Karamollaoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bunu bir insanın havsalasının alması mümkün değil

Karamollaoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bunu bir insanın havsalasının alması mümkün değil

Karamollaoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bunu... Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında Osman Kavala'nın beraat kararından sonra yeniden gözaltına alınmasını ve AKP eliyle gündeme taşınan 'yeni darbe' söylentilerine ilişkin açıklamalarda...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında Osman Kavala'nın beraat kararından sonra yeniden gözaltına alınmasını ve AKP eliyle gündeme taşınan 'yeni darbe' söylentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Osman Kavala için verilen beraat ve tahliye kararından sonra dün akşam yeniden gözaltına alınmasına ilişkin iki konuya dikkat çeken Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, siyasi iktidarın adalet ile mücadele etme kararlılığını ortaya koyduğunu ve Kavala'nın da burada bir bahane olduğunu söyledi:

'BUNU BİR İNSANIN HAVSALASININ ALMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Osman Kavala farklı gerekçelerle gözaltına alınmaya devam edecekmiş gibi gözüküyor. Mahkemeler kendilerinden beklenenden farklı bir karar verirlerse bu sefer başka bir gerekçe ile gözaltına alınıp susturulacak. Bunu bir insanın havsalasının alması mümkün değil. Yönetim adalet ile mücadele etme kararlılığını ortaya koyuyor. Diğeri ise, Kavala burada bir bahane ama gözaltına alınma gerekçesi anayasal düzenle mücadele olarak ortaya konuluyor. Halbuki hakikatte iktidar anayasal bir düzeni kenara iterek kendi kararları, düşünceleri istikametinde adalet mefhumunu zorluyor. Sürekli dile getirdik, tutuklama sadece idari bir tedbirdir. Kaçma tehlikesi olan veya mevcut verileri bozma imha etme ihtimali bulunan insanlar tutuklanır. Tutuklama ceza değildir, olmaması icap eder ama bugün artık görüyoruz ki tutuklama tam bir cezaya dönüştü. Buna da sen demokrasi diyeceksin, burada adalet var diyeceksin ama haksızlığın daniskasını sen yapacaksın. Allah’tan korkun be."

'ASIL DARBEYİ DOĞRUDAN SİYASİ İKTİDAR YAPIYOR'

AKP eliyle gündeme getirilen 'yeni darbe' iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, asıl darbeyi doğrudan iktidarın yaptığını söyledi:

"Son zamanlarda bir iddia aldı başını gidiyor. Herkes bunu tartışıyor. İlk defa Türkiye’de darbe olacaksa veya olmayacaksa Türkiye gündeminde resmen tartışılıyor. Türkiye’de hakikaten darbe oldu ve darbeyi bu iktidar yaptı. Nasıl oldu? Ekonomimizde 4 milyon kişi işsiz, 140 milyar lira faize para ödüyoruz. Bütçemizde 123 milyar lira açık var. Bu nedir? Ekonomik darbe. Kime vuruldu? Milletin kafasına vuruldu. Türkiye’de askeri bir darbe olacak mı olmayacak mı açık oturumlarda konuşulacak, karar verilecek bir şey değil ki. Eğer birileri darbe yapma niyetindeyse sen konuşsan da konuşmasan da darbeyi yaparlar ama bugün bu millet ekonomide de, dış politikada da darbeyi doğrudan doğruya iktidardan yiyor ama bunu görmek istemiyorlar."

"Karamollaoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bunu bir insanın havsalasının alması mümkün değil" haberi, 19 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bunu bir insanın havsalasının alması mümkün değil haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bunu bir insanın havsalasının alması mümkün değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Politika Haberleri