Kazdağları’ndan sonra şimdi de Şirince Köyü: Tarım yok olacak!

Kazdağları’ndan sonra şimdi de Şirince Köyü: Tarım yok olacak!

Kazdağları’ndan sonra şimdi de Şirince Köyü:... İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince ve Belevi köyleri arasında kalan araziler üzerinde mermer ocağı açılacağı iddiaları vatandaşları ayağa kaldırdı. Şirince Mahallesi Muhtarı İsmail Yıldırdı, "Proje uygulamaya geçerse...

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince ve Belevi köyleri arasında kalan araziler üzerinde mermer ocağı açılacağı iddiaları vatandaşları ayağa kaldırdı. Şirince Mahallesi Muhtarı İsmail Yıldırdı, "Proje uygulamaya geçerse binlerce zeytin ağacı kesilecek. tarım alanlarımız yok olacak" dedi

Gazete Kritik'ten Melis Çivici'nin haberine göre; Türkiye'yi ayağa kaldıran Kaz Dağları'nda onbinlerce ağacın kesilmesi olayının ardından şok bir haber de İzmir'den geldi. Şirince ve Belevi köyleri arasındaki tarım arazilerine yapılacağı öne sürülen mermer ocakları nedeniyle binlerce zeytin ağacının kesileceği iddia edildi. Binlerce öğrencinin eğitim aldığı Nesin Matematik Köyü'ne 300 metre mesafede yapılacağı belirtilen ve 4 yıldır üzerinde çalışıldığı belirtilen Mermer Ocakları Arama ve İşletme Projesi çevre sakinlerini de ayağa kaldırdı.

Şirince Köyü Muhtarı İsmail Yıldırdı, “Burası çok geniş tarım arazilerinin bulunduğu ve yerleşim alanlarına çok yakın bir bölüm. Bu projeyle birlikte üzüm, şeftali, elma gibi pek çok meyve üretim alanımız ve zeytin ağaçlarımız yok olacak. Buradaki tarım arazilerinin zarar görmesinin yanı sıra, mermer çıkartma işlemi sırasında havaya karışan mermer tozları asit oluşturacak ve yerleşim alanlarındaki toprak, bitki örtüsü ve bölge insanı için tehdit oluşturacak” dedi.

İMZA KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Proje sonunda Şirince ve Belevi’de yaşayan vatandaşların olumsuz etkileneceğini bildiren Yıldırdı, yapılması planlanan projenin yerleşim yerlerine olan yakınlığı sebebiyle içme sularının ve bu sularla sulama yapılan tarım arazilerinin de zarar göreceğini söyledi. Belevi Köyü’nün yüzde 90'lık tarım arazisini de kapsayan proje uygulamaya geçerse; çevre kirliliği ve tarım arazilerinin tahribatıyla bölge turizminin de olumsuz etkileneceğini belirten Yıldırdı, “Gereken yerlere başvurumuzu yaptık. İmza kampanyası yaptık, şimdi daha geniş çapta bir imza kampanyası hazırlığındayız. Eğer hiçbiri sonuç vermezse, yaşam alanlarımızı tehdit eden bu projenin durdurulması için eyleme gideceğiz” dedi.

SAĞLIĞI TEHDİT EDECEK

Şirince Köyü’nde bulunan ve 12 yıldır faaliyette olan Nesin Matematik Köyü öğretmeni Haluk Memili ise o bölgede kurulacak bir mermer ocağının nefes almayı bile zorlaştıracağını söyleyerek, sadece tarımsal alanları ve turizmi değil aynı zamanda eğitimi de etkileyeceğini belirtti. Bölgede mevcut olan pek çok tarım arazisi ve yeşil alanı yok edecek, bölge halkının sağlığını tehdit edecek ve turizmi baltalayacak bu projenin gerekli izinleri aldıktan sonra yapılması planlanıyor.

"Kazdağları’ndan sonra şimdi de Şirince Köyü: Tarım yok olacak!" haberi, 31 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kazdağları’ndan sonra şimdi de Şirince Köyü: Tarım yok olacak! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kazdağları’ndan sonra şimdi de Şirince Köyü: Tarım yok olacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Politika Haberleri