Kardeşinin cenaze törenine gitmesine izin verilmeyen tutuklu vekilin hesabından para çekildi

Kardeşinin cenaze törenine gitmesine izin verilmeyen tutuklu vekilin hesabından para çekildi

Kardeşinin cenaze törenine gitmesine izin ve... HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, kardeşinin cenaze törenine katılmasına izin verilmeyen tutuklu eski HDP Milletvekili Halil Aksoy’un

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, kardeşinin cenaze törenine katılmasına izin verilmeyen tutuklu HDP eski Milletvekili Halil Aksoy’un cezaevi emanetindeki hesabından 4 bin 820 TL para çekildiğini belirtti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e soru yöneltti.

Koç, Kocaeli 2’nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan 24. Dönem HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un kardeşinin ölümünden sonra, cenaze defin işlemelerine katılmak için Kocaeli Cezaevi yönetimine 31 Temmuz 2019 tarihinde “mazeret izni” kullanımı için başvuruda bulunduğunu aktardı.

‘MAZERET İZNİNE’ İSTİNADEN ‘YOL MASRAFI’

Aksoy’un izin talebinin reddedildiğini belirten Koç, “Halil Aksoy’un cezaevi emanetindeki hesabından izinsiz ve usulsüz bir şekilde 19 Ağustos 2019 tarihinde 4 bin 820 TL para çekilmiştir. Verilmeyen mazeret iznine istinaden ‘yol masrafı’ adı altında Halil Aksoy’un hesabından usulsüzce para çekilmesi suç teşkil etmektedir. Halil Aksoy yaşadığı mağduriyet sonrasında suç duyurusunda bulunduğu halde, hesabından izinsizce tahsil edilen paranın iadesi gerçekleşmemiştir. Hesabından verilmeyen ‘mazeret iznine’ istinaden ‘yol masrafı’ adı altında çekilen 4 bin 820 TL’nin Aksoy’un hesabına hemen iade edilmesi elzemdir. Bu usulsüz işlemleri yapan cezaevi yönetimi ve personeli hakkında gerekli yasal işlemlerin biran önce yapılması gerekmektedir. Aksoy bu süreçte hem maddi hem de manevi açıdan yıpratılmış ve kişilik haklarından mahrum bırakılmıştır. Kendi rızası olmadan gerçekleştirilen zimmete para geçirme işlemi yasal açıdan suç teşkil etmektedir” dedi.

Ceza ve Tevkif Evleri Hükümlü Hakları’nı mazeret iznini içeren maddelerini de paylaşan Koç, Adalet Bakanı Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

– Halil Aksoy’un hesabından usulsüzce çekilen 4.820,00 TL’nin iadesi için Kocaeli Cezaevi yönetimine gerekli girişimlerde bulunacak mısınız?

– Kocaeli Cezaevi yönetimi ve personeline verilmeyen “mazeret iznine” istinaden “yol masrafı” adı altında gerçekleştirdikleri bu usulsüz işlemden dolayı bir soruşturma başlatılmış mıdır ve/veya başlatılacak mı?

– Konu ile ilgili fatura, belge ve yazışmaları açığa çıkarmak için Kocaeli Cezaevi yönetiminden bir rapor talebinde bulunacak mısınız?

– Nakil talebinde bulunan her mahpusun, yetkili merciin onayı alınmadan bileti alınıp yol ücreti tahsil edilir mi? Bununla ilgili bir teamül, yasa ya da kanun maddesi var mı?

– Kocaeli Cezaevi yönetimi ve personelinin ağır bir kusur ve suç işlediği ortada olmasına rağmen cezasızlık anlayışının hüküm sürdüğü cezaevleriyle ilgili yasal bir düzenleme yapılması gerekmez mi?

"Kardeşinin cenaze törenine gitmesine izin verilmeyen tutuklu vekilin hesabından para çekildi" haberi, 30 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kardeşinin cenaze törenine gitmesine izin verilmeyen tutuklu vekilin hesabından para çekildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kardeşinin cenaze törenine gitmesine izin verilmeyen tutuklu vekilin hesabından para çekildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri