daha ekonomiyi övdü: Cemal Enginyurt'dan cevap geldi
  14. 01:41 İsrail BM arazisini gasp etti Barış Gücü'ne ateş açtı
  15. 01:36 Çin, Tayvanlı Foxconn çalışanlarını gözaltına aldı
  16. 01:32 Tan Kesler, Acun Ilıcalı'nın Şampiyonlar Ligi planını açıkladı
  17. 01:27 Nusret'ten Köfteci Yusuf’a Sert Gönderme!
  18. 01:23 Mevduat Faizleri Tavan Yaptı: Yüzde 71'e Ulaştı! 1 Milyon Liraya 709 Bin Lira Faiz Kazancı!
  19. 01:23 Abdullah Avcı için İstanbul'a geldiler! Görüşmeler başladı
  20. 01:20 Ankara’da Discord Operasyonu: Gözaltılar ve Tutuklamalar Devam Ediyor!
Ekonomi Haberleri