Kayyumun hediye aldığı bakanların mağaza ziyaretlerinin fotoğrafları ortaya çıktı

Kayyumun hediye aldığı bakanların mağaza ziyaretlerinin fotoğrafları ortaya çıktı

Kayyumun hediye aldığı bakanların mağaza ziy... Mardin Belediyesi’ne kayyum atanan Vali Mustafa Yaman’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri bakanı Süleyman Soylu'ya kuyumcudan 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi. Bakanların, belgelerde açıklanan Fırat Silver...

Mardin Belediyesi’ne kayyum atanan Vali Mustafa Yaman’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri bakanı Süleyman Soylu'ya kuyumcudan 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi. Bakanların, belgelerde açıklanan Fırat Silver isimli kuyumcuya gittikleri ortaya çıktı.

Mardin'in görevden alınan büyükşehir belediye eş başkanı Ahmet Türk, kayyum döneminde, belediye bütçesinden Cumhurvbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'li bakanlara yüzbinlerce liralık hediyeler alındığını açıklamıştı. Mardin'de Fırat Silver isimli kuyumcudan alınan hediyelerin belgeleri ortaya çıktı. Fırat Silver'in İnstagram hesabında yapılan paylaşımlarda ise iddiaların merkezindeki bakanların kuyumcuya yaptıkları ziyaretlerin fotoğrafları paylaşılmış.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’li bakanlara verilen hediyelerin satın alındığı ‘Fırat Silver’ adlı mağazanın İnstagram sayfasında yer alan fotoğraflar, binlerce liralık hediyelerin bizzat AKP’li isimler tarafından seçildiğini gösteriyor. Mağazanın hesabında yer alan fotoğraflarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mağazaya uğradığı görülüyor.

Görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geçen hafta yaptığı açıklamasında kayyumun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediye verdiğini açıklamıştı. Türk ayrıca, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da 136 bin liralık hediye verildiğini bildirmişti.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a 21 bin. Eski Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin. Eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43 ve 40 bin liralık iki ayrı hediye aldığı ve tüm hediyelerin toplamının 600 bin lirayı bulduğu belgelendi.

ÖZGÜR MUMCU: ÖDEMEYİ KENDİNİ Mİ YAPTINIZ?

Gazeteci - Yazar Özgür Mumcu, Twitter'dan, 'Sayın Süleyman Soylu, o gün ödemeyi kendiniz mi yaptınız yoksa Mardin kayyımından hediye mi aldınız?' diye sordu:

'BAZI GAZETECİLER NE ŞANSLI'

Özgür Mumcu, Aynı kuyumcunun fotoğraflarını yayınladığı Habertürk spikeri Didem arslan ve yazarı Muharrem Sarıkaya'ya da, "Bazı gazeteciler ne şanslı. Bir kuyumcu ülkede gündem oluyor ve siz haber kaynağıyla iyi ilişkiler içindesiniz. Herhalde Mardin kayyım-hediye dosyasını en iyi Habertürk işleyecektir." göndermesinde bulundu.

"Kayyumun hediye aldığı bakanların mağaza ziyaretlerinin fotoğrafları ortaya çıktı" haberi, 26 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kayyumun hediye aldığı bakanların mağaza ziyaretlerinin fotoğrafları ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kayyumun hediye aldığı bakanların mağaza ziyaretlerinin fotoğrafları ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    Politika Haberleri