Kayseri Olaylarına Suriye Geçici Hükümeti: "Bu Üzücü Olaylar Kardeşliğimize Zarar Vermemeli"

Kayseri Olaylarına Suriye Geçici Hükümeti:

Kayseri Olaylarına Suriye Geçici Hükümeti: "... Suriye Geçici Hükümeti'nden Kayseri Açıklaması: Kayseri'de yaşanan olayları "kabul edilemez" olarak nitelendiren Suriye Geçici Hükümeti, Türk-Suriye kardeşliğine zarar vermemek için her türlü kışkırtıcı eyleme karşı duracaklarını açıkladı.

Suriye Geçici Hükümeti, Kayseri'de yaşanan olayları kesin bir dille kınayarak, bu üzücü olayların Türk-Suriye kardeşliğine zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. Açıklamada, Türk ve Suriye halkları arasındaki ittifakın korunması gerektiği vurgulandı ve kışkırtıcı eylemlere karşı duyarlılık çağrısı yapıldı.

Suriye Geçici Hükümeti, Kayseri'de yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu belirterek bu üzücü olayların Türk-Suriye kardeşliğine gölge düşürmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Hükümetin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Tarih ve coğrafya, Türkler ve Araplar arasında yüzyıllardır süregelen bir kardeşliğe tanıklık etmektedir. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara rağmen, bu kardeşliğin gelecek yüzyıllarda da devam edeceğine olan inancımız tamdır. İki halkın ortak kaderi de bu dostluğu pekiştirmeyi gerektirmektedir. Suriye Geçici Hükümeti, Esad Rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, Kayseri'de yaşanan olaylar kesinlikle kabul edilemez. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın saldırganlara karşı aldığı yasal önlemleri takdir ediyoruz. Bu üzücü olayların kardeşliğimize gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz."

Açıklamada ayrıca, "Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerdeki halkımızı, Kayseri'deki olayları bahane ederek Türk ve Suriye halkları arasındaki ittifakı ve devrimin kazanımlarını zedelemeyi amaçlayan kışkırtıcı eylemleri reddetmeye ve bu çağrılara uymamaya davet etmektedir. Suriye halkı, bu olayların devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye ilişkilerini zedelemek amacıyla desteklendiğini farkındadır. Suriyelilerin duygularını barışçıl bir şekilde Türk kardeşlerimize iletmelerini önemserken, Türk bayrağına yönelik her türlü eylemi şiddetle kınıyor ve kurtarılmış bölgelerdeki Türk varlığını hedef alan tüm saldırıların acilen durdurulmasını talep ediyoruz." 

Bu açıklama, iki halk arasındaki dostluğu koruma ve kışkırtıcı eylemler karşısında birlik çağrısı yapma amacı taşımaktadır.

"Kayseri Olaylarına Suriye Geçici Hükümeti: "Bu Üzücü Olaylar Kardeşliğimize Zarar Vermemeli"" haberi, 01 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kayseri Olaylarına Suriye Geçici Hükümeti: "Bu Üzücü Olaylar Kardeşliğimize Zarar Vermemeli" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kayseri Olaylarına Suriye Geçici Hükümeti: "Bu Üzücü Olaylar Kardeşliğimize Zarar Vermemeli" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:30 Kredi Kartı Kullanıcılarına Merkez Bankası'ndan İlk Uyarı!
  2. 23:24 Galatasaray Yeni Sezona Hazır! Yıldız İsim İle Yollar Ayrılıyor, Dev Takıma İmza Attı!
  3. 23:18 A101, 4 Temmuz 2024 Güncel Ürün Kataloğunu Yayınladı: Büyük Elektronik Eşya Kampanyası Başlıyor!
  4. 23:10 Elektrik Faturaları Ücretsiz: Vatandaşlar Tek Kuruş Ödemeyecek!
  5. 23:10 TSK'dan Irak'ın Kuzeyindeki Teröristlere Ağır Darbe!
  6. 21:46 2 Banka Devine El Konuldu: Müşteriler Panikte!
  7. 20:52 Biden Yerine Harris Aday!
  8. 20:02 Sosyal Medya Kazası: Müstehcen Görüntülerini Sevgilisi Diye Annesine Gönderdi!
  9. 19:34 Fenerbahçe'den Ansu Fati Hamlesi: Babası Transferi Durdurdu
  10. 19:32 Elazığ’da ormanlık alanlara artık girilemeyecek!
  11. 19:29 Biden’ın Trump’la Tartışması Sonrası Çekilme İddiaları Gündemde
  12. 19:25 YouTube, Yapay Zeka İçeriklerinde Gizlilik İhlali Raporlama Sürecini Başlattı
  13. 19:20 Yoshinori Moriwaki’den Deprem Riski Uyarısı
  14. 19:19 Hande Baladın yine yaktı!
  15. 19:13 Sadece 3 Malzeme ile Yapabileceğiniz Pratik Kurabiye Tarifi!
  16. 19:08 Mahfi Eğilmez'den şok eden Armağan Çağlayan yorumu!
  17. 19:08 4 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 18:32 Galatasaray transferi ile resmen liderim dedi!
  19. 18:23 Milli takım maçında kadınlar giremeyecek!
  20. 18:11 Kahramanmaraş alevlere teslim oldu! Bir şehir kayıyor!
Gündem Haberleri