Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Umarım yalan değil iyilik kazanır

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Umarım yalan değil iyilik kazanır

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Umarım yalan de... Maalesef AK Parti bizzat kendi inanç değerlerini ve ilkelerini imha eden bir seçim kampanyası yürütüyor.

Bugün Cuma, Pazar günü sandığa gidiyoruz ama öylesine utanç verici ve de kirliliğin dibini bulan bir iktidar diliyle karşı karşıyayız ki zerrece vicdanı olan herkesi utanca boğacak bir manzara bu…

Öyle anlaşılıyor ki AK Parti’de kaybetme endişesi çok büyük… Bu yüzden de “Artık bu kadarını da yapmazlar” dediğimiz ne kadar kirlilik varsa hepsini toptan devreye sokmuş bulunuyorlar.

Maalesef AK Parti bizzat kendi inanç değerlerini ve ilkelerini imha eden bir seçim kampanyası yürütüyor.

2019 yerel seçimleri hariç tutulduğunda, AK Parti hiçbir dönemde kendini bu tür küçük hesaplara mahkum etmemişti. Her seçim öncesinde makul bir dille icraatlarını anlatır ve projeleriyle milletin huzuruna çıkardı.

Ama bu kez başka bir AK Parti ile karşı karşıyayız. Artık ekonomide duvara dayandığını görüyor, hukuksuzluğun, millete tepeden bakan bir anlayışla soğan fiyatını dillendiren insanları bile aşağılayan ve özellikle de yolsuzluk algısının millet nezdindeki itibarını zedelediğini çok iyi biliyor.

Kısacası hikayenin sonu yaklaştıkça, ayak üstü hazırlanan ‘çılgın projeler’in de halkta karşılık bulmadığını gördükçe elindeki son barutu da ateşliyor, ‘çılgın iftiralar…’

İnsafın, vicdanın kaybolduğu, ahlaklı olmanın hiçbir anlam ifade etmediği hüzün verici günleri yaşıyoruz.

Oysa rahmet dini olan İslam’a inanan, rahmet peygamberi olan Hz. Peygamber’e gönül veren insanlar böyle olmamalıydı. Ama ne yazık ki dindarlar olarak çok kötü bir sınav veriyoruz ve en acı olanı da gelecek nesillere çok kötü bir miras bırakıyoruz.

Korkarım gelecek nesiller bugünlere dönüp baktıklarında “Bu nasıl bir Müslümanlık anlayışıdır ki sırf iktidar hırsı uğruna şeytanın bile aklına gelmeyecek yalanlar söylemişler, aynı dinin mensuplarına akıl almaz iftiralarda bulunmuşlar” diyecekler.

Düşünebiliyor musunuz, dindar ve muhafazakar bir iktidar olduğuna inandığımız AK Parti’nin İstanbul mitinginde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun reklam filmine Kandil baronlarından Murat Karayılan’ın videosundan kesilerek montajlanan görüntüler yüzbinlerce insana izlettiriliyor. Ve bütün ahlaki duvarlar yıkılarak “İşte bunlar Kandil’le birlikte çalışıyor” benzeri söylemlerle hepimizi utandıran bir kampanya yürütülüyor.

Bu da yetmiyor, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı kullanılarak montajla ‘Sana söz’ sloganıyla sahte afişler hazırlanıyor. Yüz yıl düşünsem Allah’a inandığını söyleyen bir insanın “İktidara gelirsek Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da özerklik ilan edeceğiz” ve “Oğlun istediği takdirde erkek arkadaşıyla evlilik yapabilecek” yazılı sahte broşürler hazırlayabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi.

Ama ne yazık ki “Bu kadar da olmaz” dediğimiz öylesine akıl almaz şeyler oluyor ki artık bunların hiçbirine şaşırmıyoruz. Neredeyse her AK Parti mitinginde “Millet İttifakı iktidara gelirse Öcalan’ı serbest bırakacak, Diyanet İşleri’ni kapatacak” benzeri söylemlerle yüzbinler adeta yalanla efsunlanıyorlar…

Evet bu yaşadıklarımız bütün dindarlar adına esef verici bir durum. Ama bu politik tavrıyla AK Parti, dini ve ahlaki değerlere gerçek anlamda asla inanmadığını ve bu prensiplerin sadece seçim malzemesi olarak bir değer ifade ettiğini göstermiş oluyor.

Artık şunu biliyoruz, geniş toplum kesimleri nezdinde bütün inandırıcılığını yitiren AK Parti’nin bu çılgın kampanyasının, kendisini AK Parti’ye mecbur hisseden belli bir kesim dışında pek fazla bir karşılığı olmayacaktır. Ayrıca bu zehirli dil 2019 seçimlerinde zaten iflas etmişti, dolayısıyla Pazar günü de sandıkta pozitif sonuç üretmesi mümkün değildir.

Bu kampanya bilinçli bir tercihin sonucu mudur, yoksa çaresizlik midir bilemem ama tehlikeli olduğu kesin… Zira AK Parti bu kampanyada çok açık bir şekilde PKK-Kandil ve LGBT propagandası yapıyor.
İktidarın tam sandığa giderken oynadığı bu tehlikeli oyun da gösteriyor ki AK Parti, eğer üç-beş oy getirecekse bütün inandığı değerleri yok sayarak PKK ve LGBT reklamı yapmaktan bile çekinmeyecektir.

Her şeye rağmen yine de iyimser düşünmekten yanayım, bu yüzden de birazcık olsun imani bir sorumluluk hissi taşıyan insanların bu kadar yalana ve iftiraya vicdanlarının isyan edeceğine inanıyorum.

Umarım sandıkta ‘yalan’ değil, iyilik kazanır…

"Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Umarım yalan değil iyilik kazanır" haberi, 12 Mayıs 2023 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Umarım yalan değil iyilik kazanır haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Umarım yalan değil iyilik kazanır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  2. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  3. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  4. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  5. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  6. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  7. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  8. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  9. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  10. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  11. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  12. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  13. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  14. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  15. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  16. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  17. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  18. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  19. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  20. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
Politika Haberleri