Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sahte dezenfektan dağıttı

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sahte dezenfektan dağıttı

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir B... Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında sahte dezenfektan dağıttı. Ürünleri taklit edilen firma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulununca, kayyum...

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında sahte dezenfektan dağıttı. Ürünleri taklit edilen firma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulununca, kayyum Hasan Basri Güzeloğlu'nun göreve getirdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Korkutan görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 Nisan'da karşı toplu yaşam alanlarına, kamu ve özel kuruluşlara el dezenfekte üniteleri yerleştirdi. Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, havalimanı, otogar, İŞKUR binaları, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları, PTT şubeleri başta olmak üzere kentte hizmet veren tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlara bırakılan dezenfektanların sahte olduğu belirlendi.

FİRMA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Belediyenin ürünlerini dağıtımı yaptığı "Aseptoman %72" isimli dezenfektanların aynı isimle Dr. Schumacher Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen "Aseptoman %72" ürünün taklidi olduğu ortaya çıktı. Sahte ürünlerinin ortaya çıkması üzerine Dr. Schumacher Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından ilgililer hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYE SAHTE DEZENFEKTAN DAĞITIMINI KABUL ETTİ

Olayın ortaya çıkmasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dağıttığı sahte dezenfektanları toplamaya başladı. Sahte dezenfektanın satın alınmasıyla ilgili olarak Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Korkutan da görevden alındı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, yaşanan sahte dezenfektan skandalını kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ürünün toplatıldığı ve sahte ürünün satışını gerçekleştiren firma hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Açıklamada, "Ülkemizde ve dünyada pandemi haline gelen covit-19 ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyemizce halkımızın sağlığını korumak amacıyla sürecin başlangıcından beri büyük bir mücadele verilmektedir. Sürdürülen bu büyük mücadele ve temizlik çalışmaları kapsamında büyük miktarda el ve ortam dezenfektanı ile temizlik malzemeleri kullanılmaktadır. Satın alınan ve kullanılan bu temizlik ve dezenfektan ürünlerinden bir kısım el dezenfektanının taklit ve sahte ürün olduğu yolunda Büyükşehir Belediyemize yapılan bildirim ve değerlendirme sonrasında anılan ürün toplatılmış, Büyükşehir Belediyemize bu taklit ve sahte ürünün satışını gerçekleştiren firma hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuş, konuyla ilgili gerekli idari ve hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

"Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sahte dezenfektan dağıttı" haberi, 13 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sahte dezenfektan dağıttı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sahte dezenfektan dağıttı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  2. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  3. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  4. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  5. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  6. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  7. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  8. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  9. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  10. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  11. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  12. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  13. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  14. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  15. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  16. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  17. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  18. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  19. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  20. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
Haberleri