Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Bir ülke Sezen Aksu’ya sahipse onunla ancak gurur duyar, hakaret etmez

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Bir ülke Sezen Aksu’ya sahipse onunla ancak gurur duyar, hakaret etmez

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Bir ülke S... "Dil, kültür, sanat, edebiyat, müzik, akademi giderek çoraklaşıyor. İyi şeyler, güzel sözler, hayranlık uyandıracak eserler duyulmaz, görülmez, okunmaz oldu. İyi olana, sanat eserine ve hikmetli söze hürmet kalmadı''

Gazeteci Mustafa Karaalioğlu,  2017'de yayımlanan "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısındaki sözleri nedeniyle Sezen Aksu'nun hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Karaalioğlu, "Bir ülke Sezen Aksu’ya sahipse onunla ancak gurur duyar, hakaret etmez" düşüncesini dile getirdi.

Karaalioğlu yazısında, "Bu ülkenin yaşayan en büyük sanatçılarından olan Sezen Aksu bile bugün saldırı altındadır, hedeftedir. Sezen Aksu’yu büyük ve kıymetli yapan şey, onu bütün ülkenin müzik kulağına yatkın kılan nağmelerinin ve en nihayet bir ekol haline gelişinin nedenlerini düşünen var mı acaba? Bir müzisyen nasıl büyük bir sanatkar olur, bilen var mı? Sezen Aksu, iyi bir besteci, iyi bir şair olduğu için; ve aynı zamanda şimdi bir kesimin kendisini düşmanlık yapmakla suçladığı değerlerin hepsini içeren bu ülkenin kültürünü sanata dönüştürdüğü için önemlidir. Aşkı, sevgiyi, yalnızlığı, hasreti, vuslatı, acıyı, hakkı, haksızlığı hepsi bize aşina seslerle, sözlerle, melodilerle bir araya getirebildiği için. Özenle seçilmiş nadide hikayeleri ve güçlü bir anlatımı vardır. Sanatında hem yenilik hem gelenek, hem akıcı bir ilham hem de yaratıcı zeka vardır. Sesi ilhamına eşlik eder, müziği kalplerde kolaylıkla taht kurar. Daha ne olsun? Bir ülke Sezen Aksu’ya sahipse onunla ancak gurur duyar, hakaret etmez. O’nun eserlerinin olmadığı bir dünyayı düşünelim daha iyi anlarız neye sahip olduğumuzu…" görüşünü savundu. 

Karaalioğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Dil, kültür, sanat, edebiyat, müzik, akademi giderek çoraklaşıyor. İyi şeyler, güzel sözler, hayranlık uyandıracak eserler duyulmaz, görülmez, okunmaz oldu. İyi olana, sanat eserine ve hikmetli söze hürmet kalmadı. Lümpen, basit ve gelişigüzel bir dil dört bir yanı kuşattı; kalitesizlik köşe başlarını tuttu, bırakmıyor. Oysa, fikir özgür değilse, fikir sahibi itibar yerine baskı görüyorsa; söz, söyleyenin başına dert açıyorsa o ülke hastalanmış demektir. Çok zaman var ki hastayız, keyifsiziz, moralsiziz… Her güne bir acayiplikle uyanıyoruz ve şaşırma duygusunu yitiriyoruz. Sanatın yerini slogan, müziğin yerini uğultu, nüktenin yerini hakaret, edebiyatın yerini hamaset aldı, gidiyor. Slogana katılmayan, hamasete alkış tutmayan, talimata uymayan hedeftedir. Kalabalığa karışmayan herkesi bekleyen bir yafta ve bir akıbet vardır. Ya haindir, ya bozguncu ya da sırası geldiği gün moda neyse o.

Böyle bir ülke kimseyi mutlu etmez, kimseye kendini iyi hissettirmez. İklimi çoraklaştıranlara bile…Türkiye’nin sağlığa, esenliğe, sanata, vecizeye, nükteye, mizaha, besteye, resme, romana, şiire ihtiyacı var. İnsanların birbirini dinlemeye, empatiye, medeni münasebete ve anlayışa ihtiyacı var. Keşke daha fazla olsa, daha çok Sezen Aksu’ya ihtiyacı var."

"Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Bir ülke Sezen Aksu’ya sahipse onunla ancak gurur duyar, hakaret." haberi, 24 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Bir ülke Sezen Aksu’ya sahipse onunla ancak gurur duyar, hakaret.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Bir ülke Sezen Aksu’ya sahipse onunla ancak gurur duyar, hakaret.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  2. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  3. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  4. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  5. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  6. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  7. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  8. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  9. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  10. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  11. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  12. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  13. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  14. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  15. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  16. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  17. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  18. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  19. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  20. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
Kültür Sanat Haberleri