Kavala iddianamesi kabul edildi: 16 kişiye ağırlaştırılmış müebbet...

Kavala iddianamesi kabul edildi: 16 kişiye ağırlaştırılmış müebbet...

Kavala iddianamesi kabul edildi: 16 kişiye a... Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında Gezi Parkı eylemlerine ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.2013’teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, yaklaşık 15...

Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında Gezi Parkı eylemlerine ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

2013’teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, yaklaşık 15 aydır cezaevinde bulunan iş adamı Osman Kavala ve sanatçı Memet Ali Alabora’nın da aralarında bulunduğu 16 isim için hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Gezi Parkı sürecinin işlendiği 657 sayfadan oluşan iddianamede; Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora ve Can Dündar’ın da ismi bulunuyor. Tüm şüpheliler için “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Davanın müştekileri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da var.

İŞTE O İSİMLER

İddianamede; Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Memet Ali Alabora, Mine Özerden, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın da isimleri var. Toplam 16 isim için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İŞTE SUÇLAMALAR

Bu isimler “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirilmesi, ibadethanelere zarar verme, 6136 sayılı yasaya muhalefet, nitelikli yağma, nitelikli yaralama, 2863 saylı yasaya muhalefetle” suçlanıyor.

2011 YILI VURGUSU

İddianame kapsamında 2013 yılındaki Gezi Parkı olayları anlatılıyor. Şüphelilerin söz konusu olayları 2011 yılından itibaren yönlendirmeye ve başlatmaya çalıştıkları savunuluyor. İddianamede ‘kalkışma’ olarak yorumlanan Gezi Parkı eylemlerinin bu isimler tarafından finanse edildiği belirtiliyor ve bu isimlerin organizasyonun “tepe yönetiminde” oldukları savunuluyor.

2 KİŞİ TUTUKLU BULUNUYOR 6 KİŞİ ‘FİRARİ’ DURUMDA

İddianamede: şüphelilerden Yiğit Aksakoğlu ve Osman Kavala’nın halen tutuklu bulunduğu hatırlatıldı ve “Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Memet Ali Alabora, Gökçe Yılmaz Handan, Meltem Arıkan Hanzade, Hikmet Germiyanoğlu” hakkında da yakalama kararı bulunduğu vurgulandı.

2 KİŞİ DIŞINDA SANIKLAR TUTUKSUZ YARGILANACAK

Kavala ve Aksakoğlu dışındaki diğer şüphelilerin de tutuksuz şekilde yargılanacakları öğrenildi.

657 SAYFADAN OLUŞUYOR

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesine gönderien iddianame 657 sayfadan ve 3 bölümden oluşuyor. İddianamede Açık Toplum Vakfı’nın eylemlerdeki rolü de kapsamlı olarak anlatıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MÜŞTEKİLER ARASINDA

İddianamede 746 da müşteki var. Müştekiler arasında dönemin bakanlar kurulu üyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor.

'27 MAYIS VURGUSU'

27 Mayıs 2013’te başlayan ve birkaç hafta devam eden süreçte yaşananlar da iddianamede ’27 Mayıs 1960’ darbesi öncesine benzetildi ve “Halkın oylarıyla işbaşına gelmiş olan hükûmet tıpkı 27 Mayıs darbesi öncesinde olduğu gibi sokak hareketleriyle baskı altına alınmak ve devrilmek istenmiştir. Olayların başlama nedeni şüphelilerceTaksim Gezi Parkı düzenlemesi ve Topçu Kışlasının ihyası çalışmaları olarak bahane edilmiştir. Ancak ilk polis müdahalesinin ardından olayların inanılmaz bir hızla ve organizasyon çerçevesinde dakikalar içinde çok sayıda şehre yayılması da eylemlerin bir kalkışma gayreti ile planlandığını göstermektedir” dendi.

"Kavala iddianamesi kabul edildi: 16 kişiye ağırlaştırılmış müebbet..." haberi, 04 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kavala iddianamesi kabul edildi: 16 kişiye ağırlaştırılmış müebbet... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kavala iddianamesi kabul edildi: 16 kişiye ağırlaştırılmış müebbet... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  2. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  3. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  4. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  5. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  6. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  7. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  8. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  9. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  10. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  11. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  12. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  13. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  14. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  15. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  16. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  17. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  18. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  19. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  20. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
Haberleri