Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın eniştesi darbe haberini Cübbeli’den öğrenmiş

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın eniştesi darbe haberini Cübbeli’den öğrenmiş

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın en... “Eniştemden öğrendim” sözüne, “Cumhurbaşkanı söylediyse doğrudur” diye mi bakmak lazım, yoksa, yoksa ne?

"O" dediğimiz kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya Ülgen. Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire televizyonunda "Derbeyi ilk kimden öğrendiniz?" sorusuna "Eniştem’den" demişti ya… O soruluyor Cübbeli" diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye… O da "ona da ben söyledim" diyor. Hatta 2011’de söylediğini ifade ediyor. "Onların darbeye hazırlandığını herkes bilir" diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe girişimini "Eniştesiinden öğrenmesi"nin konuşulduğu her ortamda hep ince bir gülümseme gördüm. Bu ifade yadırgandı, inandırıcı bulunmadı… Sanki "Böyle şey olur mu?" sorusu geçti her insanın zihninden.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’a "tiyatro" diye bakanlar için "Affetmeyeceğiz" ifadesini kullandı bu yılki konuşmasında… 252 kişi yaşamın kaybetmiş, 2 bini aşkın kişi yaralanmış, Meclis bombalanmış, Genelkurmay Başkanı dahil komutanlar derdest edilmiş… neresi tiyatro?

Ortada gerçek bir darbe girişimi olduğunda şüphe yok. Ancak bu gene de Cumhurbaşkanı’nın darbeyi Eniştesinden öğrenmesindeki garipliği ortadan kaldırmıyor.

Cübbeli 2011’i göstermiş. Ancak ülkeyi yönetenlerin, Erdoğan’ın yeterli kuşkuya erişmesi için 2013’ün 17-25 Aralık’ı yeterli olmamış olabilir mi? MİT Başkanı Hakan Fidan’a yönelik operasyon hakeza?

15 Temmuz gündüzünde yaşananlar, MİT’e yapılan ihbar, Fidan – Akar görüşmesi Cumhurbaşkanı’na "Darbe hazırlığı var" şeklinde bildirilmedi mi?

"Eniştemden öğrendim" sözüne, "Cumhurbaşkanı söylediyse doğrudur" diye mi bakmak lazım, yoksa, yoksa ne?

Darbe hazırlıklarını MİT’in, dönemin başbakanlarına bile bildirmediği bilinir. 12 Eylül’de Başbakan Demirel böyle bir garabeti yaşamıştır. Ama bu,o dönemlerde MİT Başkanı’nın askeri cenahtan geliyor olmasıyla izah edilmiştir. 12 Eylül askeri hiyerarşi içinde gerçekleşmiş, MİT Başkanı da askeri hiyerarşi içinde bulunduğu için, Başbakan’ın alaşağı edileceğini ona bildirmemiştir. Bu kadar basit!!!

Ama 15 Temmuz vahametinin kurgulanıp sahneye konulduğu günlerde MİT Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Sır küpüm" diye nitelediği Hakan Fidan’ın uhdesindedir. Hakan Fidan ise "FETÖ yapılanması"nın operasyon çektiği bir isimdir. Yani görüp de gizlemesi akla bile gelmez. Peki değerlendirme hatası mı olmuştur? Üstelik, gün ortasında bir "darbe ihbarı" yapıldıktan sonra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile bir değerlendirme toplantısı yaptığı da biliniyor.

İkisi de görmemiş midir gelmekte olanı?

Cumhurbaşkanı’nın yaveri, Genelkurmay Başkanı’nın yaverleri "Fetöcü" çıkıyor. Bunlar görülmemiş olabilir mi? Bunlara nasıl güven duyulmuştur?

Ben böyle durumlarda sergilenen zaafın, devlet yaşamı açısından ifade ettiği riski düşünürüm.

"Devletin duyargaları ne kadar yakın riskleri görmeyebiliyor?"

Hatırlayalım, devlet adına yapılan tüm açıklamalar "15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğu"nu ifade etmişlerdir. "Darbecilerin arkasında Amerika vardır, Birleşik Arap Emirlikleri vardır ve başarılı olmaları halinde Türkiye’yi Amerika’ya peşkeş çekeceklerdir."

