Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Ya muhalefet ‘ayrışa ayrışa’ biterse

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Ya muhalefet ‘ayrışa ayrışa’ biterse

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Ya muhalefet ‘a... ''Birleşe birleşe kazanamadık fakat iktidara alternatif olabilmek için ayrışa ayrışa kazanma ihtimalimiz var''

Gazeteci Mehmet Ocaktan, son dönemde en çok tartışılan konulardan birinin yaklaşan yerel seçimlere muhalefetin nasıl bir strateji izleyeceği olduğunu ifade ederek, "Şimdi yerel seçimler yaklaşıyor ama muhalefetin hiçbir aktörünün, özellikle büyükşehirlerde nasıl birliktelik oluşturulabileceğine dair herhangi bir fikri ya da fiili hazırlığı yok. Bu gidişle olacak gibi de görünmüyor." dedi.

Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin tek başına hareket edeceğine dair söylemlerini anımsatan Mehmet Ocak'tan, "Ya muhalefet 'ayrışa ayrışa' biterse başlıklı yazısında şunları yazdı:

"Elbette her parti gibi İYİ Parti de kendi politikalarını belirleme hakkına sahiptir, buna kimsenin bir itirazı olamaz. İYİ Parti’nin bu yeni tavrı, yerel seçimlerde pazarlık gücünü arttırmaya dönük bir hamle olduğu şeklinde de değerlendiriliyor ki bu da son derece doğal. İYİ Parti’nin bu tavrı kendi açısından doğru olmakla birlikte, bu ‘ayrışa ayrışa kazanma’ politikalarının yerel seçimlerde muhalefetin toptan kaybederek özellikle büyükşehirleri iktidara altın tepside ikram etmek gibi bir tehlikeyi de beraberinde getirebilir. Akşener’in bu konudaki ifadeleri son derece açık:

'Birleşe birleşe kazanamadık fakat iktidara alternatif olabilmek için ayrışa ayrışa kazanma ihtimalimiz var.'

Evet bu da bir politika, ama unutmamak gerekiyor ki bu politika genel seçimlerde yaşanan mağlubiyetle zaten motivasyonunu kaybeden seçmeni toptan yerle bir edebilir. Herkesin bir gerçeği unutmamasında yarar var, mevcut sistemde, hiçbir partinin ittifak yapmadan özellikle büyükşehirleri alma imkan ve ihtimali yok. Kaldı ki 2019 seçimlerinde başarıyı getiren de bu ittifak modelidir, dolayısıyla bu şartlarda fantezi yapmanın bedeli ağır olabilir.

Eğer muhalefet bu dağınık haliyle seçimlere giderse, muhalif seçmen 'Sizin bir şey yapacağınız yok, bu halinizle iktidara çalışıyorsunuz' diyerek ya inadına gidip iktidara oy verebilir ya da tümden sandığa küsebilir… Herhalde bir siyasi parti için asla düşünülmemesi gereken şey, seçmeni küstürmektir. Dolayısıyla başta İYİ parti olmak üzere tüm muhalefet partilerinin, kesinlikle ferasetli kararlar almak gibi mecburiyetleri var. Aksi taktirde seçimde öylesine kuvvetli bir sandık rüzgarı eser ki kimse o fırtınadan sağ kurtulamaz…"

"Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Ya muhalefet ‘ayrışa ayrışa’ biterse" haberi, 11 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Ya muhalefet ‘ayrışa ayrışa’ biterse haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Ya muhalefet ‘ayrışa ayrışa’ biterse 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 15:05 Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
  2. 15:01 SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
  3. 14:54 İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Sezonu Kapattı!
  4. 14:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
  5. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
  6. 14:35 Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
  7. 14:27 Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
  8. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  9. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  10. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  11. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  12. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  13. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  14. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  15. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  16. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  17. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  18. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  19. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  20. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
Medya Haberleri