Kasım Alışverişlerinde Dikkat! Dolandırıcılığa Karşı Yeni Önlemler Alındı!

Kasım Alışverişlerinde Dikkat! Dolandırıcılığa Karşı Yeni Önlemler Alındı!

Kasım Alışverişlerinde Dikkat! Dolandırıcılı... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaklaşan kasım alışverişlerinde vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyaran yeni tedbirler açıkladı. E-ticaretin hızla büyüdüğünü vurgulayan Bolat, güvenli alışveriş için önemli düzenlemeler yapıldığını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaklaşan kasım alışverişleri öncesinde vatandaşların dolandırılmaması için alınan tedbirleri artırdıklarını duyurdu. E-ticaretin son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Bolat, Covid-19 salgınının etkisiyle bu alandaki büyümenin rekor seviyelere ulaştığını vurguladı.

E-TİCARET HACMİ HIZLA ARTIYOR

Bakan Bolat, e-ticaretin dünya ticaretindeki payının her yıl önemli ölçüde arttığını, 2023’te küresel perakende e-ticaret satışlarının 5,8 trilyon dolar seviyesine ulaştığını, 2024’te ise bu rakamın 6,3 trilyon doları aşmasının beklendiğini ifade etti. Türkiye’de e-ticaret hacminin geçen yıl 1,85 trilyon liraya ulaştığını, bu yıl ise 3,4 trilyon lira olması öngörüldüğünü söyledi.

YENİ DÜZENLEMELER VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

E-ticaret sektöründe rekabeti bozucu faaliyetlerin engellenmesi, tüketici refahının korunması ve satıcılara haksız koşulların dayatılmasının önlenmesi amacıyla bir dizi düzenlemenin yapıldığını aktaran Bolat, elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcıların (ETAHS) hukuka aykırı içerikleri kaldırma ve kamu kurumlarına bildirme yükümlülüğünün getirildiğini belirtti. Ayrıca, Güven Damgası Sistemi’nin oluşturulduğunu ve güvenilir sitelerin bu damgayı alabileceğini söyledi.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI ÖNLEMLER

Kasım ayında e-ticaret siteleri tarafından yapılan kampanya ve indirimlerin dikkatle inceleneceğini ifade eden Bolat, vatandaşların dolandırıcılık riskine karşı dikkatli olmalarını önerdi. Alışveriş yaparken sitenin domain adresine ve güvenli ödeme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sorun yaşandığında e-ticaret sitesine başvurulması, çözüm bulunamazsa tüketici hakem heyetine veya mahkemelere başvurulması gerektiğini kaydetti.

DENETİM VE CEZALAR

Bakan Bolat, bu yıl içinde denetim programına alınan firmalar için mesafeli satış uygulamalarında mevzuata aykırılık tespit edilen 54 firmaya toplamda 238 milyon 155 bin 602 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Mevzuata aykırı durumlarda internet siteleri için erişim engeli talep edilebileceğini belirtti.

SONUÇ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticaretin hayatı kolaylaştıran bir yöntem olduğunu ancak bazı riskleri de beraberinde getirdiğini, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Dolandırıcılık şüphesi durumunda ise Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulabileceğini hatırlattı.

"Kasım Alışverişlerinde Dikkat! Dolandırıcılığa Karşı Yeni Önlemler Alındı!" haberi, 26 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kasım Alışverişlerinde Dikkat! Dolandırıcılığa Karşı Yeni Önlemler Alındı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kasım Alışverişlerinde Dikkat! Dolandırıcılığa Karşı Yeni Önlemler Alındı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 26 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:26 Kasım Alışverişlerinde Dikkat! Dolandırıcılığa Karşı Yeni Önlemler Alındı!
  2. 10:57 Galatasaray'ın Gol Makinesi Icardi: Beşiktaş'ı Zorlayacak mı?
  3. 10:54 ABD Medyası İddia Etti: İsrail, İran’a Saldırmadan Önce Uyardı!
  4. 10:49 Beyoğlu'nda Gerilim Dolu Anlar: Polise Silah Çekildi!
  5. 10:46 Suriye, İsrail’in Hava Saldırısını Duyurdu: Askeri Tesisler Hedef Alındı
  6. 10:43 NBA'de Alperen Şengün: Double-Double ile Galibiyet Getirdi
  7. 10:36 Türkiye, Mavi Dil Hastalığına Karşı İthalatı Durdurdu!
  8. 10:28 Yenidoğan Çetesi Skandalı: 11 Yıl Önce 10 Bebek Kör Oldu!
  9. 10:21 Amasya'da Nostaljik Tramvay Yeniden Hayat Buldu: Çorbabüs ile Ücretsiz Çorba!
  10. 10:12 Musk ve Putin'in Görüşmeleri: Dünya Güvenliği Tehlikede mi?
  11. 10:08 Hakem İsyanına MHK'dan Çarpıcı Yanıt: Sosyal Medya Hesabı Açılıyor!
  12. 10:02 Cinayet Şüphelisi Kirpi Yuvasında Yakalandı: İddialar Dehşet Verici!
  13. 09:57 Kızılcık Şerbeti'nde Şok Ayrılık: 2 Oyuncu Veda Ediyor!
  14. 09:57 Gözler Arda Güler'de: El Clasico'da Forma Mücadelesi!
  15. 09:56 Türkiye'nin İkonik Halı Markası Satıldı: Yeni Sahipler Belli Oldu!
  16. 09:56 Adnan Oktar'ın Serveti Devredildi: Milyonlarca Liralık Mal Varlığı Devlete Geçti
  17. 09:56 Gram ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Son Durum: Bugün Altın Kaç TL?
  18. 09:55 İBB'den Emeklilere Destek: 10 Bin TL'lik Pazar Yardımı Başvuruları Başladı!
  19. 09:47 Fatih'te cinsel istismar iddiasına baltalı saldırı!
  20. 09:44 Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı
Ekonomi Haberleri