Yine ana söylem şudur: "Bu vahim gidişattan ülkeyi canını ortaya koyarak, tanklara karşı çıplak elleriyle direnerek millet korumuştur."

"Kılcal damarlarına kadar ele geçirildiği için" "Devlet aklı" o zamana kadar uyanmamış, milletin feraseti devreye girerek uçurumun kenarından memleketi almıştır…

Ne dersiniz, bu, devlet yaşamı için sağlık görüntüsü veriyor mu? Bu yaklaşımlar devlet yaşamı için çok ciddi risklerin vaktinde algılanmadığı ve ülkenin uçurumun kenarına gelebildiği gibi bir görüntüyü ortaya çıkarmıyor mu?

Şimdilerde ben dahil pek insan yeniden farklı bir "paralel yapılanma" riskine işaret etmekteyiz. En son Özel Harekat Başkanı Süleyman Akdemir’in MHP lideri Devlet Bahçeli’nin (Cumhur İttifakı ortağı bir siyasetçinin) elini öpmesi de, eminim pek çok mahfilde "Ne oluyoruz?" sorusunu sordurmuştur. Yargı’da ve Emniyet’te oluşan MHP ağırlığı da dikkate alınarak…

İşin "Enişte"nin bilgilendirmesine kalması büyük risk. Bıyık altından gülenlere diyecek bir şeyim yok, fakat riskin büyüklüğü açık. Dileyelim devleti yönetenlerin bu riskleri telafi edecek başka hazırlıkları olmuş olsun…

"Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın eniştesi darbe haberini Cübbeli’den öğrenmiş" haberi, 18 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın eniştesi darbe haberini Cübbeli’den öğrenmiş haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın eniştesi darbe haberini Cübbeli’den öğrenmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 31 Ağustos 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Karar

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 14:57 Dolar kuru için beklenmedik seviyeler: Selçuk Geçer yeni uyarı verdi!
  2. 12:56 Ömer Çelik'ten CHP'ye Dilruba tepkisi “Protokolde ağırlanması kabul edilemez“
  3. 12:46 CHP'li Evrim Karakoz "Çocuk Okutmak Artık Lüks Hale Geldi"
  4. 12:45 "Şimşek gidiyor' söylentilerinin faturası 10 milyar dolar
  5. 12:40 ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı sabit kaldı!
  6. 12:37 AKP'li Zengin: Dilruba'nın açıklama cahilce,"hiç pişman değilim" diyor,"üzgünüm"demesini beklerdim
  7. 12:31 Bakanlık yüzlerce arsayı satışa çıkarıyor
  8. 12:28 Yapay Zeka ile Rüyalarımızı Kaydetmek Mümkün Mü?
  9. 12:25 Ekrem İmamoğlu Açıkladı; İstanbul'da Yeni Metro Hattı Hizmete Başladı
  10. 12:19 Aden'de Benzin istasyonunda Şiddetli Patlama: 18 Ölü
  11. 12:12 Çanakkale'de Jeotermal Tehlikesi: İptal Edilen Projesi Yeniden Onaylandı
  12. 12:10 Trump'tan Kuzey Kore açıklaması
  13. 12:07 Fenerbahçe'nin Alanyaspor galibiyetine övgü
  14. 12:03 Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı
  15. 12:00 Şimal'den kötü haber: "Tüm aile olarak yıkılmış durumdayız"
  16. 11:39 Türkiye, G20 Ülkeleri Arasında Hizmet İhracatı Artışında Zirveye Yerleşti
  17. 11:35 Sarıyer'de Tekne Kazasında Kayıp Emre Erdoğan'ın Cansız Bedeni Bulundu
  18. 11:29 TESK Başkanı Palandöken "Kredi kartlarındaki taksit tutarı biraz esnetilmeli"
  19. 11:27 Haluk Levent hayranlarını korkuttu! 'Önemli' diyerek kendisiyle ilgili aldığı kararı duyurdu
  20. 11:25 Beşiktaş'tan Rafa Silva açıklaması: "Kararlılığımızı Gördü ve Geldi"
Medya Haberleri