Kedi besleyenlerin ucuz mamalara talebi arttı

Kedi besleyenlerin ucuz mamalara talebi arttı

Kedi besleyenlerin ucuz mamalara talebi arttı Eskişehir'de kedi maması fiyatlarının yükselmesi sebebiyle bazı vatandaşların ucuz mamalara talebi arttı.

Son yıllarda kedi mamalarında yaşanmış olan fiyat artışı sebebiyle vatandaşlar ucuz mamalara yöneldi. Petshop esnafı ise ucuz mamaların kalitesiz olduğuna ve hayvan sağlığına zarar verdiğine dikkat çekti. Kaliteli mamaların içindeki protein, mineral ve vitamin değerlerinin yüksek olmasının fiyatlara yansıdığını belirten esnaf, hayvanların sağlığı için orta ve üst düzey mamaların tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapmış oldu. Ucuz mamaları tercih eden bazı vatandaşların hayvanlarının rahatsızlandığını ifade eden petshop esnafı, bu şekilde durumlarda baytar maliyetlerinin arttığını ve bundan dolayı müşterilerinin bir bölümünün tekrardan kaliteli mamalara geçtiğini dile getirdi.

"Mama maliyetleri artınca ucuz mamalara talepleri yükseldi"

Eskişehir'de petshop esnafı olan Ömer Canbaz, ucuz ve kaliteli mamalar arasındaki farklardan bahsetti. Son zamanlarda ucuz mamalara taleplerin arttığını sadece hayvanlarda meydana gelen sıhhat sorunları sonucunda tekrardan kaliteli mamalara dönüldüğünü söyleyen Canbaz, "Ucuz ve kaliteli mamalar içinde ciddi farklar var. Kalitesiz mamaların içindeki protein, mineral ve vitamin değerleri ister istemez düşük oluyor, maliyeti düşük tutmaya çalışıyorlar. Pahalı olan mamaların ise yüzde 90'ı ithal ürün, birinci derslik araç-gereç kullanıyorlar. Dolayısıyla ister istemez fiyatlar da ona nazaran yüksek oluyor. Tabii bu mamaların gıda kıymeti yüksek olduğu için kedilerin tüyleri dökülmüyor, sindirimi daha iyi ve ömürleri daha uzun oluyor. Ucuz mamalar aslına bakarsak sokak kedileri için daha uygun, ev kedilerine pek tavsiye edilmiyor. Ama ister istemez insanoğlu piyasaya ve maddi durumlarına nazaran hareket ediyor. Ucuz mamayı tercih eden müşterilerimiz problemler yaşıyor, kedilerinin sıhhat sorunları artıyor. Bu kez da baytar olan maliyetler daha oldukça artıyor, kısaca gene harcamalar aynı düzeye geliyor hatta daha da fazla oluyor. Veteriner maliyetleri yüksek olduğu için bence vatandaşlar gıda değerleri iyi olan kaliteli ürünler kullanmalı. Böyle yaparlarsa hem kedileri daha sıhhatli olur hem de veterinere gitmelerine gerek kalmayabilir. Ancak mama maliyetleri artınca ucuz mamalara talepleri terfi etti. Herkesin bütçesi iyi mamalara yetişemiyor, şu anda kilosu 250-300 lira olan mamalar var. Ucuz mamalarda sorun yaşayınca tekrardan kaliteli mamaya dönen oldukça fazla insan var. Müşterilerimizin ortalama yüzde 80'i bu şekilde yapıyor" dedi. 

"Kedi besleyenlerin ucuz mamalara talebi arttı" haberi, 11 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kedi besleyenlerin ucuz mamalara talebi arttı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kedi besleyenlerin ucuz mamalara talebi arttı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:32 Genelev Baskınında Eşini Yakaladı: Kadını Hastanelik Etti!
  2. 21:18 Koronavirüsten 100 kat daha tehlikeli olduğu belirtilen hastalığın vakalarının arttığı belirtiliyor
  3. 21:07 Merkez Bankası, kredi kartı sahiplerine kötü bir haber verdi! Daha çok ödenecek
  4. 21:04 Marmara Depreminin Tahmini Maliyeti Şoke Etti! On Seneler Sürecek Bir Süreç Bekleniyor!
  5. 21:04 2 Dolarlık Yatırım, 2 Milyon Dolara Dönüştü!
  6. 21:04 Barışma Şartını Açıkladı! Kemal ile Kadir Doğulu Kardeşleri Yine Gündemde!
  7. 21:04 Tek Kartta Ehliyet ve Kimlik Bir Arada! Artık Daha Kolay!
  8. 21:02 İspanyol entelektüeller ve sanatçılar, Gazze'deki şiddeti sonlandırma çağrısı yapıyor
  9. 20:54 Dünya otomotiv devi iflasını ilan etti!
  10. 20:51 İsrail Ordusu: "Gazze'ye her zamankinden daha fazla yardım gidiyor"
  11. 20:47 Trabzon'da uçuşlara sis engeli: Bazı seferler iptal edildi
  12. 20:44 Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
  13. 20:41 Hakan Fidan, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi
  14. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  15. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  16. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  17. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  18. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  19. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  20. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
Ekonomi Haberleri